Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

все тук

Мнения: 1 599
Гледахте ли Бон апети днес? Наистина е страхотна тази торта.
Записах си рецептата и в събота ще творя.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз не го гледах, но ще копна рецептата от сайта, за тези които се интересуват.И на мен ми се вижда лесна и вкусна.
Торта "Супер"
Списък на необходимите продукти:
за тестото:
250 г брашно
100 г масло
100 г захар
2 жълтъка
2 с. л. прясно мляко
1/2 капсула ванилова есенция (1 пакетче ванилия на прах)
кората на 1 лимон

за плънката:
150 мл прясно мляко
50 г шоколад за настъргване
1 пакетче суха сметана (50 г)
3 банана
1 пакетче желатин

за млечно сладко:
1 консерва кондензирано мляко (400 мл)
1 к. ч. захар

Начин на приготвяне:

1. Захарта и маслото се разбиват с миксер, докато стане пухкава смес. Добавят се жълтъците и щом сместа се хомогенизира, постепенно се сипва брашното, като се бърка с дървена лъжица.
2. Тестото се ароматизира с ванилова есенция, прибавят се прясното мляко и настърганата лимонова кора. Месенето продължава на ръка, докато се получи мека топка. Покрива се и се оставя да отпочине в хладилник 15-20 минути.
3. Захарта за млечното сладко се карамелизира в тенджера. Леко се охлажда за секунди, след това се налива кондензираното мляко и се загрява на тих огън, за да се хомогенизира, като през цялото време се бърка. След това се оставя да се охлади.
4. Тестото се поставя между два листа алуминиево фолио и се разточва. Кората се слага в тава с диаметър 26-28 см и около стените се оформя ръб. Блатът се надупчва с вилица. Пече се около 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
 5. Бананите се пюрират. Сметаната се разбива с прясното мляко. Желатинът се залива с малко вода и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня и се налива в сметаната.
6. Млечното сладко се разпределя върху охладения блат. Сипват се пюрираните банани, отгоре се разпределя сметаната и се покрива с настърган шоколад. Тортата се оставя да стегне за 2-3 часа в хладилника.
Краен резултат това:


Цитирай


Мнения: 973
Гледахте ли Бон апети днес? Наистина е страхотна тази торта.
Записах си рецептата и в събота ще творя.
Имам една молба, ако правиш рецептата да споделиш как е станала и по-точно колко е сладка тортата newsm78

Молбата е ми е, защото снощи с щерката правихме сладки по рецепта от форума, при които тестото е 1:1 с блата в тази торта(от продуктите до печенето) и станаха страхотни, но прекалено сладки за нашият вкус. Опасявам се че като се върна довечера няма да са изядени, а в тортата има и млечно сладко, което допълнително ще подслади всичко.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Права си, наистина захарта и всичко сладко в тортата е в повече. може би трябва да се предлага на малки парчета, или да се намалят пропорциите. Като пробвам, ще пиша резултатите.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.