«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора
јко н€кой има представа какво е или разполага с рецепта нека пише.„ух н€къде за него и н€мате иде€ какви асоциации предизвика в мен,рецепта уви не намерих.
÷итирай


ћнени€: 1 666
Ќещо много хубаво е! ≈дин много хубав десерт от ориз, мл€ко и захарен сироп! ћайка ми редовно прави, ще намер€ сега къде й е рецептата и ще € постна!
÷итирай

’асково

ћнени€: 798
.... прави с оризово брашно, но има и н€каква тайна ....!
ћЌого е вкусно.
Ѕ€л крем, който , преди да му сложиш червени€ захарен сироп е абсолютно безвкусен!
ћнго фирми произвеждат по такъв десерт под името —вилинградско малеби!
¬ —виленград си имат една сладкарница ѕарапина /дано не бъркам името/ от там е чуден!
÷итирай
’м.... мерси дано обаче els да открие рецептата, иначе ще се ходи до —виленград  Very Happy
÷итирай


ћнени€: 378
јз съм чувала от хора в бранша,че —виленградското малеби се патентовано от собствениците и оригиналното такова тр€бва да е найстина от —виленград.
»наче е десерт от оризово брашно.
÷итирай

ѕловдивчанка, изгубена във ¬арна.........

ћнени€: 1 265
ƒа, с оризово брашно е. ¬същност н€кой виждал ли е да се продава оризово брашно??? ўе ви напиша рецепта с, ко€то се постига много сходен резултат.

—виленградско малеби
1 1/3 ч.ч. ориз
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
1 л. мл€ко
розова вода (има и готови сиропи от рози) или 1/3 степче "ћалина"

ќризът се почиства и се слага в гол€м буркан и се долива с вода. ѕресто€ва така 1 денонощие. Ќа други€ ден оризът вече е набъбнал и се пасира като се прибава и оризовата вода. —местта може да се прекара и през фино сито. ¬ари се с мл€кото.  ато се сгъсти се налива в чаши.
¬одата и захарта се вар€т. »зстинали€т вече сироп се смесва със степчето или със сиропа от рози и с него се залива готови€ крем. ўе допълн€ само, че е добре да се залее непосредствено преди консумаци€, защото пон€кога сиропа остава отолу на чашката, а втвърдени€ крем изплува.
ѕри€тен апетит Wink!

÷итирай
Ѕлагодар€ ти!—упер си newsm10
÷итирай

¬се н€къде

ћнени€: 599
≈й, връщате ме на едно много хубаво и уютно м€сто от детските ми спомени, баба ми и д€до ми жеве€т в ’асково и смао там съм €ла, много ми е мило и н€мам търпение да ида пак, но имам чувството, че ако си го направ€ сама, н€ма да е същото... «аписах рецептата да изненадам майка ми Wink
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 1 325
≈ що ни плашите с това оризово брашно, аз не вид€х такова в рецептата  newsm78
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 490
јз съм чувала от хора в бранша,че —виленградското малеби се патентовано от собствениците и оригиналното такова тр€бва да е найстина от —виленград.
»наче е десерт от оризово брашно.
» сами€ климат вли€ел за направата му и затова там ставал най-добре..Ќезнам защо,но така съм чувала.
÷итирай

ѕловдивчанка, изгубена във ¬арна.........

ћнени€: 1 265
≈ що ни плашите с това оризово брашно, аз не вид€х такова в рецептата  newsm78

Aми та€ рецепта е улеснена верси€, но е много сполучлива ( реклама си прав€ май Embarassed). Ќаучих € от една мо€ учителка, ко€то имаше къща в  апитан јндреево, а то е до —виленград.
÷итирай


ћнени€: 7
«дравейте на всички аз съм родена и отраснала в —виленград и по-хубаво от —виленградското малеби не познавам,във —виленград паз€т рецептата за оригинално малеби,така и не € научих за толкова години и само като отида там - на годината един път си хапвам.Ѕлагодар€ за рецептите дано да успе€ да улуча вкуса.
÷итирай

¬ √–јƒ„≈“ќ

ћнени€: 53
момичета аз съм от свиленград и сладкарницата наистина се казва ѕарапина обаче не казват точните пропорции на малебито тайна било.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 1 168
«дравейте и от мен!» аз съм от —виленград и много си обичам нашето малеби,но досега никой не е научил точната му рецепта,защото € паз€т в тайна/фирмена/.ј както каза и н€кой по-горе,климата също оказва благопри€тно вли€ние и допринас€ за уникални€ вкус.ƒано тази рецепта по-горе излезе сполучлива,ще € пробвам. Smile Smile Smile
÷итирай
«дравейте, онзи ден ми донесоха от —виленград едно малеби дето беше в опаковка подход€ща за  търгови€ (с капа4е картинка баркод сок4ето в отделно капа4е, направо супер) така 4е наистина може да е патентовано. «а първи път €м такова нещо и вкусът му бе6е неверо€тен.
јз се зарибих от един ске4 на —лави и Ћюбо Ќеиков. ќказа се 4е това не6то се е превърнало в легенда, вс4ки имали рецепта ама —виленграцкото си е —виленграцко.
»авно оригиналната рецепта е важна, дето се вика може маистора да плюне ватре, но ний триабва да знаем колко пъти и кога го прави.
Ѕлагодариа за рецептата отив да € пробвам веднага. Very Happy
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора