Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора


Мнения: 4 212
Ако някой знае тайната ,има опита и е правил,да ме светне по въпроса,4е аз досега все на камък ги вадя от фурната.Има нещо което не правя както трябва и защо се вко4инясват¬незнам.Rolling Eyes
Помагайте моля Cool
Цитирай

София

Мнения: 6 036
миличка, пекАт се кестените Laughing
това е от дир.бг
виж дали няма да ти свърши работа

КЕСТЕНИ
Цитирай


Мнения: 5 125
Аз пека кестени така: кестените се измиват и в едния край, издължения, се разрязват на кръст (около 1-1,5 см). След това ги хвърлям направо във фурната и ги пека около 15-20 минути на ок. 180-200 градуса.
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Аз съм ги варила, пак е много вкусно.
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
И аз варени си ги ям, много ги обичам даже.
Цитирай


Мнения: 4 212
Цитат на: Julie
миличка, пекАт се кестените Laughing .......


да,ве4е знам,аз така го написах и после взех да се двуомя...карай.. Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 4 212
е обяснете как се варят,колко минути.Ей така ги слагам и варя,така ли?
Цитирай


Мнения: 4 212
Ааааа,разбрах,много благодаря за помощта. Very Happy
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Ако смяташ да ги печеш не пропускай да им срежеш края (както ти е казала СИМ), защото иначе ще стане бойно поле във фурната ти. От опит говоря.
Цитирай


Мнения: 4 358
Цитат на: klia
Аз ги варя в тенджера под налягане - 20 минути от като започне да фъшти.

Колко литра ти е тенджерата под налягане и колко кестени слагаш (като грамаж)
Цитирай

София

Мнения: 632
Цитат на: Sim
Аз пека кестени така: кестените се измиват и в едния край, издължения, се разрязват на кръст (около 1-1,5 см). След това ги хвърлям направо във фурната и ги пека около 15-20 минути на ок. 180-200 градуса.


  Това до вчера не го знаех,досега съм ги пекла без да ги цепя и както е казала Laura във фурнат ми винаги ставаше "бойно поле" Twisted Evil  Twisted Evil .Снощи ги пекох по твоя начин и всичко мина без произшествия.. Laughing  Wink .Мерси!
Цитирай


Мнения: 373
ОООООО, ами аз много обичам кестени, правила съм 1000 пъти, но все варени. Опитах се да ги изпека и станаха...камък Embarassed  А ги цепвам и тн....Кажете защо?! Crying or Very sad
Цитирай


Мнения: 4 212
И аз това питам,моите също стават на камък???има нещо тук ама.... Rolling Eyes  освен 4е се цепят защо след това стават камък???
Май ще ги варя... Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 5 876
Пробвайте да ги обелите предварително и да ги задушите с масло, лук, магданоз и чер пипер.
Цитирай

София

Мнения: 2 809
Наште никога не стават на камък...
Ама и никога не сме ги пекли във фурна, а си "играя" на котлона или на скарата(съпругът ми, де:)). Нацепваме ги, а после след като се опекат ги слагаме в съд и ги покриваме с вестник(за да не се изцапа кърпата) и отгоре с кърпа, за да омекнат. Може би именно в това е тайната Question
 Пробвайте и пишете!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора