Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 588
Според някои западни, пък и руски автори има прилика между пораженията, които нанасят върху мозъка синдромът на Даун и болестта на Алцхаймер. Става дума за това, че и в двата случая в организма се синтезира белтък, който се нарича бета-амилоид (beta amyloid), който както разбирам, в големи дози е токсичен за мозъка и уврежда умствените способности.

Едно от лекарствата (аминостимунол - глицин, ацетилцистеин и цистеин в съотношение 40:50:10), предлагани в Пловдивската клиника Интермед Прима, би трябвало да свързва и отстранява от организма този бета-амилоид. Интересното е, че клиниката-майка в Русия "Примавера" не е посочила в сайта си, че може да лекува болестта на Алцхаймер, а тяхното лекарство би трябвало да е в състояние да повлияе на въпросния бета-амилоид, който както разбирам, е основен проблем при болестта на Алцхаймер.

Аз лично нямам близки или познати с болестта на Алцхаймер, но ми е интересно, ако случайно имате такива познати, дали правят опити да ги лекуват с нещо и на каква основа? Знам, че болестта е с лоша прогноза, но предполагам, медицината на сегашния си етап е в състояние все нещо да им предложи...

Някои от вас знаят, че дъщеря ми е със синдром на Даун, оттам идва интересът ми към темата... Знаете, че методът на аналогиите не винаги помага, но е по-добър от нищо...

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 04:29 от iskrica_nadejda

# 1
 • гр. Карнобат
 • Мнения: 175
 Здравей, Мария!  smile3523
Твоето писмо ме заинтрегува. Ти знаеш ли нещо по подробно за този метод на лечение? Аз също се интересувам от него и скоро се допитах до нашата лекарка (дъщеря ни Боряна я водим всяка година на изследвания в София) от нея научих, че лечението е много скъпо и няма кой знай какви подобрения, провежда се на няколко етапа и по специална програма.

newsm51 smile3525  bouquet

# 2
 • София
 • Мнения: 1 588
Преди 3 седмици започнахме втори курс с аминокиселини в Пловдив.

Можеш да прочетеш какво съм писала по въпроса тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=71190.msg1244327#msg1244327

Ако имаш допълнителни въпроси, питай... Каквото знам, ще ти кажа...

# 3
 • гр. Карнобат
 • Мнения: 175
 Здравей, мила Мария! smile3523
 Благодаря ти за изчерпателния отговор. Това, което прочетох ме навежда на мисълта, че ние сме вече големи и сме закъснели с това лечение, но въпреки това няма да се откажа и ще чета. Все по нови неща се откриват в областа на медицината. Може би и при нас ще кацне бялата лястовичка. С Боряна не съм имала големи проблеми от здравословен характер. По принцип рядко е боледувала. В момента приема Ноотропил и се чувства много добре.
Поздрави дъщеричката си от нас и ви пожелаваме напредък.

Последна редакция: вт, 04 апр 2006, 14:50 от vaninakuleva

# 4
 • В подножието на Витоша
 • Мнения: 2 233
Извинявам се на Мария, че отклонявам темата малко.

vaninakuleva -  Искам да те питам за Нотроопила.От кога ви го изписаха  има ли ефекта някакъв? До колкото знам той е за подобрение на паметта.Нещо друго взималили сте? На нас ни казаха( 6м. коригирана възраст), че още сме малки, но на консултацията този месец отново ще питам.
Много е хубаво, че нямате здравословни проблеми с  дъщеричката. Grinning

# 5
 • София
 • Мнения: 1 588
Извинявам се на Мария, че отклонявам темата малко.
Всъщност не я отклоняваш, а имаш директно попадение! Сега пуснах търсене в google. Ноотропилът (друго име пирацетам) се използва както при болни с Алцхаймер, така и при хора със синдром на Даун.

# 6
  Аз също четох, че дименцията при синдрома на Даун е сходна с дименцията при Алцхаймер. В рекламните листовки на лекарствата с гинкго билоба пише, че имат много добро въздеиствие при хората с Алцхаймер и че нямат странични действия. Въобще за това дърво пише много хубави неща, особено добър ефект върху паметта и способноста за запаметяване имало при комбинацията на гинкго билоба и женшен. Затова когато Лиза стана на година и два месеца започнах да и давам такива хапчета, наскоро свършихме опаковката. Не знам дали са и помогнали за нещо, като че ли стана доста по-жизнена, но може би това е просто защото расте, поне не и вредят.
    В руската асоциация на деца със синдром на Даун не препоръчват да се дават ноотропни вещества на деца под три годишна възраст, а после пак се преценява индивидуално дали има нужда или не. При продължителен прием тези лекарства водят до пристрастяване.
    Към лекарствата на Интермед Прима съм също предубедена, те не са лекарства, а хранителни добавки, което означава, че не провеждани клинични изследвания, т.е. няма сведения за странични действия непосредствени или дълговремени, при това всички добавки, които регулират обмяната на веществата са опасни, особено за деца. Моного интересна статия на тази тема има на този адрес http://downsyndrome.narod.ru/add.html

# 7
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 6 977
Иска ми се само да ви споделя опита си при ползването на Гинко Билоба - моята дъщеря не е със синдром на Даун, но го пие заради концентрацията. Ползваме Танакан, което е под формата на капки и лесно може да се варира с дозата. Моето дете е изключително чувствително към всякакъв вид лекарства и добавки, в смисъл че реагира много забележимо,бързо и обикновено отрицателно. Към Танакана реакцията й беше само леееека възбудимост. за ефекта не мога да съдя, тъй като при нея картинката е доста пъстра.

# 8
 • В подножието на Витоша
 • Мнения: 2 233
Миленавита за първи път чувам за този продукт и попрочетох в гугъла за него-наистина хубави неща пише.На вас някой преписа ли ви го?И има ли за по-малки деца от 6годинки, понеже видях, че се препоръчва на деца над 6 години.И ако да- кой от всичките продукти е.
Мерси за  статията ще я прочетем.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 588
Затова когато Лиза стана на година и два месеца започнах да и давам такива хапчета, наскоро свършихме опаковката. Не знам дали са и помогнали за нещо, като че ли стана доста по-жизнена, но може би това е просто защото расте, поне не и вредят.

Това е много интересно!

Какви точно хапчета й даваш и в каква форма? Интересно ми е, понеже ние срещаме големи проблеми с вземането на каквито и да е лекарства, освен ако не са на прах, смесени с храната...

Между другото, кой ви предписа хапчетата и дали сте ходили на детски невролог досега? И аз отскоро се замислям, че май и ние ще трябва да отидем...

За изследванията, които са проведени върху споменатите аминокиселини, можеш да прочетеш тук:
http://www.primavera.ru/russian/down.htm
и тук:
http://www.primavera.ru/russian/down1.htm

# 10
 • гр. Карнобат
 • Мнения: 175
 Здравей, dezho!
Започнахме приема на ноотропила когато станахме на 5г (коригирана възраст 2г. и 6м.). Преди това сме приемали Пирамем.
 Ноотропила действа върху централната нервна система. Не проявява успокояващи и психостимулиращи ефекти. Той подобрява и възстановява познавателните способности след различни мозъчни увреждания като хипоксия, (недостиг на кислород), интоксикации (отравяния) и др. в случай на съдова деменция (забравяне в резултат на съдово увреждане). Прилага се както и при преходни исхемични нарушения на мозъчното кръвообръщение. Лечение на дислексия (затруднения при четене и писане) при деца, в комбинация подходящи мерки за говорна терапия.
 На нас лекарката ни го предписа, за да се подобри паметта и вниманието. В началото го приемахме по 2ml. на ден- сутртин 1ml. и следобед 1ml., а сега сутрин 2ml. и следобед 1ml. за 6 м. Може би има малки подобрения. Започна да изговаря думи, но изречения още не може да съставя; тананика си мелодии на песнички без текст. Според мен не малка роля за развитието на Боряна е, че тя е в непрекъснат контакт с деца в къщи и в детската градина.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 588
Здравей, dezho!
Започнахме приема на ноотропила когато станахме на 5г (коригирана възраст 2г. и 6м.). Преди това сме приемали Пирамем.

Май ще питаме и за пирамема сега Simple Smile Пирамема не е е ли друга форма на ноотропила, т.е. пирацетама?

Извинявай, но имам и още един въпрос - какво означава 5 г. - коригирана възраст 2 г. и 6 м. Може би понеже сме още малки, не сме се сблъсквали с подобно понятие...

# 12
 • в тълпата
 • Мнения: 2 563
Вече минах възрастта на вашите деца, но и аз пих Гинко Билоба преди година. Обринах се на миниатюрни кръвоизливчета по цялото тяло, беше много странно. Също и прокървих извън цикъл, явно съдоразширяващият му ефект не ми понесе. Надявам се при децата ви да е ОК.

# 13
 • гр. Карнобат
 • Мнения: 175
Здравей,Мария!
 Коригирана възраст означава психологична възраст на детето в зависимост от неговото развитие. В случая ние сега сме на 6г. но с развитие на 3годишно дете. Коригираната възраст е комплексна в зависимост от неговото развитие: психологично, физическо, емоционално и т.н. които естествено може да се разминават значително едно от друго.
 И двете лекарства са на една и съща основа - пирацетам, разликата е само в регистрациите на фирмите, пирамема е на Балканфарма, а Ноотропила е с Белгийска регистрация.
През 2001г. от когато пием пирамем вероятно не сме имали достъп до Ноотропил.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 630
Какви точно хапчета й даваш и в каква форма? Интересно ми е, понеже ние срещаме големи проблеми с вземането на каквито и да е лекарства, освен ако не са на прах, смесени с храната...

Между другото, кой ви предписа хапчетата и дали сте ходили на детски невролог досега? И аз отскоро се замислям, че май и ние ще трябва да отидем...

 
На вас някой преписа ли ви го?И има ли за по-малки деца от 6годинки, понеже видях, че се препоръчва на деца над 6 години.И ако да- кой от всичките продукти е.
   Не са ни го предписвали, но преди месец бяхме на невролог и той одобри. Попита ни дали даваме на Елиза някакви лекарства и аз казах какво давам, казаха ни, че това е много добре.
   Посещаваме невролог за втори път, първият път бяхме, когато Елиза беше на девет месеца, искаха ни от РЕЛК да имаме консултация при детски невролог. Тогава ни изписаха Nootropil, но аз не съм и давала.
   Не съм много сигурна, че това което и взех е най-доброто - BIAN QUE - Тибетски жен-шен и гинко билоба. Произведено е в София, има разни сертификати, мирише на морски свинчета и е отвратително на вкус. В началото го давах на Лиза през ден, стривах и го в лъжичка и и го предлагах с попарата. Тя го хапваше, но изглежда и ставаше толкова гадно, че неискаше после въобще да яде. После свикна, но изгубихме шишенцето, защото на Лиза много и харесваше да играе с него като с дрънкалка. Последните 10 хачета  и ги давах всеки ден, тя вече спокойно ги сдъвкваше и после пийваше малко водичка. Предполагам, че не съм и го давала много правилно, всички билкови препарати е хубаво да се пият три месеца без прекъсване за да имат ефект, но незнам и с какъв специалист да се консултирам.
    В аптеката вече има много лекарства с гинкго билоба, обикновено съдържат от 30 до 150 капсули. Някои са с добавка на витамини. Има и едни мисля, че са китайски, 10 шишенца с подсладен екстракт на гинкго билоба и жен-шен, жен-шен и пчелно млечице и др., които се изпиват със сламка.
   Тези дни смятам да проуча пазара и после ще напиша на какво съм се спряла.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт