Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кипър

Мнения: 93
Моля дайте някоя рецепта за пиле в глинено гърне newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Аз в глиненото гърне слагам няколко вида месо, но нищо не пречи да сложиш само пиле. Копирам ти рецептата от друга тема:
Гювеча го правя с няколко вида месо - телешко, свинско, пилешко и сурова наденица (може и по-малко, разбира се). Месото овкусявам със сол и пипер. Картофи на шайби - също овкусявам. Нарязвам лук на полумесеци, моркови на кръгчета, целина. Редя в гювеча на пластове: телешко, лук, моркови + целина, картофи. Поръсвам с розмарин. След това свинско, пак лук и т.н. Пилешко,... Завършвам със суровата наденица. Като вариант може да се сложи най-отгоре кашкавал. Малко олио и 1 чаша бяло вино и мятам в студена фурна да се пече поне 3-4 часа на 150 градуса.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
http://www.azgotvia.com/content/index.php?option=com_garyscookbo … detail&id=661


Всяка една рецепта която за йена или на фурна може да се направи в гювеч,даже става много по-хубава! Peace
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Нарязвам пилето на порции. Натривам го с подправки (червен пипер, сол, риган и зехтин). Слагам го в гювеча с много лук. Заливам с 1/2 ч.ч. вино и 1ч.ч. вода. И го слагам във фурната за около час и половина на 160 градуса. След това добавям картофите и пека докато станат готови.
Ако не искаш да го правиш с картофи, можеш да ги замениш с гъби.
Цитирай

SOFIA

Мнения: 139
Нарязваш пилето,добавяш гъби,1кут.топено сирене,1ч.бяло вино,сол,черен пипер,малко олио.Печеш го около 2часа.
Когато имам от замразените миксове(царевица,грах,моркови и т.н.)-слагам и от тях.  chef
Цитирай

Кипър

Мнения: 93
Благодаря Ви момичета
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.