Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • USA, New Jersey
 • Мнения: 404
Преди малко бях на телефона със лекарския кабинет в който ходя (физиотерапевт).  Днес ми беше втория път там.  Все още незнаят какво ми е, при първия преглед ме изслуша, записа всичко и ме прати на магнитен резонанс.  Преди обаче да ме приемат първия път, чаках около час след записания ми час, защото те се опитваха да се свържат със застраховката ми.  Казах им че нямам нищо против да им дам кредитната ми карта и след това аз да си се разправям със застраховката.  Платих $175 и си тръгнах, от университета ми казаха че ако искам да си взема парите обратно трябва да искам от тях подробна касова бележка със диагноза (предполагаема) и всичко останало.  Обаждам се днес за тази бележка и от лекарския кабинет ми казват че те вече са изпратили тази бележка на застраховката, питам ги аз защо са пратили след като аз съм си платила за прегледа и аз трябва да взема от застраховката парите и те ми дадоха следния отговор:

Цената на целия преглед е била $900, но след като получат отговор от застраховката те могат да направят отстъпка.  Питах за каква отстъпка става на въпрос и защо точно на мен ще правят отстъпка и те ми казаха " Ами ако застраховката каже че ще плати само $200, ние ще приемем $200 тоест ще свалим цената на $200. АКо платят цялата цена ще ти си върнем парите. "

Това какво значи, след като не можаха да се свържат със застраховката те си взеха сумата която реално струва прегледа, и сега ще чакат.  Ако могат да изстискат $900 от застраховката добре дошло, ако не и с моите $175 ще се задоволят, защото знаят че толкова е прегледа.  Говорих и с моята шефка и тя каза че реално прегледа е около $200, а останалите пари отиват за на лекаря malpractice застраховката.  Затова те са склонни да свалят от цената защото знаят че застрахователните компании са наясно с цените и не се наемат да плащат повече отколкото реално струва един преглед.  

Може би звучи много объркано, но все още не мога да повярвам как се процедира.  Значи няма твърда цена, тя варира между $175 и $900.  Оттук идват и всички разлики за които точим локумите из форума за ражданията на мамите, на тези със застраховки една цена, а на тези без друга.  Поне до този извод стигнах аз.

# 1
 • София
 • Мнения: 135
И аз отдавна съм стигнала до същия извод  Sad. Преди време, уговаряйки си час за очен лекар, мъжът ми от чисто любопитство попита каква би била цената на прегледа в случай, че няма застраховка. Казаха му една цена, а сумата, която бяха взели от застраховката (според statement-a) беше 2 пъти по-голяма  #2gunfire. А и още нещо - останах безкрайно изумена, когато видях, че рутинният скрининг на урината, който правят при нормалните консултации на бременни жени за наличие на протеини и т.н., в моята болница струва $300  Crazy. Преподавала съм химия на бъдещи медицински сестри и лично съм поръчвала същите лакмусчета, за да се учат момичетата как да разчитат резултатите. Когато се купува на едро цяла кутия ( съдържаща най-малко 100 бр.) струва не повече от $30. Е, къде отиват останалите пари  newsm78? За съжаление такова е положението със здравеопазването тук и поради тази причина винаги сме гледали да имаме възможно най-добрите застраховки, а пък от както се роди бебка сме още по-внимателни и компромиси с тези неща не правим  Naughty.

# 2
 • USA, New Jersey
 • Мнения: 404
Права си, заради децата трябва много да се внимава. Откакто се е родила Деси тя е получавала безплатна медицинска осигуровка за първите две годинки, след това плащахме по 17$ на месец, а сега по $117 и съм доволна че тя има осигуровка.  Аз съм осигурена от университета, а Жоро от работата си, да не дава Господ нещо сериозно да му се случи че осигуровката му покрива само $2500 за цялата година за всичко.

# 3
 • Boston, MA
 • Мнения: 3 058
Понякога се случва и обратното - на застрахователите да им взимат по-малко пари, отколкото ако ти си плащаш сам.  Thinking

Логиката е, че застрахователя носи по-голям обем клиенти и му правят "отстъпка".

Едно е сигурно, системата е ужасна и объркана.

# 4
 • USA, New Jersey
 • Мнения: 404
И аз това имах в предвид, че от хорицата без осигуровка взимат повече, а от осигурителните кокмпании по-малко.  Иначе нямам никакво обяснение как едно раждане преди 3 и половина години може да е струвало 36, 000$.  Дори без лекар, а само с акушерка?! #Crazy

# 5
 • Boston, MA
 • Мнения: 3 058
Според мен ако питаш и тия, дето са направили сметката, и те няма да знаят. Ценообразуването е.....  Rolling Eyes

Да сме живи и здрави и да работим и да имаме застраховки. Аз поне от специалисти и обслужване в нашия край не мога да се оплача, слава богу.

# 6
 • Мнения: 3 424
Леле, то си е направо ужас там с това здравеопазване. Излиза, че трябва или да имаш много пари, или да работиш някъде, където са така добри да те осигуряват.
Иначе и в Германия има разлика между частно и държавно осигурени. Частните, разбира се, ги приемат тутакси, докато държавните трябва да чакат с часове пред кабинета. Услугите и грижите също се различават. Била съм и държавно, и частно осигурена, та затова мога да направя разлика.
Но, тия страхотии, дето описвате, ги няма тука. Може би законите са по-читави. Всъщност при вас във всеки щат ли е така?

# 7
 • Boston, MA
 • Мнения: 3 058
За съжаление, Liska, според мен навсякъде тук е така. Това е на федерално ниво. От щат до щат зависи за качество на болниците, достъп до тях и т.н. Има "държавна застраховка", но тя е само за хора с нисък доход или пенсионери. Всеки си е сам за себе си иначе. Ако работодателя ти предлага застраховка - добре.

Ако имаш собствена фирма или си на свободна професия, трябва сам да се осигуряваш, което струва много пари. Здравните застрахователи непрекъснато дигат ставките, защото докторите им дигат цените. Докторите пък дигат цените, защото те от своя страна трябва да си правят застраховки за malpractice, които е споменала Dushica. Мalpractice застрахователя веднъж като изплати една присъда от няколко милиона долара и вдига ставките на доктора.

Ето това е резултата от всеки за всичко да съди другарче.

# 8
 • София
 • Мнения: 135
Ами, предполагам, че навсякъде е така. Не знам за другите момичета, но аз съм в Илинойс и при нас е такова положението. Съгласна съм с Dushica - не дай Боже да ни сполети нещо сериозно, тогава започват големите проблеми. Миналата година станах свидетел на трагедията, сполетяла семейството на моя колежка. Баща й, дядо й и голяма част от родата й до 9 коляно цял живот работили в Chicago water department на една от тези работи, които по цял ден се спукваш (буквално) от работа, плащат ти малко, но пък за сметка на това има добри benefits и едва ли не като се пенсионираш, при това млад, започваш да си живееш живота. Да, обаче няма и година след като се пенсионира, на колежката бащата се разболя. Уж бяха камъни в жлъчката, уж това - онова, в крайна сметка се оказа рак  Cry.  Започнаха огромни проблеми със застрахователната компания, не искаха да покриват сметките по лечението му, през ден пращаха инспектори в къщата и на без това изтормозените хора. Майката, цял живот била домакиня и си седяла вкъщи, не може да кара кола, по цял ден седеше вкъщи и плачеше, без да може да направи каквото и да е. В крайна сметка от болницата отказаха да го държат човека там, изписаха го барабар със системите и всичко  Shocked. Знам, че звучи грозно и ужасно, но накрая всички се молеха човечецът да си замине по-бързо, та да се сложи край и на неговата, и на тяхната агония  Sad  Та това е - Господ да ни пази и да сме живи и здрави, иначе...

# 9
 • Bristol
 • Мнения: 7 151
Здравните застрахователи непрекъснато дигат ставките, защото докторите им дигат цените. Докторите пък дигат цените, защото те от своя страна трябва да си правят застраховки за malpractice, които е споменала Dushica. Мalpractice застрахователя веднъж като изплати една присъда от няколко милиона долара и вдига ставките на доктора.
Това като омагьосан кръг  #Crazy
Между другото в България имах абонамент към една частна клиника. Фирмата в която работех го беше направила. Каква беше изненадата, когато открихме двойния им ценоразпис. За служителите на фирма цените бяха няколко пъти по-високи от колкото ако сам отидеш да си платиш  newsm78 Много се чудих на тази логика, но гледай не било само у нас, копирали са го.

# 10
 • usa
 • Мнения: 3 491
Ей за това Индия и Сингапур са се усетили и от 10-на години насам развиват медицински туризъм. Скоро четох за някакви такива елитни клиники. Посрещат хората на летището, на другия ден ги вкарват в  операционната зала, и ги изписват чак когато се усетят наистина добре.

# 11
 • София
 • Мнения: 135
блажка, то това чудесно, ама при всичките ми уважения към братята индийци, не бих отишла да се лекувам в тяхна клиника. То човек нищо не знае, де, та няма да се заричам. Все пак ако опре ножа до кокала аз  ще си предпочета БГ клиники - поне са мили, родни картинки. Дано не ни се налага  Praynig!

# 12
 • usa
 • Мнения: 2 113
Ей за това Индия и Сингапур са се усетили и от 10-на години насам развиват медицински туризъм. Скоро четох за някакви такива елитни клиники. Посрещат хората на летището, на другия ден ги вкарват в  операционната зала, и ги изписват чак когато се усетят наистина добре.

за сингапурския не знам, но индийският медицински туризъм отдавна си е развит. а ако беше законен и наистина изписваха пациентите чак когато пациентите се усетят наистина добре, щеше да е още по-хубаво...

# 13
 • usa
 • Мнения: 3 491
Ей за това Индия и Сингапур са се усетили и от 10-на години насам развиват медицински туризъм. Скоро четох за някакви такива елитни клиники. Посрещат хората на летището, на другия ден ги вкарват в  операционната зала, и ги изписват чак когато се усетят наистина добре.

за сингапурския не знам, но индийският медицински туризъм отдавна си е развит. а ако беше законен и наистина изписваха пациентите чак когато пациентите се усетят наистина добре, щеше да е още по-хубаво...
Ох, май нещо паметта ми сдава багажа, наистина не е Сингапур, ето я статията дето съм я чела, де, за да не се срамя повече  Embarassed.

http://www.udel.edu/PR/UDaily/2005/mar/tourism072505.html

# 14
 • usa
 • Мнения: 3 491
блажка, то това чудесно, ама при всичките ми уважения към братята индийци, не бих отишла да се лекувам в тяхна клиника.
По-тихо само, това между нас да си остане.  Stop Simple Smile

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт