Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 март 2006, 20:12 ч.
  • Преглеждания  32 904  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Den Haag
  • Мнения: 1 352
Искам да сготвя сурова наденица но незнам как, дайте идейки. Само да не е на скара  Wink.

Реклама
# 1
  • Мнения: 4 364
Тогава направи боб с наденица. Grinning

# 2
  • Мнения: 173
Или с картофи на фурна.

# 3
  • Мнения: 7 474
С кисело или прясно зеле.  chef А ако имаш гювечарник още по-добре..

# 4
# 5
  • Мнения: 13 189
Нарязана на ситно и запържена вместо кайма в соса за спагети!  chef
Запържена с яйца (бъркани). Намазана на филии = принцеси. Нарязана, запържена, вместо топчета в супа.
Изсушена на луканка! Wink

# 6
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 041
Ние много обичаме една рецепта,която съм запазила от баба ми.
Нарязваш наденицата на парченца от по 2-3 см,обелваш я.
Задушаваш 1 главичка лук,наденичката,и добавяш всички продукти,както когато правиш пиле-фрикасе-става каша с наденица.
Другият вариант е-задушаваш 3-4 глави лук,2-3 моркова,настъргани на едро ренде,гъби,1червена и една зелена пиперка,3 скилидки чесън,добавяш чубрица,черен пипер,пикантина,нарязаните наденички,малко винце,водичка.Като поври малко разбиваш 2с.л. брашно в малко вода и прибавяш,накрая слагаш и  1ч.ч. доматено пюре/ако обичате/.Този вариант може да го направиш и във фурната и накрая да настържеш малко кашкавал.
Забравих да ти напиша,че можеш да предложиш ориз или кус-кус ,както към винен кебап Laughing

Последна редакция: пт, 17 мар 2006, 09:57 от dani66

# 7
  • BG
  • Мнения: 4 546
аз я пека само. правя нарези по ширина, малко олио и вода в тавата и я мятам във фурната.
иначе, най-ми харесма боб с наденица.

# 8
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 242
Още една идея - аз я ползвам като готова смес за правене на кюфтета със сос или кюфтета по чирпански Grinning Имам предвид от тези суровите наденици за скара - пълнежът им е идеален за такива неща, готово овкусен и само трябва да оформиш топките или направо да я нарежеш на парчета, ако не ти се занимава. Правила съм я и с праз - вместо месо с праз на фурна, с кюфтенца от наденицата. Изобщо много ги тачим тези наденици, от ХИТ взимаме едни страхотни тяхно производство - супер са.

# 9
  • Den Haag
  • Мнения: 1 352
Благодар ви за идеите и рецептите   bouquet. Вече харесах някои остава да ги изпробвам.

# 10
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Наденицана се запича на скрата, нарязана на парчета. Една консерва домати (или доматен сок), слагаш на котлона да изври водата им и да се сгъсти, няколко скилидки чесън цели, 1ч.л. захар и когато соса е готов слагаш наденицата да поври 1-2 мин. със соса и дърпаш от котлона.
Аз соса го правя и в МВ.

Последна редакция: чт, 13 апр 2006, 13:43 от Миленика

# 11
  • Den Haag
  • Мнения: 1 352
Наденицана се запича на скрата, нарязана на парчета. Една консерва домати, слагаш на котлона да изври водата им и да се сгъсти, няколко скилидки чесън цели, 1ч.л. захар и когато соса е готов слагаш наденицата да поври 1-2 мин. със соса и дърпаш от котлона.
Аз соса го правя и в МВ.

Ще пробвам   bouquet

# 12
  • Мнения: 939
Сега си спомних много вкусна манджа на моята баба.(Запържваш 1 глава лук нарязан с нарязаната на кръкчета наденица докато леко се запържат наденичките слагат и да се запържат нарязаните на кубчета картофи и след това дом.пюре или доматен сос слагаш подправките- сол, червен  и черен пипер  и сипваш топла вода и оставяш до ври догато се сварят картофите става много вкусно.

# 13
  • София
  • Мнения: 575
Ето една рецепта на Звездьо , която съм я изпробвала и е супер.

4 бр.сурови наденици
1 кг.кисело зеле
30-40 мл.олио
5оо мл.бира
1 гл.лук
2 картофа
2 дафинови листа
8 с.л.олио
1с.л. червен пипер
черен пипер на зърна

Лукък се нарязва и задушава в олиото (30-40мл) около 5 мин.Добавя се нарязаното на тънки ленти кисело зеле.Запържва се около 5 мин. на силен огън.
Подправя се с червения,черния пипер и дафинивия лист.Разбърква се и се налива бирата,която трябва да покрие зелето.Щом кипне се задушава под капак 30-40 мин.
В гюведжета се разделя зелето+1 наденица и отгоре се нареждат кръгчета картофи.(аз съм го правила и в тавичка-общо)Полива се с 2 с.л.олио и малко чевен пипер.Пече се 20-30-мин.в загрята фурна на 180С.

# 14
  • ул. "Свобода"
  • Мнения: 1 409
Тръгвам към Хит-а , иначе ще се гътна ей тук на от глад Crazy страшни сте!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт