Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 60 отговора


Мнения: 5 529
Тази сутрин правих на децата много лесни бухтички.Ето рецептата:
продукти
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
2 яйца
щ.сол
брашно-около 500 г.
приготовление
Киселото мляко + содата се смесват.Добавят се яйцата,солта и се омесва не много меко тесто.Разточва се и с чаша се правят кръгчета,които се пържат в повече мазнина.
Ето и снимка:
Цитирай


Мнения: 7 246
Правя ги същите, само, че добавям сирене в тестото. Много са бързи и вкусни. И добре изглеждат - такива едни бухнали топчици. Когато нямам търпение да ги правя на кръгчета, режа разточеното тесто на квадратчета. Омитат се за нула време! Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 580
Ще ги пробвам  Peace
Цитирай


Мнения: 3 350
Правя ги същите, само, че добавям сирене в тестото. Много са бързи и вкусни. И добре изглеждат - такива едни бухнали топчици. Когато нямам търпение да ги правя на кръгчета, режа разточеното тесто на квадратчета. Омитат се за нула време! Very Happy


Йес! Със сирене са трепач! Аз пък ги режа както ми дойде - стават всякакви многоъгълници Wink
Цитирай


Мнения: 5 529
Като изрежа кръгчета с чашата, остава тестото отстрани-пускам го така, както си е на парчета.Децата много се кефят, щото ги оприличават на всякакви животинки.
Цитирай


Мнения: 2 521
Изглеждат страхотни...
като тръгна да отслабвам ще се наложи някак си да си сложа забрана за влизане в този форум.

Още утре вечерта ще ги пробвам. Аз ги ям и със сладко от боровинки, и със сирене, и със шоколад...абе колкото по-калорично, толкова по-добре  Blush
Цитирай

Sofiq

Мнения: 289
И аз ги направих трази сутрин, но...нещо не се получиха Sad Мисля, че тестото ми стана твърдо и за това, като се изпържиха стояха много корави. Е, мъжа ми пак изяде доста от тях, но не е там въпроса
Еййййй, ама защо нещата не стават от първия опит?
Цитирай


Мнения: 5 529
Съжалявам, че не се е получило при теб.Или си направила по-твърдо тестото, или си разточила кората много тънко.Моя е грешката-за което искренно се извинявам-че трябваше да уточня:тестото се разточва дебело 1/2 см.Ако се решиш да ги направиш пак кажи дали се станали по-добре.
Поздрави и успех.
Цитирай


Мнения: 7 246
Учудвам се, че са станали твърди. Те обикновено са меки, дори и да престоят /е, нямам предвид няколко дена!/ Опитай пак, сигурно ще се получи подобрен вариант. chef
Цитирай


Мнения: 2 521
Колко горе-долу бухтички излизат с тези количества продукти?
Да не са прекалено много, че ще си ги ям сама и се притеснявам, че после ще се наложи да се търкалям.
Цитирай


Мнения: 5 529
Зависи колко е голяма чашата с която правиш бухтичките.Ами при мен излизат около 30-а броя+ изрезките,които можеш да омесиш наново или направо да изпържеш.И наистина стават много мекички(в момента на ваденето от мазнината са твърди).
Цитирай


Мнения: 2 521
Мерси за отговора!

Явно ще намаля рподуктите на половина, че и продукцията да ми е наполовина:))

Цитирай


Мнения: 2 521
Черешка, балгодаря за рецертата:). Направих ги и станаха страхотни. Меки и пуФкави. Само дето станаха към 60 бухтички  Blush
Цитирай


Мнения: 5 529
Черешка, балгодаря за рецертата:). Направих ги и станаха страхотни. Меки и пуФкави...
Моля!Радвам се, че ти е харесала! Love
...Само дето станаха към 60 бухтички Blush
Хихи!Тъкмо ще има да си хапваш... Wink
Цитирай

Sofiq

Мнения: 289
Съжалявам, че не се е получило при теб.Или си направила по-твърдо тестото, или си разточила кората много тънко.Моя е грешката-за което искренно се извинявам-че трябваше да уточня:тестото се разточва дебело 1/2 см.Ако се решиш да ги направиш пак кажи дали се станали по-добре.
Поздрави и успех.
Явно съм направила и твърдо тесто и съм ги  разточила много тънко Smile
Нооооо, следващият път ще станат перфектини! Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 60 отговора