Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

с трима мъже в къщи

Мнения: 371
Мами имам в хладилника 4 белтъка, какво мога да направя с тях, сладкиш, крем, нещо друго, само да не са целувки, че не мога да ги пека Embarassed? Помагайте!!!  chef
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Вчера бях на мексикански ресторант и за десерт си поръчах нещо много интересно и мноого вкусно.

Праскови на половинки от компот и отгоре шприцовани рози от белтъци със захар и орехи.Запечени във фурна и поляти с топинг от ягоди!Нещо много оригинално ако ти допада пробвай!

Другия вариант е някакъв сладкиш който опечен  се маже с белтъчена глазура и се запича във фурната пще малко.

Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Тази рецепта съм сия копирала тук от форума, не съм я правила още, но мненията на другите, които са я правили бяха много обещаващи. за съжаление не съм си записала, чия е рецептата.

Белтъчена торта

Блат: 2 белтъка се разбиват с 6 лъжици захар до твърд сняг. Прибавят се около 30 гр кокос. Изсипва се във форма облепена отвътре с алуминиево фолио намазано с масло. Пече се около 15 мин в предварително загрята фурна до 180°С. Фурната се изключва, а блатът се оставя вътре до пълното й изстиване.
По същиа начин се процедира и с втория блат.

Отделно се разбива 400 мл течна сметана с пудра захар на вкус.
Тортата се подрежда като единия блат се слага в тортена чиния, маже се с вишнево сладко (може и др), ръси се с кокосови стърготини, маже се със сметана, слага се вторя блат, сметана и цялата торта се ръси с кокос и украсява по желание
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Бисквитки Котешко езиче или ореховки - много любими  Wink Ако те интересуват рецептите, свиркай, щото нали сладкиш искаш...
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Най-бързо и лесно - целувки. Иначе - белтъчени топки, полети с шоколадов топинг. Ако искаш, ще ти пусна рецептата, но май че съм я виждала във форума.
Цитирай
Сребьрен кейк


 продукти:

100гр. масло
150гр. захар
6 белтька
1и1/2ч.ч. брашно
бакпулвер,1 ванилия

Белтьците се разбиват на сняг+малко захар
Маслото се разбива+останалата захар.Прибавят се внимателно разбитите белтьци.брашното.бакпулвера и ванилията.
Пече се на 180 градуса до зачервяване.
порьсва се с пудра захар
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Намерих нещо: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46673.msg863839#msg863839, и мойте ореховки са там Wink
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
Може да направиш Крем-парфе, но ще ти трябва задължително заквасена сметана и желатин. Ще се опитам да ти напиша точно за 4 белтъка пропорцията.

- 4 белтъка
- 8 с.л. едра захар (за всеки белтък по 2 лъжици)
- 800 гр. заквасена сметана
- около 150-200 гр. захар за сметаната
- 2 пак. желатин д-р Йоткер
- ванилия

Белтъците се разбиват на сняг с 8-те лъжици захар, добавя се 1 ванилия. В друг съд разбиваш сметаната с останалата захар и пак 1 ванилия. Желатина се разтваря по инструкциите на пакетчетосе добавя към сметаната. След което към нея се добавят белтъците, вече може и да се бърка с дървена лъжица за да остане пухкава сместа. По желание може да се добави сладко от боровинки (получава се боровинково парфе) какао.... или каквото се сетите. Разсипва се в чашки и се оставя да стегне поне 4-5 часа в хладилник. За украса обикновено ползвам пурички и някакъв плод  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.