Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 2 527
Ако някой знае да не се крие Wink.

Благодаря ви!  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Как така течен?Така да си остане,като от крем карамел,ама без крема? newsm78
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Слагаш захарта в тиган и почваш да бъркаш, като започне става златиста добавяш затоплена вода. Ако искаш да стане течен (да не се втвърди) затопли мляко, което също прибавяш към карамелизираната захар.
Цитирай


Мнения: 12 597
Ако ти трябва за топинг за мелба примерно, аз си правя така: Карамелизирам 2 ч.ч. захар, когато карамелът ми хареса на цвят, прибавям 1 - 1 1/2 ч.ч. вода и оставям да ври, докато се разтопи карамелът. Ако още е рядка течността, оставям да поври още. Имай предвид, че след изстиването ще се сгъсти допълнително. В момента, преди да го отнема от котлона, прибавям щипка лимонена киселина. Като изстине го наливам в някакво удобно шише и си го ползвам при необходимост. Като свърши, си правя пак.  chef
Цитирай

Варна

Мнения: 2 527
Ако ти трябва за топинг за мелба примерно, аз си правя така: Карамелизирам 2 ч.ч. захар, когато карамелът ми хареса на цвят, прибавям 1 - 1 1/2 ч.ч. вода и оставям да ври, докато се разтопи карамелът. Ако още е рядка течността, оставям да поври още. Имай предвид, че след изстиването ще се сгъсти допълнително. В момента, преди да го отнема от котлона, прибавям щипка лимонена киселина. Като изстине го наливам в някакво удобно шише и си го ползвам при необходимост. Като свърши, си правя пак.  chef

Това щипка лимонена киселина лимонтузу ли е  Blush? И задължително ли се слага? Страхуам се да не го вкиселя, ако сложа (да не би да се престарая със слагането де  Confused).

Благодаря за рецептите!
Цитирай

София

Мнения: 369
Не съм кака Сийка ,но и аз да помогна малко  Wink
Да, това е лимонтозу и няма да кисели от една щипка- прави смело  Peace
И аз благодаря за рецептата за карамелов топинг на Как`Сийка     bouquet
Цитирай


Мнения: 12 597
Браво, вече ти отговориха! Very Happy  bouquet
Ако се притесняваш от мерната единица "щипка", можеш да я замениш с не по-малко популярната "на върха на ножа". Wink  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.