Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 125
Едно време в Унгарския ресторант имаше един специалитет ,,Добра жена,,.Някой знае ли рецептата.Ех,спомени,спомени.....
Цитирай

Някъде...далече от тук...

Мнения: 310
etia аз лично не знам, но предполагам, че някой може  и да знае, но да не се сеща.
Предлагам ти да кажеш горе долу какво представлява на вкус. Wink
Цитирай


Мнения: 901
Пиле със сос " Добра жена"

4 цели пилешки бутчета под кожата им се правят дупки (без да се късат) настрано
Пълнеж: 400 пилешка кайма(свинска), зелен лук(наситно), 1 червена, ч жълта чушка = наситно чушките и лука.
Всичко в една купа се объркава и се добавя бекон ( 100 г) също нарязан на дребно. Добавя се шунка (100гр), 100 гр гъби, магданоз, 100 гр царевица, 100 гр зелен грах (или 2 с л) сол, черен пипер и червен лют пипер. Всичко се разбъркват в купата и две яйца, 3 с л сметана, малко зехтин (2-3 сл ) 2 склидки чесън.

С готварски щприц се пълнят бутчетата. Поставят се в намазнена тава в предварително загрята фурна (180 С) отгоре се поръсва със сол, черен пипер и червен .. добавя се вода , бяло вино, дафинов лист
При 180 С около 20-30 мин (добре първите 15 мин  да се покрие с фолио .. след което се маха)
Сос : което остане от пълнежа се поставя в предварително загрят тиган със зехтин се запържва ... и се добавя сос от печени бутчета , вино и течна сметана.

Съжелявам за не точната рецепта... но това коеот имам в тефтера... ако не се лъжа от предаването на Иван Звездев. потърси в бонапети сайта,.
Цитирай

Нови Искър

Мнения: 4 182
аз я знам. много любима манджа ми е туй ей
ето как аз я правя, може и да не е точно като в онзи ресторатнт.
в един и същи тиган и мазнина запържвам следните продукти, в последователността в която ще ги напиша:
морков на кубчета- - бр
кисели краставички -5-6 бр.
картофи - окло половин кило,
бекон - окло 200 - 300 грама
свинско месо нарязано на малки парчета - около половинка и то
най накрая запържвам малко чесън в останалата мазнина, в йенска тенджера обърквам всички изпържени продукти със мазнинката с чесъна, сол на вкус, черен пипер по желание - и ако някой е любител на подправките - може и пикантина, чубрица, копър.каквото ви душа обича Very Happy
Цитирай


Мнения: 125
Да, VIKI, нещо такова беше.Благодаря ти.Ще пробвам да го направя.Сигурна съм,че беше със свинско месо,имаше и шунка,зеленчуци...
Цитирай

софия

Мнения: 7 281
много е вкусно, яла съм го както вики1 го описва
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 618
Мляс...ммм...Добра жена в Унгарския. Искам пак и аз.

Ама не бих запретнала ръкави да го сготвя Stop
Цитирай

софия

Мнения: 1 073
Всичко както го е писала Вики, но прибавям белени фъстъци и също се задушават, заедно с месото , киселите краставички , нарязани на лентички. Не слагам картофи!! Отделно правя или задушени или пюре. Да ти е сладко!!!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.