Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 12 март 2006, 14:29 ч.
  • Преглеждания  12 576  Мнения  51  Онлайн  1
Отговори
  • гр.Сопот
  • Мнения: 245
Чета много хитринки и тънкости при готвенето Laughing,за които сте написали,но тъй като нямам винаги дастатъчно време да събирам прекрасните ви мнения из лабиринта на форума #Crazy,ми хрумна,че за всички ни ще е полезно да са събрани в една тема и само да кликна и да се осведомя,а разбира се,който иска да се информира за отзивите и мащабността на практиката ви,ще си пусне търсачката или поставените от вас линкове!  Peace

Като например онази хитринка за боба и содата.........

Вие сте! Hug

Последна редакция: нд, 12 мар 2006, 14:35 от nelsan

Реклама
# 1
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
задължително когато пържа лук го пържа със сол.Има значение Naughty

# 2
  • Мнения: 173
А какво е значението?

# 3
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
ами лука не е безсолен и манджата става много по вкусна.не знам защо е така ,но съм пробвала.Това го знам от свекито и като всяка снаха си казах "дрън-дрън"глупости на търкалета,тя ще ме учи да готвя......и упорито не слагах сол на лука като готвех,незнам но ме беше яд да ми казва как да готвя.Обаче 1 ден като бях сама си викам "абе дай да пробвам да вида вярно ли е това"и наистина е вярно.От тогава никакъв лук без сол,но не съм и казала,че вече правя така,както тя ми казваше Joy

# 4
  • sofia
  • Мнения: 388
Като готвя супа или манджа, запържвам в масло моркова.Получава се седефен цвят,а и моркова отделя повече витамин А.
На супите вместо застройка,слагам 1 парченце топено сирене.
Пресни подправки  режа върху мокра,дъска, ако е дървена.
За да не пръска мазнината в тигана,към нея се прибавя щипка сол.
danidji още утре ще пробвам с лука! Grinning

# 5
  • Мнения: 173
Благодаря, ще пробвам
Единствената тънкост, за която се сещам, е като готвя нещо с домати (дом. пюре, от консерва) добавям щипка захар, защото така не киселее.

# 6
  • Софийското дъно на световните гащи:)
  • Мнения: 2 125
Споделяла съм, ама и тук ще се разпиша!
Картофена салата:
В джезве сипвам олиото, оцета и солта (колкото се слага на салатата) - кипвам и тогава заливам. Салатата попива много по-добре и е "мека" и много по-вкусна. Не изсъхва Peace
Лук за обикновенна салата:Нарязвам го, посолявам слагам малко оцет и намацквам с ръка - лука не мирише и нямаш лош дъх Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 1 103
Когато готвя боб винаги, когато запържвам лука, доматите и чушките слагам 2 черпака от вече сварения боб да се запържи заедно с тях. После връщам всичко в гърнето при останалата част от боба и става супер Grinning

# 8
  • гр.Сопот
  • Мнения: 245
Ако не обичате да пипате риба:в една найлонова торбичка слагате птодправено брашно/галета/,с вилица пъхате вътре резените риба,раздрусвате и с виличката пускате в тигана... Peace Peace Peace

Последна редакция: вт, 14 мар 2006, 00:21 от nelsan

# 9
  • sofia
  • Мнения: 388
nelsan ,по този начин се чистят и гъби.
За да не ви сълзят очите докато режете лук,сложете коричка хляб в устата си така,че да стърчи от нея.
Или го сложете в студена вода за няколко минути,преди да го обелите.
Питката слагам в не загрята фурна.Така докато загрее фурната тя продължава да втасва и се изпича равномерно,без да се налага да я покривам до пълно изпичане. Grinning

# 10
  • гр.Сопот
  • Мнения: 245
ами лука не е безсолен и манджата става много по вкусна.не знам защо е така ,но съм пробвала.Това го знам от свекито и като всяка снаха си казах "дрън-дрън"глупости на търкалета,тя ще ме учи да готвя......и упорито не слагах сол на лука като готвех,незнам но ме беше яд да ми казва как да готвя.Обаче 1 ден като бях сама си викам "абе дай да пробвам да вида вярно ли е това"и наистина е вярно.От тогава никакъв лук без сол,но не съм и казала,че вече правя така,както тя ми казваше Joy
Пробвах и даже ми омекна много по-бързо от по принцип

# 11
  • гр.Сопот
  • Мнения: 245
.
Питката слагам в не загрята фурна.Така докато загрее фурната тя продължава да втасва и се изпича равномерно,без да се налага да я покривам до пълно изпичане. Grinning
ААААААААААаа е за кво все не ми става питката newsm78

# 12
  • плевен
  • Мнения: 1 382
Когато пържите нещо добавете малко оцет за да не поеме много мазнина "пържевото"
Спам: много ми харесва темата,ще я следя  Peace

# 13
  • гр.Сопот
  • Мнения: 245
Ако имате ХЕРМЕТИЧЕСКА ТЕНДЖЕРА може първо да варите  месото в нея най-бавно се сварява телешкото-за 15 мин само.И после си доготвям в друга,че нали е алуминиева Shocked
А боба в нея след първата вода и щипка хл.сода за 5 мин. ми е разврян Peace

# 14
  • гр.Сопот
  • Мнения: 245
Какда сварите картофи за 20 мин :в микровълновата в разлат съд набождате с вилица главите 10мин на микровълни,обръщате пак набождате и пак на 10 мин.Разбира се според количеството е и времето.... PeaceНе вярвах, ама стана Shocked

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт