Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 март 2006, 19:42 ч.

не съм съгласна аз, със заключването на теми!

 • 1 973
 • 27
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 023
що така, бе, миме?
до к'во ше доведе една заключена тема? или по-правилно една оставена на самотек тема - ще предизвика катаклизми, или природни бедствия, или какво?!
нормално е по разли4ни теми да има разли4ни мнения, и също толкова нормално е всеки да гледа през собствената си призма.
а още по-нормално е да се приемат нещата лично, защото "всичко е лично".
аре, аман вече спирачки!
"страсти" се вихрели - страсти се вихрят на друго място, ма щото повечето сме забравили как се случва, зат'ва явно бъркаме думичката - СПОР, спор се казва.
а в спора се раждала истината.
освен за неоспорими неща.  Laughing Laughing Laughing

милк - съветва по полека с ключета да действате - така до никъде няма да се стигне - още неколко заключени теми и тука просто нема да има смисъл да се чете, камо ли да се пише

# 1
 • Мнения: 4 766
Съгласна съм. Но все пак е добре да се пише по темата. Аз затова предложих мама МОФ да раздели темата на две. Който иска да пише по въпроса за името на детето, който иска по въпроса кой на кой откраднал/не успял да открадне мъжа/детето и т.н.
Знаете ли кое е лошото - лошото е, че всеки пише мнение в резултат само и единствено на собствения си житейски опит, и на този на близките му познати, приятели, роднини. Т.е. на собствената си малка вселена. Тази вселена той сам е избрал, та нали хората около нас сме избрали така, че да мислят като нас. И така човек се превръща в кон с капаци. Именно околните единомисленици ни слагат капаците. Не е лошо да има противоречащи мнения, но все пак да са подплатени ... а не голи обиди.

# 2
 • Мнения: 1 023
не става въпрос за една единствена тема.
а това дали се стига до разделение на вие - курвите и ние - светиците - въпрос на гледна точка и съзнание, дали те засяга или не. в крайна сметка тези теми с различни и крайни мнения са полезни именно с това, 4е твоето дете утре ще е сред децата на такива и други хора. ти имунитет не можеш да му дадеш, но можеш себе си и него да научиш сама/сам на себе си да е коректив, така че да преодолява по-лесно в случай, че се наложи или най-малкото подготвяш себе си и него изпредварително.
защото недостаъци никой не вижда в себе си, докато някой външен на нарече поведение или черта от характера като такава.

милк - уважава полезността, останалото не я вълнува

# 3
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Не съм чела темите, нито участвала в тях, но това не пречи да ви кажа по принцип:

Да ви кажа, ако сте на мястото на мода, бързичко ще сдадете тази позиция Wink
Не е никак лека работа да се прецени кое да остане, кое къде да се раздели, кое да се заключи и кое - не, къде минава тънката граница между добрия тон и махленската свада...

Изобщо - имайте повечко доверие на модериращия този (и други) форум. Помислете, че всеки пишущ тук има някакви изисквания, претенции и представи как да стават нещата...умножете по броя участници във форума...и помислете ако вие сте мод, на кого ще угодите, защо и как... Естествено, всеки мод пречупва модерирането си през собствените си изисквания, но ви уверявам, че взима предвид още доста други фактори.

Бу - миролюбива, но все така проклета.

# 4
 • Мнения: 1 023
бу, не оспорвам аз правото на модератор да заключва, въпросът ми е защо?
полу4ава се дискусия.
има по-остри реплики, отговори или като искаш го наречи.
обаче, ако на улицата някой те обиди (теб или някой друг слу4аен), ти ще го "заключиш" ли?
ако някое дете обиди твоето - ти ще го "заключиш" ли? или обратното?

все тая.
не оспорвам аз правото да се заключва или трие или редактира мнение, казваш добрия тон го налага.
така да е. все пак смятам за прибързано и нередно, особено по тези теми - те мен ме касаят ли4но.
аде, поздрав на сърдечен.

милк - си води бележки как да реагира или да има едно наум преди и ако й се наложи.

*моф, смятам, че това което се развива в тези теми като реакция е важно, без значение колко и дали е обидно, според нечия преценка
** нормално е, жените пищещи тук да реагират по остро, ежедневието им го предполага и определя - това не е извинение, а обяснение - ти баща, ти майка, ти господ.
***  Simple Smile

# 5
 • София, Света троица
 • Мнения: 351
И аз да се намеся:)
Да си призная, не предполагах, че може някой да мисли, да се изказва и да налага така грубо и нетактично мнението си..както се получи във една от въпросните теми. Но затова сме тук, за да видим какво става около нас. Заключването на тема ,по която хората пишат и желаят да пишат е странно и не мисля, че е оправдано!
 В разразилия се спор хората сами поизтриха нещо от написаното. Добрия тон се спазва от този, който иска да го спазва... няма защо вие,ние или който и да е на го налага.

# 6
 • Испания
 • Мнения: 1 327
мисля, че когато една тема се отклони значително и прерасне в спор, който няма почти нищо общо със започната тема, спора може да се премести в нова тема.. така тези, които впоследствие влизат да търсят няма да си губят времето в четене на подобни спорове.. още повече, че онази тема, в  която нез постави въпроса си може да отблъсне поставянето на подобни въпроси от други майки.. достатъчно и е да види как е била нападната нез и да се замисли дали д асе покаже с ника, с който пише във форума..

# 7
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
мисля, че дадени теми ТРЯБВА да се заключат - от опит ще кажа - получава се порочен кръг където се стига само и до лични обиди. Заключената тема, вече се изроди.
Не искам да звуча настойнически, нравоучително или всезнаещо, но повярвайте за тази година и нещо в този форум видях и научих някои неща - и това е да познаваш кога дадета тема е изчерпана е се превръща в махленска кавга.
Затова МОДОВЕТЕ обикновено са толерантни, сдържани и най-вече оптини форумки - хора, които от 10 поста могат да преценят /не че и те не бъркат/ на къде духа вятъра и дали да заключат тема или не.

В случай - нищо повемче нямаше да се научи или случи - ходете и прочетет 2 стр назад - ми, че хората сами почнаха да се повтарят и нищо повече не си казваха освен да изказват последния си пост, ама с други думи.

НАВСЯКЪДЕ има ЦЕНЗУРА - ние тук не сме нещо повече или по-малко от виртуален образ на обществото - и същите закони важат и за нас.
Считам, че трябва да има контрол - защото иначе нещата стават анархични - пък аз това не  го обичам.

# 8
 • Варна,морето,сините вълни.
 • Мнения: 2 785
И аз не съм съгласна! В няколко теми вече почвам да пиша и тъмън да публикувам някой дълъг постинг- дръпват шалтера! И то без да има кой знае какви обиди. Заключва се наред вече. Не цензура, ами направо тоталитаризъм...  Twisted Evil

# 9
 • Turku, Finland
 • Мнения: 3 634
О, простете...
Следващия път преди да заключа някоя тема, или да я разделя, ще пусна анкета с ЗА или ПРОТИВ...  Mr. Green

Милк, разбирам те, но също и разбирам тези които на ЛС започват да пишат и молят за заключване или разделяне на теми.
Предлагам, ако една тема се разводни и премине към дискусия не по самата тема, то или темата да се раздели, или да се заключи и да се пусне нова по новия топик.
Хубаво е да се спори, но в много случай спора се превръща на подмятане на топка между двама потребителя, а това те биха могли спокойно да го правят на лични.
Ако нещо е заключено, но пък не ви изнася и бихте желали да се изкажете по някой вече заключен въпрос, пускайте нова тема, пишете си доводите... не ви спирам.

 Peace

# 10
 • Мнения: 1 431
Донякъде съм съгласен с милк - заключването на темите е като затварябето на очите за реалността. Ти може да си затвориш очите, ама хората дето мислят различно няма да изчезнат.
Ама има едни такива тени (които аз харесвам  Wink ) , които ако се оставят на самотек хората ще се "избият". Та от моите скромни наблюдения модераторите си вършат добре работата (поздрави на МОФ  Peace ), просто трябва да има малко контрол - иначе няма да има нормален диалог във форума Wink

# 11
 • Мнения: 1 023
Предлагам, ако една тема се разводни и премине към дискусия не по самата тема, то или темата да се раздели, или да се заключи и да се пусне нова по новия топик.

най-малкото да, защото разводнявайки темата излизат подтеми, а те, като отделни такива не представляват интерес, но в цялото - да. в крайна сметка всичко опира до формулировка - като смяна на името - ма на, доказвайте са колко не-самотни са самотните майки, просто щото немат и 10 мин да идат спокойно до тоалетна.
утре може да има предложение и за име "родители на облагодетелствани и необременени с лоши примери деца" - как ви звучи, а? на мене много добре. даже почти идеално. или, тук не се заяждам с името, а казвам само, че всеки е различен, реагира различно, изразява се различно и това че някой не го е разбрал - проблема си е негов.
освен това във всеки постинг достатъчно дълъг и смислен има поне 2-3 разклонения на темата, която за да не се разводнява, моля всички да отговарят със: да, не, не съм съгласна, аз съм против, така мисля и аз - без отклонения и словоизлияния, като не предполагате условия за разводняване на темата.
също ако се почуствате засегнати или обидени или с цитиран и изкривен от смисъл постинг - моля не отговаряте и не влизайте в изясняване или пререкания, а си обърнете и другата буза по християнски, защото преди всичко: добрия тон, момичета.
и даже още по-добре, да бъде използвана само анкетна форма, с точно определени възможни отговори и всеки, който е писал извън темата да бъде изтрит.
* и ако преди всичко е бил добрият тон в принцип - малко вероятно да има нужда от такъв подфорум, поради липса на пишещи в съответната категория.
** ако някой прецени има автоцензура - едит или редактирай.
*** с това съм против и триенето на анонимни мнения. има опции във форумите да не се позволява на анонимни да пишат, ако това е чак толкова лошо.
**** не съм бесен радетел за "свободата на словото", просто не виждам смисъл от тази рестрикция, когато дадена тема набира скорост без значение колко подразделения се получват, просто защото е интересна или се развива в друга посока или получва разклонения.
***** моф, ми ако на личен месидж те помоля да отключиш? защото смятам, че е важно, пък не смятам, че е добре да се пренася в нова тема, защото се обезмисля или осакатява, примерно?! ъм? - сигурно не - ма не си го слагай на сърце Flowers Sunflower - отново повтарям, не се заяждам. нямам и ни най-малко намерение за това, просто се опитвам да разбера защо така се получва или налага - защото все си мисля, че е по-правилно да ползваш чужди и различни мнения, за да знаеш къде и как да позиционираш себе си, така че да си по-стойностен, следвайки своята права.
****** от самоконтролът по-добър контрол няма. просто всеки има различна граница.

милк - обективна.

# 12
 • Мнения: 4 766
А в живия живот има ли или няма нормален диалог? Кой от нас преди известен брой години успя ли да проведе нормален диалог? Имаше ли някой отсреща...? Е, тук във форума има. Хора, които поради анонимността на общуването се осмеляват ДА СИ КАЖАТ МНЕНИЕТО.
Истината се ражда от спора - банално, нали?
Не е никак лошо някой да има куража да застане срещу нас и да ни каже как изглеждаме отстрани. Защото ние самите не успяваме - човекът винаги гледа от собствената си камбанария. Само може да спечели от едно ИСКРЕНО мнение, пък било то и малко крайно.
Против заравянето на главата в земята като щраусите в очакване да отмине бурята.
Каси - радикална  Wink

# 13
 • Мнения: 1 431
Panther - казва си мнението независимо дали е анонимен или не Wink

Panther - откровен до глупост Wink

# 14
 • Turku, Finland
 • Мнения: 3 634
Кой крив, кой прав, модератора все обира пешкира.

Милк, кое да ти отключа?
Ако говориш за темата на Шани, тя самата е помолила темата да се заключи. В този случай съм уважила желанието на потребителката.
Пращани са ми съобщения с молби да затривам теми, но не мисля, че съм го правила.
За триенето на мнения от гости: никоя от вас не би искала да бъде наречена к***а или да бъде обидена по друг начин, такива мнения съм трила. Предполагам на нито една от нас не й е лесно в живота и за това и идва тук, да намери поне малко покой и поизбяга от ежедневието, та и тук ли трябва да се сблъскваме с грубияни и хора мислещи ни всичко друго освен доброто.?.

Не предполагах, че има мазохисти в редиците ни.

Ми няма да го "бутам" този форум за 2 седмици. Свобода на словото!

Последна редакция: ср, 22 мар 2006, 08:34 от Мама от Финландия

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт