Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Тутманик

  • 26 окт. 2004, 18:48 ч.
  • Преглеждания  9 205  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 211
Здравейте! Как да направя тутманик. Имам 2 рецепти и досега не съм успяла да го направя Confused Дайте някоя рецепта дето сте я опитали и е станало нещо Grinning
Благодаря.

Реклама
# 1
  • Мнения: 5 135
Баща ми прави много хубав тутманик с готово тесто за пица. Разточва тестото, по средата слага повечко сирене, разбъркано с яйца, завива го, слага го в обино намаслена тава. Отгоре се маже с яйце и се пече. Не става съвсем като тутманик, въпреки че така му казваме, но пък е много вкусно и лесно.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
Цитат на: Sim
Баща ми прави много хубав тутманик с готово тесто за пица. Разточва тестото, по средата слага повечко сирене, разбъркано с яйца, завива го, слага го в обино намаслена тава. Отгоре се маже с яйце и се пече. Не става съвсем като тутманик, въпреки че така му казваме, но пък е много вкусно и лесно.

тестото на 2 части ли го дели?

# 3
  • София - България
  • Мнения: 1 994
Ето и от мен една рецепта.                                                             ТУТМАНИК-500гр. брашно,14.4аша прясно мляко,щипка сол,мая за хляб,колкото орех,250гр.сирене,2 яица,200гр.масло.                Маята се разтваря в хладкото мляко и се оставя да пресои 20-30 мин.От пресятото брашно,солта и шъпналата мая се замесва средно твърдо тесто и се оставя за 4ас на топло да втаса,след това тестото се премесва с половината масло.Оформят се 5 топки с еднаква големина,които се разто4ват на кори.В намазаната с масло тави4ка се нареждат една върху друга разто4ените кори,като между тях се ръси натрошеното сирене разбито с яицата.Тутманика се нарязва на квадрати и се залива с останалото масло.Пе4е се в силна фурна до за4ервяване Grinning Става много вкусно,преди 4есто го правех за закуска,но е доста калори4но,та за сега само го споделям с желаещите Grinning

# 4
  • София - България
  • Мнения: 1 994
Цитат на: Sisi
A.A.M.Belev, моля уточни за какво масло става дума - олио, бутер...? Благодаря.
Обикновенно краве масло,но ако не разполагаш може и с олио Grinning

# 5
  • Мнения: 5 135
Цитат на: DEianaZ
Цитат на: Sim
Баща ми прави много хубав тутманик с готово тесто за пица. Разточва тестото, по средата слага повечко сирене, разбъркано с яйца, завива го, слага го в обино намаслена тава. Отгоре се маже с яйце и се пече. Не става съвсем като тутманик, въпреки че така му казваме, но пък е много вкусно и лесно.

тестото на 2 части ли го дели?


Да, на две части - едната отгоре, другата отдолу, а може ако не те мързи да го разточиш повече и още няколко пъти да го сгънеш, така че да се получи сирене на няколко пласта.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт