Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 март 2006, 17:38 ч.

Чували ли сте за сребърната вода

 • 31 334
 • 42
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 341
Дъщеря ми от няколко месеца се влачеше със сополче. Какво ли не й набутах в нослето, но уви без резултат. Преди три дни мъжът ми й капна по няколко капки сребърна вода в нослето и без да преувеличавам секрета секна от раз.
Някой знае ли нещо повече за тази сребърна  вода? Аз зная само това, което открих в нета. Дали е вредна?  Някой ползвал ли е?Съпругът ми тази зима щом усети, че се разболява си изжабурква устата с нея и е пресекъл вируса веднагически

Сребърната вода
е ясна, леко жълтеникава течност с изключителни антимикробни, антибактериални, антигъбични качества, както и качества за борба с общи инфекции и лечение на рани.

Нейното съдържание
са сребърни йонни микро-частици суспендирани в много чиста вода в съотношение около 5-15 частици на милион /ЧНМ/, направени чрез специален строго контролиран електролитен процес. Процесът позволява да бъде получено и измерено в минути "атомно натрупване"на сребро. Всички с положително зареждане /йони/, отблъскващи се един от друг и поради това стоящи в суспенсия.

Как действа?
Свързвайки се с виталните кислородни метаболизиращи ензими намиращи се в едноклетъчни бактерии, вируси и гъби, колоидните сребърни йони блокират патогена за няколко минути, предпазвайки го от репродукция.
Сребърните йони твърдо "шокират" както гъбите, така и вътрешните паразити /които се размножават чрез яйца/ когато те навлизат в едноклетъчно състояние по време на цикъла на своето размножаване и по този начин убиват патогена. Според Световната Здравна Организация един от трима души в западния свят има вътрешни паразити ! Вирусът нахлува в клетките на тъканите, като ги използува за размножаване. По време на този цикъл, се появява по-примитивно едноклетъчно състояние, което позволява на сребърните йони да обезвредят вируса. Лекарствените средства не се повлияват от колоидното сребро, което фактически може да действува синергетично с някои лекарства.Тестовете показват, че 95 % от сребърния излишек се елиминира в продължение на 24 часа. За разлика от антибиотиците, които се "влачат" в тялото много по-продължително време и могат да причинят увреждания на черния дроб и важни ензими. Също така, приятелската вътрешна флора /бактериите които живеят в тънките черва/, може сериозно да се изтощи от продължителна употреба на антибиотици, което води до проблеми, дължащи се на нарушено равновесие. Среброто, обаче, се абсорбира преди да достигне до дебелото черво, при положение че е приета нормална доза.
Д-р Бекер съобщава в своята интересна нкнига "Електричеството на тялото", че е използувал в своите изследвания изключително сребърни електроди /никои други от изпробваните метали не са дали задоволителни резултати/. Използувайки електрически ток, той стига до извода, че в присъствие на сребърни йони, растежът на костите и тъканта прогресивно води до бързо оздравяване с по-малки белези. Той също отбелязва, че никакъв от изследваните в неговата лаборатория патогени /микроби, вируси, гъби и дрожди/ не са могли да оцелеят в среда на сребърни йони.

Много медицински изследвания повтарят предишни открития. В резултат, лечение на сребърна база е широко използувано в отделения по изгаряне по цял свят.

Швейцарски биохимици изследват способността на среброто да блокира HIV /СПИН/ репродуктивно делене на клетките, а изследователите в областта на раковите заболявания отбелязват, че сребърните йони могат да дедиференцират клетките /включително раковите клетки/ - като ги връщат в предишното им състояние.

Понастоящем както НАСА, така и Русия използуват среброто за рециклиране на водата в космоса, също така нараства употребата на среброто за филтриране на водата в плувните басейни.
ИМУННАТА СИСТЕМА

Имунната система е изумителен и сложен механизъм, който предпазва тялото от потенциални опасни организми и безвредни субстанции. Бактерии, вируси и други патогени се блокират, унищожават и елиминират - обикновено, тотално и незабелязано.
Някои патогени, обаче, се изплъзват от мрежата, което води до заболяване или инфекция. Имунната система реагира бързо, идентифицира нападателя и избавя тялото от патогена. Здравата имуннна система е жизнено важна. Добрата храна, упражнения и начинът на живот включително по-малко ниво на стреса - всичко това е от важно значение.

Биохимици и изследователи са доказали, че ниски нива на сребро в тялото се уеднаквяват с лошото здраве.
Приложението на среброто е описано като "Да имаш втора имунна система".

Мощните антибактериални и антивирусни качества на среброто, специално в йонна форма улеснява натовареността на имунната система , като й позволява да действува по-бързо и по-ефективно - като й помага да изпълнява своята задача. Още повече, среброто е безвредно за човешките клетки и тъкани.
Първата линия на защитата.

Най-видимата част от имунната система - кожата , е важна част от имуннната система. Една от функциите на кожата е да представлява бариера за инфекции, причинени от бактерии и вируси. Епидермисът съдържа специални клетки наричани Лангерханс клетки, които са важни ранно предупредителни компоненти в имуннната система. Кожата също така секретира антибактериални субстанции - повечето бактерии и спори, които кацат върху кожата, умират бързо.

Носът, устата и очите също са очевидни места за вход на микроби. Сълзите и слузта /мукус / съдържат ензими, които преграждат пътя на много бактерии. Слюнката е също антибактериална.
Механизъм на вътрешната защита.

Вътре в тялото, лимфната система, белите кръвни клетки, костния скелет, тимусът, далакът, антителата и хормоните реагират на организмите нашественици по различен начин. Борейки се с инфекцията чрез съвместна работа, те идентифицират, маркират и унищожават вирусите, бактериите, мъртвите клетки и други нежелани подобни.
Съхранение: Съхранява се неизложена на директна слънчева светлина и в хладни помещения /не в хладилник/. Също така трябва да се държи далече от силни магнитни полета. Да не се допуска контакт с метали.

Безопасно ли е ?


Странични ефекти - Не са известни вредни странични ефекти. В частични случаи се забелязва слабо чувство на "неразположение" при първоначално приемане. Този симптом се дължи на високия брой патогени, елиминирани от тялото.

Лекарствените средства не се повлияват от колоидното сребро, което фактически може да действува синергетично с някои лекарства.

Тестовете показват, че 95 % от сребърния излишек се елиминира в продължение на 24 часа. За разлика от антибиотиците, които се "влачат" в тялото много по-продължително време и могат да причинят увреждания на черния дроб и важни ензими.
Също така, приятелската вътрешна флора /бактериите които живеят в тънките черва/, може сериозно да се изтощи от продължителна употреба на антибиотици, което води до проблеми, дължащи се на нарушено равновесие.
Как колоидното сребро се съпоставя с Антибиотиците ?
Известно е, че колоидното сребро унищожава 650 патогена. Да съпоставим тези цифри с половината дузина или нещо подобро, с които успяват да се преборят антибиотиците /антибиотиците са неефективни срещу вирусите/ !

Друг важен аспект - Бактериите не изграждат "устойчивост срещу среброто", противно на много бактерии устойчиви срещу антибиотиците.

# 1
 • София
 • Мнения: 68
Здравей,
чувала съм и съм давала на малкия и аз също съм пила и ползвала. Води се като естествен антибиотик. Наистина има много благотвотно действие.
Инфото, което си дала за сребърната вода е точно и аз няма какво да добавя. Тук се продава по аптеките, но не мога да се сетя как се казваше.

# 2
 • БУРГАС
 • Мнения: 1 545
http://www.apmakc.com/main_files/immune.htm.
За това ли става въпрос Би ли ми казала колко струва?

# 3
 • No Line On The Horizon
 • Мнения: 2 167
Една позната ми препоръча сребърна вода. Каза, че е много доволна и всяка вечер кара малката да си прави гаргара с нея. Мисля и аз да взема да пробвам. Каза ми, че не е скъпа - до 5 лв. ми се върти като цена.

# 4
 • БУРГАС
 • Мнения: 1 545
Това за което питам ли представлява тази вода?

# 5
 • No Line On The Horizon
 • Мнения: 2 167
Ами явно Армакс е нещо подобно, но не е точно сребърна вода.

Това е цитат от сайта, който даде:
Една значителна част от използваните сребърни съединения (обикновено соли) са толкова агресивни или вредни, че могат да се използват само локално. Типичен пример в това отношение е сребърният нитрат ("сребърна вода", който съдържа нитрати и е непригоден за пиене а освен това и цапа. Армакс не е агресивен, не съдържа вредни съставки и може да си приема без проблеми през устата и да се прилага локално.

А относно цената:
Ако се използва АРМАКС, тези разходи са не-повече от 8 - 15 лева

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 765
За първи път чувам за 'сребърна вода', но ми звучи някак си прекалено хубаво за да е истина. Ще следя темата с интерес.

Някой ползвал ли е Армакс?

# 7
 • София
 • Мнения: 1 341
ами аз не знам колко струва защото мъжът ми я прави. 

# 8
 • София
 • Мнения: 1 106
ами аз не знам колко струва защото мъжът ми я прави. 

И каква е рецептата newsm78?

# 9
 • София
 • Мнения: 1 341
Негови клиенти го запалиха по идеята. Две сребърни пластинки проба 9 и с определена височина дебелина и т.н.  се поставят в съд с вода и през тях се пуска ток. Та така, нищо сложно, но дали е добро newsm78 Те това е въпроса?

# 10
 • София
 • Мнения: 983
 капките коларгол представляват сребърен нитрат и натриев хлорид

# 11
 • No Line On The Horizon
 • Мнения: 2 167
Вчера купих Arcol от аптеката. Струва 2,80лв./10 мл
Ето повече информация: http://www.arcol.hit.bg/
Аптекарката също ми каза, че коларгола се прави със сребърен нитрат. Още не съм пробвала действието на сребърната вода, защото лекувам децата с хомеопатия, а не съм сигурна дали няма да се антидотира лечението. Някой ако знае да каже.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 341
ами ние също сме само на хомеопатия. Ама аз вече се изнервих и пробвах и успях и сега ми е супер. Не знам дали се е антидотира. Ако не сте на някакво продължително лечение няма проблем. Ние не лекуваме нещо сега (освен сополите) и реших да пробвам. Преди лекувахме алергия към белтъка на кравето мляко и тогава не си правех експерименти
По принцип съм питала стария ни хомеопат за сребърната вода и той каза, че ако искам да се тровя, да я пия. Ама той беше страшно краен. Не даваше да се намажеш с нещо, искаше да се къпя с глицеринов сапун и тем подобни безмислени изнервящи глупости.

# 13
 • София
 • Мнения: 1 493
Много е ефикасна !

# 14
 • София
 • Мнения: 9 169
Не бях чувала, но ми хареса написаното ...

http://mnd.atspace.com/SreburnaVoda.html

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт