Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 март 2006, 20:09 ч.

Печени на хартия яйца

  • 6 167
  • 27
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 112
Ей сега пристигам от Дир-а, където спорят за печенето на яйца на хартия, но както винаги не по същество  Simple Smile
Та се сетих, че още от едно време го мисля това как става?
Все си представям селската печка на дърва .....  Hug ...мммм....  Wink
Обаче в нормални домашни условия дали става? Някой от вас правил ли ги е? А на стъкло-керамика?
Уф, споделяйте опит! Много вкусни били, казват... yes И ми се ще да опиитаааам...

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 383
Вземаш хартия,от тази ,кафявата,която използват в магазините, мокриш я с вода и я слагаш върху включения котлон(ако има 4 степени,включваш на 3 степен).Бързо чупиш яйцето и го изчакваш да се опече.Може да го поръсиш отгоре със сол,мерудийка или каквото там ти харесва докато още не се е опекло.Така го правя аз.

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
О,баща ми ми правеше като малка много  Flutter На керамични котлони,на тия вградените не знам дали ще стане.Няма философия,слагаш хартията и после яйцата,това е  Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 1 112
Благодаряяяя!   bouquet
Даже ей сега ще пробвам!  Grinning Ще споделя или по-късно (ако не ме домързи), или утре Grinning Само нямам хартия за печене, ще пробвам с листа А4... Rolling Eyes

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
У нас с най-обикновени листа сме си ги правили.Само нямам спомен дали ги мокрехме или не.По-скоро не  newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 1 112
Лелеееее, току що ги забърках  Twisted Evil и естествено дойде въпросът: Не се ли слага някаква мазнина или нещо такова? Щото пустите му яйца като залепнаха за хартията и няма мърдане  #Crazy Joy

# 6
  • София
  • Мнения: 3 777
Аз ги правя така.
Правя купичка от обикновена хартия за принтера.
Слагам отгоре на тостера и бъркам с лъжичка, слагам и сиренце и шарена сол, стават много хубави.

# 7
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
ми ти бъркай,де,бъркай,залепват малко,ама ще ги остържеш,няма страшно  Crazy

# 8
  • София
  • Мнения: 1 112
Ееее, тва не е честно! Wink Никой не беше казал да се бъркат, а аз реших, че на очи ще стават  Joy и тъй. Остъргахме квото остава и беше Фкуснооо, но половината остана по изгорялата хартия  hahaha Joy кой да се сети...

# 9
  • Мнения: 1 403
Мм много са вкусни тия яйчица  newsm10

# 10
  • София
  • Мнения: 369
Мъж ми ги прави на очи и понеже сме с керамични котлони слага хартията съвсем леко намаслена в сух тефлонов тиган и така пече -пробвай, супер е  Peace

# 11
  • BG
  • Мнения: 4 546
преди правех яйца на очи в обикновен намазнен тиган. много вкусно, ама много пръска и направо ме е страх да припаря до котлона да ги извадя.
тиганът като е тефлонов защо се слага хартия? newsm78

# 12
  • Мнения: 1 348
Едно време баба ми ги правеше на обикновен котлон върху вестник. А едно лято на морето си пекохме яйца на вестник върху ютията Grinning

# 13
  • София
  • Мнения: 369

тиганът като е тефлонов защо се слага хартия? newsm78

Защото мирисът на позагоряла хартия дава аромата и вкусът на яйцата  Simple Smile

# 14
  • Springfield, VA
  • Мнения: 5 625
Стига бе!Не си представям яйца с вкус на загоряла хартия..но знае ли човек..може да са вкусни  Thinking  Crazy

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт