«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Gewerbestr. 38

ћнени€: 357
ћол€ ви, дайте рецепта за пълнени чушки с боб! колкото по-стара и автентична, толкова по-добре!
÷итирай

с трима мъже в къщи

ћнени€: 359
≈то една северн€шка много всусна рецепта!!!
—вар€ваш 1/2кг боб само със малко сол, като се свари, но да не е преварен да стане на каша (защото после ще се пече), се изцежда водата. ќтделно нар€зваш 2-3 глави лук(колкото повече, толкова по-вкусно), задушаваш го с малко мазнина и вода, като омекне лука (да остане почти на мазнина) се слагат 1-2 ч.л. червен попер. —варени€ и изцеден боб се смесва с лука и пипера и се прибав€ само суха чубрица и мако джоджен (може и без него). –азбърква се добре всичко. „ушките е най-добре да са изсушени, но може и от фризер. Ќа дъното на тава са слада мазнина, подреждат се напълнените чушки и се заливат със зелев сок(ако н€ма може и вода), горе долу 1/3 от тавичката да е във вода. ѕоливат се самите чушки с мазнина и се пече това нещо докато остаме на мазнина и изври водата. √арантирам, че ще впечатлиш с това €дене. —ервира се с нещо кисело, краставици, зеле, турши€!!! ƒа ти е вкусно!!! bg
÷итирай

—офи€

ћнени€: 175
1/2 кг зр€л фасул се свар€ва и изцежда. ¬ топли€ изцеден боб се слагат предварително нар€зани: 2-4 глави кромид лук, 1 стрък праз, 150гр. орехи /счукани/ сух джоджен. Ќ≈ —≈ «јѕЏ–∆¬ј!!! –азбъркваш, след което се пълн€т сушени чушки. Ќареждаш в тава, заливаш с малко вода и печеш. —тават много вкусни! ”спех!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 277
“ези са като за бъдни вечер:

„ушки, боб, орехи, 2 щ. сминдух, 2 щ. сух копър, 1 гл лук

‘асулът се свар€ва.
Ћукът се нар€зва на ситно, орехите - нар€зани или смлени, по желание.
 ъм боба се прибав€т сминдуха, копъра, лука, орехите.
Ќапълват се чушките.
Ќа дъното на тавата се налива мазнина. Ѕез вода.

ѕекат се на 200 градуса  за половин час.
÷итирай

гр.¬арна

ћнени€: 678
јко чушките са сухи,преди да се напълн€т се накисват за малко във вода.»наче и аз не слагам вода в тавата а само мазнина.
÷итирай

с/у ќколоћръс“ното

ћнени€: 17 784
http://www./photos/1033/o632710277745468750.JPG

а рецептата съм € пускала н€къде по-назад. ѕусни си една “ърсачка, че много ме боли глава  ooooh! и не ми се търси...
÷итирай

—ливен

ћнени€: 343
”ф, абе май има значение и какви точно чушки ще сложиш. „увала съм, че ти€ за сушене са по-сладки и със съвсем тънка кожичка...
јбе де да знам. ћоже и до майстора да е, може и гол€м глад да ме е гонил тогава, ама така и не мога да докарам чушките с боб дето съквъртирантката ми ги носеше в студентските години. ѕък уж по тази, първата рецепта ги прав€.
јз все се оправдавам, че тук в южна Ѕългари€, такива чушки, като в ћонтана н€маме.  Wink
÷итирай

с трима мъже в къщи

ћнени€: 359
ѕрава си, чушките за сушене във ¬рачанско и ћонтанско са съвсем различни от другите. јз сега живе€ във ¬елико “ърново и мо€та майка вс€ка година ми суши чушки. “ук не стават newsm78!!!!
÷итирай

¬арна до морето

ћнени€: 2 648
ћќ€та любима от мама във форума:


„”Ў » — ЅќЅ


Ќеобходими продукти:
1.   1 ½ ч.ч. боб;
2.   4-5 глави лук;
3.   1 с. л. брашно;
4.   1 ч. л. червен пипер;
5.   1 с. л. стрит джоджен;
6.   1 с.л. нар€зан магданоз;
7.   1 ч. л. чубрица;
8.   1 к. л. мл€н черен пипер;
      9. сол на вкус.


Ќачин на приготв€не:

—вар€ва се една супена купичка боб с много вода и на тих огън и без никакви подправки /обикновено боба го накисвам от предната вечер в студена вода и при варенето на сутринта изхвърл€м първата вода като заври. “ова е свързано с изб€гването на "непри€тни€ стомашен дискомфорт", който по принцип причин€ва боба.
—лед като се свари се отцежда от водата. 4-5 глави лук /това е поне два пъти повече отколкото за едно обичайно готвене, но мисл€ че е една от тънкостите на рецептата/. “а тези 4-5 глави лук се нар€зват и се пържат в олио.  огато лукът стане златист, се добав€ 1 супена лъжица брашно и се пържи също до златисто.—лага се една чаена лъжичка червен пипер, обърква се и се добав€ сварени€ боб. ќтстран€ва се от котлона. ѕрибав€ подправките и сол на вкус.
—ухите чушки предварително са почистени от семето и престо€ли в хладка вода, за да се отпуснат. ¬с€ка чушка се пълни с бобената смес, но не се препълва.  раищата се превиват навътре и се потап€т в брашно. „ушките се подреждат в тава, като краищата леко се задигат нагоре. «аливат се сн€колко супени лъжици олио, 1 чаена чаша вода и 1 кафейна лъжичка сол, разтворена във водата. ѕекат се в умерена фурна, докато останат на мазнина. »зваждат се от тавата като изстинат.
јз лично по-често използвам печен пипер, вместо сушен. —поред мен стават по-вкусни, само малко по-трудно е пълненето, защото по-лесно се разкъсва. ¬ този случай като ги напълн€ само леко ги запичам с малко вода


÷итирай

у дома

ћнени€: 2 249
точно щ€х да попитам дали с печени става newsm78
изобщо продават ли н€къде сушени чушки???  Rolling Eyes
ох с тези пости се виждам в чудо какво да готв€ ooooh!
извин€вам се за отклонението ама....могат ли и с друго да се пълн€т-освен с боб и ориз? Praynig
÷итирай

на ќколовръс“ното в ѕјЋј“ка

ћнени€: 4 176
точно щ€х да попитам дали с печени става newsm78
изобщо продават ли н€къде сушени чушки???  Rolling Eyes
ох с тези пости се виждам в чудо какво да готв€ ooooh!
извин€вам се за отклонението ама....могат ли и с друго да се пълн€т-освен с боб и ориз? Praynig
— булгур
÷итирай

на ќколовръс“ното в ѕјЋј“ка

ћнени€: 4 176
≈то мо€та рецепта. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=60789.msg1119725#msg1119725
÷итирай

—офи€

ћнени€: 365

изобщо продават ли н€къде сушени чушки???  Rolling Eyes

покрай коледа имаше на женски€ пазар,продаваха на бройка, но скоро не съм ходила натам.
÷итирай


ћнени€: 5 093
ј като се пълн€т червени замразени чушки, тр€бва ли да се прав€т нещо предварително - да се размраз€т, бланшират или нещо друго, или направо както са си замразени да се пълн€т?
÷итирай

—ливен

ћнени€: 343
Ќа Ѕила имаше сушени по  оледа, ама б€ха на едни ценииии... Ќе помн€ колко, ама ба€ скъпо ми се вид€. “а и аз ги правих с печени от фризера. Ќ€мам м€сто да замраз€вам изтърбушени, та половината нар€звам, другата половина - пека.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора