Малките проблеми, които ни създават големи неприятности

Често някои уж незначителни на пръв поглед неща като сухата, чак болезнена кожа, подпухналите очи, устните, които лесно се напукват, са в състояние да развалят хубавия ни външен вид. А оттам-и настроението ни. Ето как да си помогнем в такива случай.
ЛИЦЕТО
Какво трябва да направите?
Ако кожата ви често изпръхва това означава, че е време да промените нещо в грижите си към нея. Изберете по-мазен крем, защото сухият няма да може да а подхранва и хидратира достатъчно добре, а тя точно от това се нуждае. Другият вариант, ако не искате да сменяте продукта си, е да използвате обичайния си крем, но на два пъти в интервал от 5 минути. Като осигурите на кожата си активните хидратиращи съставки ще я предпазите от пресушаване.
ИЗБЯГВАЙТЕ
Ако кожата ви е суха не се препоръчва повече от два пъти дневно да миете лицето си, тъй като водата елиминира хидролипидния слой на епидермиса, а точно този слой предпазва кожата. Така тя не само може да се пресуши, но и да се възпали. Ето защо почиствайте лицето си с класическото съчетание-мляко и тоник.

КОНТУРЪТ НА ОЧИТЕ
Какво трябва да направите?
Трябва да проявявате изключително внимание към тази уязвима зона, където следите на времето твърде рано започват да се забелязват. Използвайте мазен крем, за да постигнете дълготрайно хидратиране. Нанасяйте го само сутрин като леко масажирате кожата с върха на пръстите си.
Имайте предвид следното: ако си слагате мазен крем вечер, съществува опасност сутринта да се събудите с подути очи.
ИЗБЯГВАЙТЕ
Ако кожата ви е чувствителна забравете всички продукти за контура на очите, чиято субстанция е под формата на гел. Вярно е, че ефикасно стягат кожата, но и дразнят по-нежната.

ТЕНЪТ
Какво трябва да направите?
Ако кожата ви е суха и се бели, фон дьо тенът и пудрата трябва да са течни или доп формата на крем. По-мазната субстанция ще предпазва по-добре кожата ви.
ИЗБЯГВАЙТЕ
При болезнена кожа забравете компактния фон дьо тен, както и стика. Тяхната субстанция е по-суха и резултатът от използването им може да бъде плачевен. Във вашия случай продуктът по-трудно се нанася, не се разстила добре и върху лицето остават петна.

УСТНИТЕ
Какво трябва да направите?
При напукани устни следва да се откажете от традиционното червило. Глосът, гланцът за устни или балсамът са идеални. Хем устните ви ще бъдат сочни, хем добре защитени.
ИЗБЯГВАЙТЕ
Не прехапвайте устните си и не ги облизвайте. Спрете сухите червила, тъй като те не осигуряват добра защита и с тях съществува опасност устните ви вечно да бъдат напукани. Ако ходите често на басейн, преди да се потопите във водата мажете устните си с мед или балсам.