Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора

София

Мнения: 1 041
Ей сега пристигам от Дир-а, където спорят за печенето на яйца на хартия, но както винаги не по същество  Smile
Та се сетих, че още от едно време го мисля това как става?
Все си представям селската печка на дърва .....  Hug ...мммм....  Wink
Обаче в нормални домашни условия дали става? Някой от вас правил ли ги е? А на стъкло-керамика?
Уф, споделяйте опит! Много вкусни били, казват... yes И ми се ще да опиитаааам...
Цитирай

Бургас

Мнения: 382
Вземаш хартия,от тази ,кафявата,която използват в магазините, мокриш я с вода и я слагаш върху включения котлон(ако има 4 степени,включваш на 3 степен).Бързо чупиш яйцето и го изчакваш да се опече.Може да го поръсиш отгоре със сол,мерудийка или каквото там ти харесва докато още не се е опекло.Така го правя аз.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
О,баща ми ми правеше като малка много  Flutter На керамични котлони,на тия вградените не знам дали ще стане.Няма философия,слагаш хартията и после яйцата,това е  Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 041
Благодаряяяя!   bouquet
Даже ей сега ще пробвам!  Very Happy Ще споделя или по-късно (ако не ме домързи), или утре Very Happy Само нямам хартия за печене, ще пробвам с листа А4... Rolling Eyes
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
У нас с най-обикновени листа сме си ги правили.Само нямам спомен дали ги мокрехме или не.По-скоро не  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 1 041
Лелеееее, току що ги забърках  Twisted Evil и естествено дойде въпросът: Не се ли слага някаква мазнина или нещо такова? Щото пустите му яйца като залепнаха за хартията и няма мърдане  #Crazy 35
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Аз ги правя така.
Правя купичка от обикновена хартия за принтера.
Слагам отгоре на тостера и бъркам с лъжичка, слагам и сиренце и шарена сол, стават много хубави.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
ми ти бъркай,де,бъркай,залепват малко,ама ще ги остържеш,няма страшно  Crazy
Цитирай

София

Мнения: 1 041
Ееее, тва не е честно! Wink Никой не беше казал да се бъркат, а аз реших, че на очи ще стават  35 и тъй. Остъргахме квото остава и беше Фкуснооо, но половината остана по изгорялата хартия  hahaha 35 кой да се сети...
Цитирай


Мнения: 1 400
Мм много са вкусни тия яйчица  newsm10
Цитирай

София

Мнения: 368
Мъж ми ги прави на очи и понеже сме с керамични котлони слага хартията съвсем леко намаслена в сух тефлонов тиган и така пече -пробвай, супер е  Peace
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
преди правех яйца на очи в обикновен намазнен тиган. много вкусно, ама много пръска и направо ме е страх да припаря до котлона да ги извадя.
тиганът като е тефлонов защо се слага хартия? newsm78
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Едно време баба ми ги правеше на обикновен котлон върху вестник. А едно лято на морето си пекохме яйца на вестник върху ютията Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 368

тиганът като е тефлонов защо се слага хартия? newsm78

Защото мирисът на позагоряла хартия дава аромата и вкусът на яйцата  Smile
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Стига бе!Не си представям яйца с вкус на загоряла хартия..но знае ли човек..може да са вкусни  Thinking  Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора