Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 март 2006, 20:37 ч.
  • Преглеждания  7 010  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
да кисна ли в марината домашен заек преди да го пълня

Последна редакция: нд, 19 мар 2006, 11:20 от Erica

Реклама
# 1
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Домашния заек няма нужда от киснене в марината, ако рецептата специално не го изисква. Щом ще го пълниш и печеш, го намажи хубаво с мазнина и го печи поне 1,5 часа под фолио , за да омекне хубаво месото и накрая махни фолиото, за да го запечеш докато се зачерви хубаво.

# 2
  • Мнения: 386
Аз лично домашния заек го шпиковам със сланинки и масло,след това го пълня с ориз и картофи слагаам го под фолио и става мозък. PeaceПо принцип съм слушала че в марината се накисват дивите животни защото са по тегави.

# 3
  • на косъм
  • Мнения: 680
аз сготвих заек така- трябваше да го кисна 2 4аса във бяло вино, ама съм го объркала с ракия ooooh!, после го изкарах и готвих със зеленчуци в глинено гърне, стана много вкусен пиян заек Crazy

# 4
  • София
  • Мнения: 431
И аз така съм чувала, че само дивечовото месо се слага в марината. Аз също заека го правя пълнен с ориз . Също става вкусен и на яхния с много лук.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 8 769
после го изкарах и готвих със зеленчуци в глинено гърне, стана много вкусен пиян заек Crazy
Как точно? Можеш ли да споделиш рецепта?

# 6
  • София
  • Мнения: 30 537
А я кажете от къде в Сф да си купя заек? Ако е домашен, ще е най-добре Simple Smile

# 7
  • Варна
  • Мнения: 8 769
А я кажете от къде в Сф да си купя заек? Ако е домашен, ще е най-добре Simple Smile
Домашен-от някое село, по-добре Wink

# 8
  • Мнения: 974
А я кажете от къде в Сф да си купя заек? Ако е домашен, ще е най-добре Simple Smile

В Била и Метро съм виждала, но трябва да следиш, защото не им е в постоянния асортимент Simple Smile

# 9
  • Кипър
  • Мнения: 93
Аз готвя често и домашен и див заек.Домашния го готвя като пилешкото  месо,а дивия никога него кисна в марина.Като го сложа да ври слагам моркови,кромид(лук)и едно-две пакетчета горски чай,чаят убива миризмата на дивото.

# 10
  • София
  • Мнения: 30 537
Довечера ще минем през Ена и Билла, дано намерим. Баба ми преди гледаха зайци, затваряше заешко в буркани. Боже колко вкусно беше. И сега ми се е прияло заешко... не съм бреми Simple Smile

# 11
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 041
Най-вкусен става заек на капама.Рецептата е на майка ми.Ако е дивеч една нощ се слага месото,нарязано на порции в марината от вино,2-3 глави нарязан лук,скилидки чесън,черен пипер и чубрица.
Вади се от маринатата,шпикова се със скилидки чесъв,сланинка и морковчета8за цвят/.Леко се запържва в олио.В глинен съд се подрежда месото,слага се и мазнината от пърженето,добавят се 10 обелени цели картофа/избират се по-малки/ цели морковчета,лукчета/повечко/,но дребни,скилидки чесън,10 маслини,няколко кисели краставички.Доливаш с вода,добавяш 2ч.ч. вино,черен пипер ,чубрица,дафинов лист,размиваш три супени лъжици брашно,червен пипер и печеш на 220 градуса два часа.Става мозък,по принцип винаги правя и питка.Чувстваш се като в банска механа.
Да ви е сладко Laughing

# 12
  • Варна
  • Мнения: 8 769
Най-вкусен става заек на капама.Рецептата е на майка ми.Ако е дивеч една нощ се слага месото,нарязано на порции в марината от вино,2-3 глави нарязан лук,скилидки чесън,черен пипер и чубрица.
Вади се от маринатата,шпикова се със скилидки чесъв,сланинка и морковчета8за цвят/.Леко се запържва в олио.В глинен съд се подрежда месото,слага се и мазнината от пърженето,добавят се 10 обелени цели картофа/избират се по-малки/ цели морковчета,лукчета/повечко/,но дребни,скилидки чесън,10 маслини,няколко кисели краставички.Доливаш с вода,добавяш 2ч.ч. вино,черен пипер ,чубрица,дафинов лист,размиваш три супени лъжици брашно,червен пипер и печеш на 220 градуса два часа.Става мозък,по принцип винаги правя и питка.Чувстваш се като в банска механа.
Да ви е сладко Laughing
Ех, Дани,мерси за рецептата.  HugТърсих такава за Рд на сина ми, исках да сготвя заяца на капама, но не намерих. Направих го по друг начин, но следващия път ще знам твоята рецепта!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт