Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора
Здравейте,
Много обичам броколи и мисля да си сготвя утре нещо по-завъртяна  Smile
Очаквам идеите ви с нетърпение  Smile
Цитирай


Сварените броколи се слагат в намаслена тавичка и добавяш върху тях сметана, пушено сирене, кашкавал, шунка или бекон и каквото се сетиш, запичаш във фурната  и става супер.
Цитирай


БРОКОЛИ И ГЪБИ
1/2 кг гъби
600 г броколи, накъсани на цветчета
1 връзка зелен лук, сварено пилешко месо, моркови,
зехтин,лимон,босилек, сол на вкус.

Нарязваш лука и го задушаваш в зехтина. Прибавяш броколите,гъбите, морковите, и месото с 1/2 ч.ч. вода. След около 10-на минути сваляш от огъня и подправяш с предварително разбърканите лимон, зехтин и босилек.
Може да се запече, и после да се поръси с кашкавал .
Цитирай


Ние ги хапваме задушени със млечен сос с топено сирене и бяло вино eat
Цитирай


Днес направих броколи със сос бешамел, запечени с кашкавал. Харесаха ми.
Цитирай


Цитат на: Sim
Сварените броколи се слагат в намаслена тавичка и добавяш върху тях сметана, пушено сирене, кашкавал, шунка или бекон и каквото се сетиш, запичаш във фурната  и става супер.

Направих го - стана страхотно  Smile Облизахме си пръстите  Very Happy
Цитирай


Спагети със броколи, пиле и сметана

Продукти:
малка глава броколи
1 кофичка сметана заквасена
300-400 гр пиле (може от друга манджа)
300 гр консервирани домати или настъргани пресни
малка глава лук
2-3 ск. чесън
босилек
риган
мащерка
черен пипер
сол


Броколито се накъсва на розички с къса дръжка. Измива се и се запържва в олио (или олио с масло) за кратко. Изважда се. Досипва се олио, загрява се и се запържват нарязаните на ситно лук и чесън. Добавят се доматите и предварително свареното пилешко, нарязано на късчета (ако е много сварено, се добавя 5 минути преди края на варенето на соса). Слагат се подправките и се вари, докато стане по-гъстичко. Добавя се сметаната.
Сваряват се спагетите. Веднага се отцеждат и се смесват със соса за пастата. Добавя се броколито и се бърка - една-две минути, за да поемат спагетите добре соса.

Забележки: става и с други пасти - фарфале, талятеле и прочие. За по-къдравите макарони сосът трябва да е по-гъст. А и за спагетите ако не ви се е сгъстил достатъчно, вместо да бъркате до прупадък, докато изври, добавете няколко супени лъжици (препечено или не) брашно, разбъркайте добре и добър апетит!
Цитирай


Цитат на: jutoo
Цитат на: Sim
Сварените броколи се слагат в намаслена тавичка и добавяш върху тях сметана, пушено сирене, кашкавал, шунка или бекон и каквото се сетиш, запичаш във фурната  и става супер.

Направих го - стана страхотно  Smile Облизахме си пръстите  Very Happy


Много се радвам, че ти е харесало!  Smile
Цитирай


Може би голяма част от вас са си записали рецептата за броколи, която даде през миналата седмица Иван Звездев, но понеже вчера я направих и много ни хареса ще я напиша тук:

1 глава броколи се накъсва на розички, стъбалцата се обелват. Пускат се във вряща подсолена вода с 2 лъжици лимонов сок или оцет. Варят се 5 минути, вадят се и се измиват със студена вода. В дълбок тиган в малко мазнина се запържват заедно 1 глава лук, нарязана на ситно и 300-400 гр. пилешко месо, нарязано на малки парченца. Добавят се черен пипер и естрагон. След като месото се зачерви се добавя 1 гъбена крем супа на прах и веднага след това една чаена чаша прясно мляко. Разбърква се добре без да се сваля от котлона. Сипва се 1 кафена чашка ориз и пак се бърка. Накрая се сипва и 1 чашка вода. В гюведжета, на дъното се слаго по едно парченце масло и се нареждат розички броколи, отгоре се изсипва от сместта с ориза и пилето. Тъй като на мен ми се видя твърде гъста смес и се притеснявах, че ориза ще "хрупа" долях и по малко топла водичка. Отгоре се настъргва кашкавал. Гюведжетата се пекат около 20 минути в силно загрята фурна.
Да ви е сладко!
Цитирай


БРОКОЛИ, КАРФИОЛ И МОРКОВИ СЪС СОС БЕШАМЕЛ


Необходими продукти:

1. ½ кг. броколи;
2. ½ кг. карфиол;
3. 4-6 моркови;
4. 100 гр. масло;
5. 2-3 с. л. брашно;
6. ½ л. прясно мляко;
7. 200 гр. кашкавал;
8. 3 ч. л. сол;
9. 1/2. ч. л. черен пирер.

Начин на приготвяне:

Броколите и карфиола се накъсват на позички, а морковите се нарязват на по-едри кръгчета. Кипва се около 2 л. вода с 2 ч. л. сол и зеленчуците се слагат за 10 минути за да омекнат.
В предварително намазана тавичка с масло се нареждат като се разпределят еднакво.
В отделен съд маслото се запържва с брашното и като стане със златист цвят се долива бавно прясното мляко. Слага се сол и черен пипер на вкус и готовата сгъстена смес се добавя към зеленчуците в тавата.
Пече се в умерена фурна. След около 30 минути се слага настъргания кашкавал и се запича и с него.

Ето ти и моите броколи. Аз все ги пиша, ама никой до сега не ги е пробвал. Дано ти си първата. Wink
Цитирай


А ако искам само да ги задуша с масло, колко трябва да ги варя преди това?
Цитирай


Цитат на: nad_tab
А ако искам само да ги задуша с масло, колко трябва да ги варя преди това?

Бланширай ги.
Цитирай


Цитат на: dani75
Цитат на: nad_tab
А ако искам само да ги задуша с масло, колко трябва да ги варя преди това?

Бланширай ги.


Ако ти кажа че през живота си не съм бланширал  Embarassed  Embarassed  Embarassed  как?
Цитирай


За да премахнеш понякога твърде силния вкус на зеле, ги бланширай 5 минути и след това ги пусни във вряща подсолена вода за още 5 минути.
Бланширането не е равнозначно на сваряването. То има за цел да се улесни беленето или да се направят продуктите по-лесно смилаеми.
Цитирай


Цитат на: Pela
БРОКОЛИ, КАРФИОЛ И МОРКОВИ СЪС СОС БЕШАМЕЛ

.....
Ето ти и моите броколи. Аз все ги пиша, ама никой до сега не ги е пробвал. Дано ти си първата. Wink


Пела, вчера ги пробвахме. СТРАХОТНИ СА! Направо си облизахме пръстите. ЕДНА ОТ НАЙ-СПОЛУЧЛИВИТЕ РЕЦЕПТИ, КОЯТО СЪМ ПРАВИЛА! МЕРСИ!
Цитирай


1-14 от 20 отговора