Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Грах,постен

  • 12 март 2006, 15:53 ч.
  • Преглеждания  23 437  Мнения  13  Онлайн  2
Отговори
  • Мнения: 386
 Помогнете ми,МОЛЯ ви момичета!!!Досега винаги съм го правила с месо.Дали ще стане нещо постно? newsm78

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 782
Мда, много вкусен става.Аз го правя като запържвам лук и като се задуши прибавям 2-3 с.л.брашно и прибавям сварения грах и малко домати и топла водичка, в зависимост от това колко гъсто искам да стане.Подправям със сол, копър и джоджън.

# 2
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 3 996
Аз пък първо сварявам грахта. Когато е почти готов му добавям размито брашно и червен пипер. Леко го сварявам така. Прибавям домати, целина /сушена/, джоджан и е готово. Аз повече го харесвам постен, а не с месо...

# 3
  • София
  • Мнения: 5 374
веднага отговарям-лесна и бърза рецепта, много харесвана от моя мъж-вегетариан.
Една кутия грах "ВЕРНЕ"-много е мек и вкусен, картофи, доматена салца, бульони МАГИ.
Изцеждам граха, обелвам картофките, слагам ги в тенджерка. Лук не запържвам, щото мъжото не понася така. Врат до омекване на картофките-грахът от кутия е супер мекичък. Слагам една бучка краве масълце, после размивам 3-4 супени лъжици доматена салца вътре. Накрая прибавям и 2-3 зеленчукови бульона.
Ако обичаш по-гъсто-с малко брашънце се сгъстява.

# 4
  • Мнения: 5 135
Постния грах е едно от любимите ми ястия. Мога да го ям всеки ден. Запържвам леко 1 глава лук, добавям 2 нарязани на ситно моркова и когато омекнат леко, слагам 1 с.л. бервен пипер и половин консерва домати (или 3 нарязани пресни), 1 голяма консерва грах и го оставям на слаб огън за 15 минути. Когато е почти готово, слагам копър и магданоз. Ползвам грах Бондюел, винаги става много по-вкусно.

# 5
  • Мнения: 386
Благодаря на всички ви!!!!!!!!!! newsm10Е сега го започвам по някяква сборна рецепта.Дано се справя.Само ми е чудно за копъра как ще му понесе,но ще пробвам.

# 6
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 3 996
Преди години много ползвах пресен копър, слагах го във всички ястия. Най ми харесва в ориз с пиле на фурна. Много интересен вкус му придава, но ми поомръзна...

# 7
  • все тук
  • Мнения: 1 625
Като варя грах, винаги слагам и няколко скилидки чесън.

# 8
  • SOFIA
  • Мнения: 139
Задължително чесън и копър!!! (ако обичате естеств.)  chef

# 9
  • София
  • Мнения: 3 537
Постния грах е едно от любимите ми ястия. Мога да го ям всеки ден. Запържвам леко 1 глава лук, добавям 2 нарязани на ситно моркова и когато омекнат леко, слагам 1 с.л. бервен пипер и половин консерва домати (или 3 нарязани пресни), 1 голяма консерва грах и го оставям на слаб огън за 15 минути. Когато е почти готово, слагам копър и магданоз. Ползвам грах Бондюел, винаги става много по-вкусно.
И аз така го правя Peace

# 10
  • Мнения: 386
Хей,благодаря ви на всички!Аз го направих по някаква сборна реципта и стана много вкусен,с копър и магданоз,и малко картофки за сгъстяване.Само че  го варих около 2 - 2 1/2 ,а си остана хрупкав.Но общо взето беше много вкусно.Явно,абе незнам ама си мисля че грешката не е в мен,защото съм правила и друг път.

# 11
  • Мнения: 1 393
Постния грах е едно от любимите ми ястия. Мога да го ям всеки ден. Запържвам леко 1 глава лук, добавям 2 нарязани на ситно моркова и когато омекнат леко, слагам 1 с.л. бервен пипер и половин консерва домати (или 3 нарязани пресни), 1 голяма консерва грах и го оставям на слаб огън за 15 минути. Когато е почти готово, слагам копър и магданоз. Ползвам грах Бондюел, винаги става много по-вкусно.
Аз го правя точно по същия начин!  Laughing
Само накрая с копъра и магданоза слагам и мъничко счукан чесън, за по-пикантен вкус. И също използвам грах не от консерва, а от замразен в пликче.
Става наистина много вкусно- може да се яде така или като гарнитура към месно ядене, например пиле.

# 12
  • Мнения: 9 906
Хей,благодаря ви на всички!Аз го направих по някаква сборна реципта и стана много вкусен,с копър и магданоз,и малко картофки за сгъстяване.Само че  го варих около 2 - 2 1/2 ,а си остана хрупкав.Но общо взето беше много вкусно.Явно,абе незнам ама си мисля че грешката не е в мен,защото съм правила и друг път.

 Затова, че е останал хрупкав, вината не е твоя - просто си попаднала на такъв грах. И пет часа да го вариш, пак ще си е твърдичък. Просто не е бил обран навреме, а е малко презрял. Важното е, че си уцелила рецептата, щом е станало вкусно. Grinning

# 13
  • плевен
  • Мнения: 1 382
Постния грах е едно от любимите ми ястия. Мога да го ям всеки ден. Запържвам леко 1 глава лук, добавям 2 нарязани на ситно моркова и когато омекнат леко, слагам 1 с.л. бервен пипер и половин консерва домати (или 3 нарязани пресни), 1 голяма консерва грах и го оставям на слаб огън за 15 минути. Когато е почти готово, слагам копър и магданоз. Ползвам грах Бондюел, винаги става много по-вкусно.
Накрая запържвам брашно(според желаната гъстота) и малко червен пипер и прибавям към грахчето   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт