Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Den Haag

Мнения: 1 312
Искам да сготвя сурова наденица но незнам как, дайте идейки. Само да не е на скара  Wink.
Цитирай


Мнения: 4 328
Тогава направи боб с наденица. Very Happy
Цитирай


Мнения: 173
Или с картофи на фурна.
Цитирай


Мнения: 7 473
С кисело или прясно зеле.  chef А ако имаш гювечарник още по-добре..
Цитирай


Мнения: 4 328
Ето, изрових ти няколко рецепти.

Картофи с наденица

Картофена салата с наденица и сметана

Фетучини с маслини и наденица

Пълнени тичвички (използват се 3 наденици

Можеш и пица да направиш с парченца от наденицата.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 459
Нарязана на ситно и запържена вместо кайма в соса за спагети!  chef
Запържена с яйца (бъркани). Намазана на филии = принцеси. Нарязана, запържена, вместо топчета в супа.
Изсушена на луканка! Wink
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Ние много обичаме една рецепта,която съм запазила от баба ми.
Нарязваш наденицата на парченца от по 2-3 см,обелваш я.
Задушаваш 1 главичка лук,наденичката,и добавяш всички продукти,както когато правиш пиле-фрикасе-става каша с наденица.
Другият вариант е-задушаваш 3-4 глави лук,2-3 моркова,настъргани на едро ренде,гъби,1червена и една зелена пиперка,3 скилидки чесън,добавяш чубрица,черен пипер,пикантина,нарязаните наденички,малко винце,водичка.Като поври малко разбиваш 2с.л. брашно в малко вода и прибавяш,накрая слагаш и  1ч.ч. доматено пюре/ако обичате/.Този вариант може да го направиш и във фурната и накрая да настържеш малко кашкавал.
Забравих да ти напиша,че можеш да предложиш ориз или кус-кус ,както към винен кебап Laughing
« Последна редакция: пт, 17 мар 2006, 09:57 от dani66 »
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
аз я пека само. правя нарези по ширина, малко олио и вода в тавата и я мятам във фурната.
иначе, най-ми харесма боб с наденица.
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Още една идея - аз я ползвам като готова смес за правене на кюфтета със сос или кюфтета по чирпански Very Happy Имам предвид от тези суровите наденици за скара - пълнежът им е идеален за такива неща, готово овкусен и само трябва да оформиш топките или направо да я нарежеш на парчета, ако не ти се занимава. Правила съм я и с праз - вместо месо с праз на фурна, с кюфтенца от наденицата. Изобщо много ги тачим тези наденици, от ХИТ взимаме едни страхотни тяхно производство - супер са.
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 312
Благодар ви за идеите и рецептите   bouquet. Вече харесах някои остава да ги изпробвам.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Наденицана се запича на скрата, нарязана на парчета. Една консерва домати (или доматен сок), слагаш на котлона да изври водата им и да се сгъсти, няколко скилидки чесън цели, 1ч.л. захар и когато соса е готов слагаш наденицата да поври 1-2 мин. със соса и дърпаш от котлона.
Аз соса го правя и в МВ.
« Последна редакция: чт, 13 апр 2006, 13:43 от Миленика »
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 312
Наденицана се запича на скрата, нарязана на парчета. Една консерва домати, слагаш на котлона да изври водата им и да се сгъсти, няколко скилидки чесън цели, 1ч.л. захар и когато соса е готов слагаш наденицата да поври 1-2 мин. със соса и дърпаш от котлона.
Аз соса го правя и в МВ.

Ще пробвам   bouquet
Цитирай


Мнения: 939
Сега си спомних много вкусна манджа на моята баба.(Запържваш 1 глава лук нарязан с нарязаната на кръкчета наденица докато леко се запържат наденичките слагат и да се запържат нарязаните на кубчета картофи и след това дом.пюре или доматен сос слагаш подправките- сол, червен  и черен пипер  и сипваш топла вода и оставяш до ври догато се сварят картофите става много вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 575
Ето една рецепта на Звездьо , която съм я изпробвала и е супер.

4 бр.сурови наденици
1 кг.кисело зеле
30-40 мл.олио
5оо мл.бира
1 гл.лук
2 картофа
2 дафинови листа
8 с.л.олио
1с.л. червен пипер
черен пипер на зърна

Лукък се нарязва и задушава в олиото (30-40мл) около 5 мин.Добавя се нарязаното на тънки ленти кисело зеле.Запържва се около 5 мин. на силен огън.
Подправя се с червения,черния пипер и дафинивия лист.Разбърква се и се налива бирата,която трябва да покрие зелето.Щом кипне се задушава под капак 30-40 мин.
В гюведжета се разделя зелето+1 наденица и отгоре се нареждат кръгчета картофи.(аз съм го правила и в тавичка-общо)Полива се с 2 с.л.олио и малко чевен пипер.Пече се 20-30-мин.в загрята фурна на 180С.
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Тръгвам към Хит-а , иначе ще се гътна ей тук на от глад Crazy страшни сте!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора