Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 март 2006, 19:00 ч.

как получавате майчинството?

 • 2 414
 • 24
 •   1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 138
здравейте,
искам да ви питам как си получавате парите за майчинство? и имате ли проблеми с неродовно за плащане?
аз получавам парите си по банков път и до този месец никой от счетоводителите на фирмата не е искал от мен да ходя всеки месец до работата за да се подписвам че съм получила пари-130лв. а фирмата, в която работя, от както съм в майчинство се премести чак в драгалевци . сега получих нотариална покана лично да се явя за да подпиша всички платежни за изплатеното през месеците. в противен случай ще нося отговорност за нанесените щети на фирмата....!!!!
какво правеше фирмата ми досега, че чак сега след 1 год. и половина се сещат да ми държат сметка за неподписани платежни. А какъв е смисълът, след като съм с банкова сметка, не разбирам и затова ви питам за съвет.
освен това не съм получила все още парите за февруари, а за януари ми платиха само 130, вместо 160.
как се справяте вие с 120 + детските, пишете ми моля ви.
две деца са това, нали?
съжалявам, ако съм малко объркана, но ми е вече доста никакво.....

# 1
 • софия
 • Мнения: 7 282
ама майчинските не се ли привеждат от НОИ, какво общо има работодателя? Или греша newsm78

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 138
ами парите минават през фирмата, въпреки че се отпускат от НОИ.  Аз избрах варианта по банков път с уговорката, да не се разкарвам, а то какво излезе.....
а защо никои от вас не споделя за това как се справяте с тези пари при отглеждането на 2 деца. аз ли съм наи-закъсала
 Sick

# 3
 • софия
 • Мнения: 7 282
аз съм на принципа, че който най-много се оплаква, най не заслужава съжаление.
Не го приемай лично  Hug!
Много е сложно, сама знаеш- за какво да го коментираме- няма смисъл

# 4
 • София
 • Мнения: 1 081
При мен е същото. Парите минават от НОИ през фирмата и тогава отиват в банката. Досега не са ме карали да подписвам нищо, ще видим нататък. Пък и не би трябвало според мен, нали имат документ за банков превод....  newsm78
Иначе забавяне при мен има и то доста голямо, но това са си вътрешно-фирмени неща при нас, така че не се изненедвам особено.
Колкото до отглеждането на две деца с тези пари, това е невъзможно. Ако не е таткото ни сме жив зян. Моето майчинство е едно допълнение към основния бюджет, но не от особена важност, предвид размера му.  Wink

# 5
 • Мнения: 4 966
Нашата ситуация е подобна на тази при Деси.
Нищо не подписвам - те си имат документ от банката за превода и с него се отчитат. На мен само ми събират платежните и на всеки 6 месеца ми ги пращат или ходи мъжът ми да ги взема, като издават и служебна бележка за доходите.
Относно парите, не са 120 + детските, а от януари вече са 160 лв. майчинство + 40  лв. детски = 200 лв.
Наистина не са достатъчни, но са допълнение към бюджета.
Ние разчитаме на таткото (да ни е жив и здрав, защото в момента той носи основно парите вкъщи), на моята допълнителна работа (казвала съм много пъти, че работя от къщи като сътрудник на една международна организация) и (срам-не срам) на дядото (моят баща взема много пари за бг стандарти и постоянно купува нещо за внучките или ни помага за разни ремонти, значими покупки и т.н., а казва, че ще му се издължаваме, като го гледаме на стари години).
Не се оплаквам, защото сме доста над средното ниво и можем да си позволим много неща.
А и аз мисля малко като ПоларФокс  Wink.
Трудничко е, но пък сме щастливи. Това е важното.

# 6
Все се надявах, че за 2 бебета майчинството ще е по-голямо #Cussing out
Знаете ли, че преди на майка с близнаци през първия месец се е полагала акушерка дори........в къщи да и помага..... Но няма какво да се говори изобщо, аз ще трябва да се върна на работа след 3-4 месеца, а така искам да си ги гледам още Cry, проклето осигуряване #Cussing out
Mejik, да не са се сменили служители и да не знаят за тази договорка? Всичко е възможно.....

# 7
 • София
 • Мнения: 3 262
Здравейте. Случайно видях темата ви от главния форум.
При предишното ми майчинставо бяха внасяли парите с вносна бележка - не с платежни. И то така все едно, че аз съм си внасяла пари по  банковата сметка лично.
Което няма как да се осчетоводи. Затова когато се появявах в офиса ме караха да се разпиша на ведомостта. 130 лв се изплащат за декември 2005 през януари 2006. Сигурно са те.
Детските се взимат от социалните - така че фирмата трябва да превежда само 160 лв за отглеждане на дете до 2 години.

Не се притеснявай. Обади се във фирмата и се разберете какво е станало.

Леко гледане на сладурите ви. И да са живи и здрави роднините ви, защото  с тези пари сигурно купувате само памперси.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 138
благодаря на всички за коментарите. чувствам се много щастлива, защото днес ми превдоха парите.
мисля, че си струваше да се оплача писмено, иначе не знам до кога щях да чакам.
когато се прибрах вкъщи си дадох сметка че не си заслужава да се ядосвам, когато до мен са най-прекрасните момчета, моите мечета:)
а за справянето с парите, пожелавам на всички да си пазим нервите и да гледаме напред!
защото аз бях на ръба да полудея.
сега щом пиша свързано, значи сам ок.
чао и благодаря  за подкрепата Hug

# 9
 • София
 • Мнения: 141
Не виждам защо те карат да подписваш и какво!По принцип майчинството се тегли от Нои с незабавно инкасо - така се казва документа но, ти не би трябвало да го подписваш.Той се подписва от представителите на фирмата.И НОИ го превеждат по сметка на фирмата и от там фирмата би трябвало да го преведе по твоята сметка но дори и това платежно ти не би трябвало да подписваш.
А що се отнася до парите да са живи и здрави татковците все пак, че ако зависи от държавата.....отглад ще умрат тези бебета!!!
Не знам какво се мотаят с тези промени относно майчинството.Крайно време да стимулират българките и да се пресекат останалите малцинства, да ме извинят ако има такива тука.

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 138
ами да, ама на мен ми пратиха нотариална покана, да се явя лично и да подпиша всичко от септ.2004 до сега, ако ли не съм била нарушавала трудовата дисциплина с бездействието си и ще нося отговорност за нанесените на фирмата от това ми БЕЗДЕЙСТВИЕ ЩЕТИ И ЗАГУБИ.а самата счетоводителка като и дойдох на крака ми  казва ехидно. ще дойдеш я, как няма да дойдеш, иначе няма да си вземеш паричките......
струва ми се,че някои жени много завиждат на майките с близнаци.....
и мисля да и тегля една майна, с извинение. дано не ме цензурират тук.

# 11
аз искам да имам близнаци - трудно ли се гледат - и ние разчитаме на таткото - в момента имам момиченце на 11месеца и искам да забременея с близнаци и понеже ще пия хапчета за овулация - за да мога евентуално да зачена с близнаци затова те питам

# 12
 • софия
 • Мнения: 7 282
искам да забременея с близнаци и понеже ще пия хапчета за овулация - за да мога евентуално да зачена с близнаци затова те питам
а ти знаеш ли какво друго може да ти се случи от тези хапчета? Понякога не ми се вярва какво си причиняват хората сами ooooh!

# 13
 • Мнения: 4 966
искам да забременея с близнаци и понеже ще пия хапчета за овулация - за да мога евентуално да зачена с близнаци затова те питам
а ти знаеш ли какво друго може да ти се случи от тези хапчета? Понякога не ми се вярва какво си причиняват хората сами ooooh!

Взе ми думите от устата.
За жени, които нямат гинекологични или други проблеми,които пречат на овулацията, е абсолютно противопоказана подобна стимулация.
Последиците могат да са от (най-благоприятната) многоплодна бременност с повече от 3 ембриона до т.нар. гроздовидна бременност (при нея ембрионът се изражда в раково образование), поликистоза, изтощаване на яйчниците/"ранен климакс", карцином на яйчниците, хормонален дисбаланс и др.
Никой нормален лекар няма да се съгласи да ти изпише подобни хормонални препарати. Дори и да имаш проблеми с овулацията, подобно лечение задължително се провежда под строг лекарски контрол - изследвания и наблюдение с ултразвук (не става "искам-пия-раждам близнаци, тризнаци или еди-колко си деца"). При това, подобни препарати не е добре да бъдат вземани повече от 5-6 пъти в живота (т.е. ако не се получи забременяване в рамките на половин година, повече не се прилага като лечение). При това се изписват или на жени, при които овулацията липсва напълно, или на такива, които имат антиспермални тела в цервикалната слуз. Ин-витро също не се прилага на здрави жени (отново заради хормоналната стимулация), а и не ми се вярва да се съгласи някой лекар да рискува (дори и срещу огромна сума пари) да застраши толкова очевАдно живота на своя пациентка.
Само не ми е ясно дали напоследък хората не са достатъчно неинформирани или им прави удоволствие да си играят със своя живот. Все пак имаш детенце - мисли за него, дори и да рискуваш себе си.

# 14
 • софия
 • Мнения: 7 282
Азаф- чудна си! newsm10
Аз от такива изказвания от край време много се афектирам, имаше пак нещо подобно във Форума, избягвам да пиша подробности, щото става страшно.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт