Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
да кисна ли в марината домашен заек преди да го пълня
« Последна редакция: нд, 19 мар 2006, 11:20 от Erica »
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Домашния заек няма нужда от киснене в марината, ако рецептата специално не го изисква. Щом ще го пълниш и печеш, го намажи хубаво с мазнина и го печи поне 1,5 часа под фолио , за да омекне хубаво месото и накрая махни фолиото, за да го запечеш докато се зачерви хубаво.
Цитирай


Мнения: 386
Аз лично домашния заек го шпиковам със сланинки и масло,след това го пълня с ориз и картофи слагаам го под фолио и става мозък. PeaceПо принцип съм слушала че в марината се накисват дивите животни защото са по тегави.
Цитирай

на косъм

Мнения: 677
аз сготвих заек така- трябваше да го кисна 2 4аса във бяло вино, ама съм го объркала с ракия ooooh!, после го изкарах и готвих със зеленчуци в глинено гърне, стана много вкусен пиян заек Crazy
Цитирай

София

Мнения: 431
И аз така съм чувала, че само дивечовото месо се слага в марината. Аз също заека го правя пълнен с ориз . Също става вкусен и на яхния с много лук.
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
после го изкарах и готвих със зеленчуци в глинено гърне, стана много вкусен пиян заек Crazy
Как точно? Можеш ли да споделиш рецепта?
Цитирай

София

Мнения: 29 936
А я кажете от къде в Сф да си купя заек? Ако е домашен, ще е най-добре Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
А я кажете от къде в Сф да си купя заек? Ако е домашен, ще е най-добре Smile
Домашен-от някое село, по-добре Wink
Цитирай


Мнения: 973
А я кажете от къде в Сф да си купя заек? Ако е домашен, ще е най-добре Smile

В Била и Метро съм виждала, но трябва да следиш, защото не им е в постоянния асортимент Smile
Цитирай

Кипър

Мнения: 93
Аз готвя често и домашен и див заек.Домашния го готвя като пилешкото  месо,а дивия никога него кисна в марина.Като го сложа да ври слагам моркови,кромид(лук)и едно-две пакетчета горски чай,чаят убива миризмата на дивото.
Цитирай

София

Мнения: 29 936
Довечера ще минем през Ена и Билла, дано намерим. Баба ми преди гледаха зайци, затваряше заешко в буркани. Боже колко вкусно беше. И сега ми се е прияло заешко... не съм бреми Smile
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Най-вкусен става заек на капама.Рецептата е на майка ми.Ако е дивеч една нощ се слага месото,нарязано на порции в марината от вино,2-3 глави нарязан лук,скилидки чесън,черен пипер и чубрица.
Вади се от маринатата,шпикова се със скилидки чесъв,сланинка и морковчета8за цвят/.Леко се запържва в олио.В глинен съд се подрежда месото,слага се и мазнината от пърженето,добавят се 10 обелени цели картофа/избират се по-малки/ цели морковчета,лукчета/повечко/,но дребни,скилидки чесън,10 маслини,няколко кисели краставички.Доливаш с вода,добавяш 2ч.ч. вино,черен пипер ,чубрица,дафинов лист,размиваш три супени лъжици брашно,червен пипер и печеш на 220 градуса два часа.Става мозък,по принцип винаги правя и питка.Чувстваш се като в банска механа.
Да ви е сладко Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Най-вкусен става заек на капама.Рецептата е на майка ми.Ако е дивеч една нощ се слага месото,нарязано на порции в марината от вино,2-3 глави нарязан лук,скилидки чесън,черен пипер и чубрица.
Вади се от маринатата,шпикова се със скилидки чесъв,сланинка и морковчета8за цвят/.Леко се запържва в олио.В глинен съд се подрежда месото,слага се и мазнината от пърженето,добавят се 10 обелени цели картофа/избират се по-малки/ цели морковчета,лукчета/повечко/,но дребни,скилидки чесън,10 маслини,няколко кисели краставички.Доливаш с вода,добавяш 2ч.ч. вино,черен пипер ,чубрица,дафинов лист,размиваш три супени лъжици брашно,червен пипер и печеш на 220 градуса два часа.Става мозък,по принцип винаги правя и питка.Чувстваш се като в банска механа.
Да ви е сладко Laughing
Ех, Дани,мерси за рецептата.  HugТърсих такава за Рд на сина ми, исках да сготвя заяца на капама, но не намерих. Направих го по друг начин, но следващия път ще знам твоята рецепта!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.