Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Крем супа?

  • 21 март 2006, 23:24 ч.
  • Преглеждания  4 164  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Момичета, много моля за вашата помощ! Искам да направя крем-супа на сина си, но нито намирам подходяща рецепта, нито разбирам технологията на приготвяне.Доста търсих рецепти по форума, но намирам все със запръжки.Моля ви ми напишете някоя постна крем-супа.И най-важното, подробно как се борави с прясното мляко, голяма каша ми е!
 Да се похваля-днес за първи път Алекс хапна моя манджа, колко бях щастлива, ако знаете WinkКато бях малка много обичах такива супи и искам да започна да му давам такива за вечеря.Ако може някой да ми каже и крутоните как се приготвят EmbarassedАко трябва да омеся нещо съм първа, но за супите хич ме няма Confused

Реклама
# 1
  • Мнения: 901
Крем-супа от картофи и тиква

~ 300 г картофи
~ 100 г тиква
50 мл мляко
сол
черен пипер

. Картофите се обелва и се нарязва на кубчета..
. Тиквата се нарязва на кубчета също..
. Сипва се вода, колкото да ги покрие ..
. Сваряват се и се пасират, заедно с мляко..
. Сол и черен пипер..
. По желание се добавя и сметана...

Това е сигурно най-приготвяната супа вкъщи и естествено не е снимана  Rolling Eyes
Иначе е просто.. когато е готова супата сипи мляко  и постави блендера вътре.. аз обичам из аквасена   сметана вътре  Wink

# 2
  • Мнения: 2 549
Крутоните се пържат. Изрязваш кубчета от хляб и пържиш в силно загрято олио.  Peace

# 3
  • Мнения: 6 036
Крем супа от картофи и моркови
продукти: картофи, няколко морковчета, глава лук.
Слагаш да ври всичко, като лука го слагаш целия, само да е обелен.
Като се свари всичко, изваждаш лука и го изхвърляш. Пасираш картофите и морковите с един уред, дето не знам как се казва - преса или нещо такова. После връщаш тенджерката на котлона, посоляваш, слагаш бучка масло, топло мляко, колкото да се разреди супата.

Дано ти хареса!

# 4
  • София
  • Мнения: 2 535
Това е основата. Можеш да свариш картофи и грах, картофи и брюкселско зеле, само картофи и всичко, което се сетиш. Аз първо варя млякото, след това зеленчуците.Водата на зеленчуците я хвърлям и добавям само мляко, пасирам, връщам на котлона да кипне и като я махна от котлона слагам малко масло. Преди сервиране добавям сирене, защото детето много го яде.

Кротони правя така:Нарязвам хляба на квадратчета, слагам ги в тава, поръсвам с малко вода, сол и олио и пека във фурната, като от време на време разбърквам. Класическия начин е с пържене на хляба, ако не се лъжа.

# 5
  • Мнения: 9 892
Според мен това са едни от най-лесните супи. Сипваш вода в тенджера, добавяш нарязани /наситно или на едро/ каквито искаш зеленчуци,/ лук, морков, картофи, грах, целина и др./ може да сложиш и скилидки чесън, придават приятен пикантен вкус. Сваряваш ги, пасираш, кипваш пак и добавяш прясно мляко, масло или олио. Мазнината може да сложиш и докато ги вариш. Може да добавиш и чер пипер, или копър, или магданоз, или девисил - зависи каква подправка ти харесва. А крутоните са лесни, може и да не ги пържиш. Нарязваш хляба на хапки, посоляваш ги леко / може и без сол/, ръсваш малко олио, объркваш ги и слагаш във фурната. Като се позачервят - вадиш и готово. Grinning

# 6
  • София
  • Мнения: 3 537
Аз крем сепа правя така- сварявам картофи,моркови,лук,подправки,ако има малко чушка и ги пасирам след това,правя застройка със яйце и кисело мляко и готово/може и без застройка.накрая прибавям малко масло за се разтопи,може и настъргано сирене,става супер Peace

# 7
  • Торонто/Сливен
  • Мнения: 1 739
Биляна, жива да си, че си пуснала такава тема. Laughing Много ми беше полезна, мерси.  bouquet

# 8
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 760
редовно си правя такава супа, с всичкии zеленчуци, които имам под ръка.....мляко не слагам, само масло...хлебчетата по описаната от bifana технология Grinning

# 9
  • ул. "Свобода"
  • Мнения: 1 409
Аз обелвам и нарязвам на кубчета 7-8 средни картофа, варя ги с повече вода и като се сварят хубаво отделям част от водата. Пасирам ги, добавям мляко и пак пасирам, ако е гъста добавям още от отделената вода. Затоплям на котлона, добавям лъжица масло и сол на вкус. Отделно в тефлонов тиган наливам маалко мазнина, нарязвам ТВЪРД хляб на кубчета - старая се всяко парченце да има и кора и изсипвам в мазнината, разбърквам ги с лъжица докато станат златисти и ги изваждам. Докато поизстинат покафеняват. Може и да се пекат, но аз ги харесвам пържени.
Снаха ми слагаше така приготвени кротони на дъното на чиния, в която ще сервира спагети. Като нареди отгоре спагетите и ги залее с доматения сос се получава много приятно.

# 10
  • Мнения: 974
За крутоните и аз да споделя, че ги правя доста често Simple Smile и ги хапваме и без супа


Хлябът нарязан на кубчета, го слагам в дълбока купа, прибавям малко червен пипер, малко чубрица ( сминдух), 1-2 скилидки пасиран чесън и много малко сол. Обърквам ги доколкото мога като друсан кебап и прибавям около 50 г. разтопено масло, за да се полепат подправките по хляба.
След това запичам във фурната до зачервяване, като внимавам крутоните да не са едно върху друго.
Всичките подправки могат да не се слагат, но според мен чесъна и маслото са задължителни  Hug

# 11
  • Мнения: 9 892
Крутоните на Anim и аз ги правя и са чудесно мезе за бира лятото, а през зимата вървят и с винце!!! Heart Eyes Когато нямам масло в момента, става и с олио или зехтин. Пак са много вкусни!

# 12
  • Мнения: 5 285
И моите крутони са като на Anim - с чесън и олио или зехтин. Но ги пека на филии, намазани от двете страни с четка със сместа и в тавата. После начупвам и прибирам в хартиена торба (да има) Че тавата ми събира по 14-15 филии, а аз ги харесвам много.

# 13
  • Мнения: 974
И моите крутони са като на Anim - с чесън и олио или зехтин. Но ги пека на филии, намазани от двете страни с четка със сместа и в тавата. После начупвам и прибирам в хартиена торба (да има) Че тавата ми събира по 14-15 филии, а аз ги харесвам много.

По подобен начин правя чеснови хлебчета...бре как ми се прияде Joy
Взимам една франзела и я режа на криво като салам, за да има по-голяма повърхност за намазване. Отделно си забърквам смес от масло(меко)+сол+риган+пресован чесън и мажа франзелката и запичам. Маслото си го забърквам в по-голямо количество и съхранявам в бурканче в хладилника.

# 14
  • Мнения: 5 285
тюх, пък аз си играх да си пека чеснови хлебчета.  hahaha  Като се изпекат така не стават ли много хрупкави, или се задушават да омекнат? Щото моите крутони стават вътре като сухари

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт