Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 2 509
Ако някой знае да не се крие Wink.

Благодаря ви!  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Как така течен?Така да си остане,като от крем карамел,ама без крема? newsm78
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Слагаш захарта в тиган и почваш да бъркаш, като започне става златиста добавяш затоплена вода. Ако искаш да стане течен (да не се втвърди) затопли мляко, което също прибавяш към карамелизираната захар.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 482
Ако ти трябва за топинг за мелба примерно, аз си правя така: Карамелизирам 2 ч.ч. захар, когато карамелът ми хареса на цвят, прибавям 1 - 1 1/2 ч.ч. вода и оставям да ври, докато се разтопи карамелът. Ако още е рядка течността, оставям да поври още. Имай предвид, че след изстиването ще се сгъсти допълнително. В момента, преди да го отнема от котлона, прибавям щипка лимонена киселина. Като изстине го наливам в някакво удобно шише и си го ползвам при необходимост. Като свърши, си правя пак.  chef
Цитирай

Варна

Мнения: 2 509
Ако ти трябва за топинг за мелба примерно, аз си правя така: Карамелизирам 2 ч.ч. захар, когато карамелът ми хареса на цвят, прибавям 1 - 1 1/2 ч.ч. вода и оставям да ври, докато се разтопи карамелът. Ако още е рядка течността, оставям да поври още. Имай предвид, че след изстиването ще се сгъсти допълнително. В момента, преди да го отнема от котлона, прибавям щипка лимонена киселина. Като изстине го наливам в някакво удобно шише и си го ползвам при необходимост. Като свърши, си правя пак.  chef

Това щипка лимонена киселина лимонтузу ли е  Blush? И задължително ли се слага? Страхуам се да не го вкиселя, ако сложа (да не би да се престарая със слагането де  Confused).

Благодаря за рецептите!
Цитирай

София

Мнения: 368
Не съм кака Сийка ,но и аз да помогна малко  Wink
Да, това е лимонтозу и няма да кисели от една щипка- прави смело  Peace
И аз благодаря за рецептата за карамелов топинг на Как`Сийка     bouquet
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 482
Браво, вече ти отговориха! Very Happy  bouquet
Ако се притесняваш от мерната единица "щипка", можеш да я замениш с не по-малко популярната "на върха на ножа". Wink  chef
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.