Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Как да си направя най-вкусните бухти  Very Happy?
Цитирай


Мнения: 8 572
Прегледай тая тема!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83371.msg1445307#msg1445307
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Ето един вариант от мен:страхотни са:

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=398713

1 ч.чаша вода

50 гр.маргарин

1ч.чаша брашно

3 яйца

1 щ.сол

Водата се кипва с маргарина и солта, рязко към нея се добавя брашното и се бърка енергично.

Маха се от котлона и се прибавят яйцата едно по едно докато се поемат хубаво от сместа.

Загрява се повечко мазнина и с лъжица се сипва в мазнината.Ако тестото ви е хубаво не е нужно да ги обръщате.Те се въртят сами докато се изпържат.

Ако искате да не стават много мазни добавете 1 каф.лъж алкохол или малко оцет.


 
Цитирай


Мнения: 1 400
1ч.ч. кис. мляко се разбърква с 1ч.л. сода (бикарбонат), докато стане на мехури. След това се прибавя 1 яйце, 2-3 с.л. захар и брашно колкото поеме 500-600 гр (може и повечко да е,не помня точно) Тестото не трябва да лепи. Разточва се на тънко. Режат се формички и се пускат във врящо олио.
Стават много вкусни  smile3521
Цитирай

Варна

Мнения: 759
А олиото долу-горе какво количество трябва да е?

sneji_, за да не стават много мазни къде се прибавя алкохола или оцета- в олиото за пържене или в тестото?
Цитирай


Мнения: 973
А олиото долу-горе какво количество трябва да е?

sneji_, за да не стават много мазни къде се прибавя алкохола или оцета- в олиото за пържене или в тестото?

В тестото
Дано sneji_ не ми се разсърди, че аз ти отговарям
 Hug
Цитирай
А тестото  трябва ли да пестои и ако да колко?
Цитирай


Мнения: 386
Ето я и моята рецепта:
                        4 яйца
                        1 непълна ч.ч.захар
                        1ч.ч.кисело мляко
                        1ч.л.сода /равна/
                        2 ванилий
                        брашно като за гъста каша
Пържат се в сгорещено олио.Сервирам ги със сладко и сирене.Ако ми останат повчко правя сироп и стават като тулумбички.Може и вместо толкова захар да се сложи само 1-2с.л., а да се добави сирене,също стават много сполучливи. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.