Основни правила за ползването на сауна


    Да засилим имунната си система, да свалим килограми и да се почувстваме отпочинали
   
   Предлагаме ви един сеанс на класическа сауна, който обикновено продължава от 1.30 до 2 часа. Отделно ви предлагаме правила за първото, второто и третото влизане в сауната, според нашата програма. Спазвайте нашите съвети, за да използвате сауната пълноцено и да се почувставте освежени и отпочинали.
   
    Накратко:
   
   • Проверете с колко време разполагате
   • Сауна се взима чисто гол /не бъдете срамежливи!/
   • Задължително се взима душ преди и след стоенето в сауната
   • Ръцете и краката винаги трябва да са топли преди влизане
   • Не влизайте в сауната само за да се стоплите
   
    Проверете с колко време разполагате
   
   Трябва първо да сте сигурни, че разполагате с достатъчно време. Първата стъпка е да се успокоите психически, което е лесна работа за любителя на сауната, който предварително знае колко полза ще извлече от стоенето в сауната. Междувременно всякакво бързане е абсолютно забранено.
   
    Сауна се взима чисто гол
   
   Не се притеснявайте да се съблечете чисто гол. Забравете за банския, защото той пречи на изпаряването на потта и създава хигиенен проблем. Оставете гривната, бижутата и часовника на гардероб, защото металните предмети могат да изгорят кожата ви.
   
    Вземете си душ
   
   Сеансът трябва да започне с душ, който не трябва да се счита за излишен. Той спомага за пълното наслаждение от сауната, като осигурява чистотата на кожата. (надяваме се, че не е нужно да споменаваме, че взимане на душ това означаване сапунисване на цялото тяло).
   
    Не сравнявайте сауната с турската баня!
   
   Освен това за една колективна сауна, чистотата е от особено значение. Къпането е задължително, дори да сте си взели душ малко преди да излезете от вкъщи. Процедурата е нужна и за другите, които ще се чувстват по-комфортно. Вашата кожа ще бъде чиста след едно или две сапунисвания.
   
    Ръцете и краката трябва да бъдат топли преди влизането в сауната
   
   Тялото трябва да е затоплено преди влизането в сауната, всички усещания за студ трябва да бъдат неутрализирани. За да стане това може да масажирате крайниците под гореща вода.
   
   Препоръчително е и използването на гъба за раздвижване на капилярите.
   
    Не забравяйте, че не влизате в сауната за да се стоплите
   
   Ако мислите, че ще се стоплите в кабината ще си загубите времето – така първото влизане автоматично ще е по-дълго, а потенето слабо, като понякога дори не се стига до потене. Вследствие е налице ненужна умора.
   
   Източник: Tialoto.bg