Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора
Този weekend ще ходим на гости на свекървата...  Crossing Arms и съм решила да готвя Руло стефани (според мъжа ми било подобно на тяхното meat loaf).  Прегледах темите, обаче още имам въпроси...
На колко градуса го печете?
Кои са предпочитаните от вас плънки?
Колко време го печете?
После със сос ли го поднасяте или без?
Ох, нещо много съм се ошашкала май, ама то нищо не му харесва на това свекървище... Embarassed последния път правих шоколадови бонбони да ги почерпя за рожденния ми ден и тя като каза на другия ден, ами прибирайте си ги нездравословни храни не искам вкъщи.... #2gunfire
Та така де по темата, решила съм да сложа яйце, грах, моркови, мисля си от триъгълните топени сирена дали ще е хубаво или моцарела...? или пък изобщо без сирене? може пък и гъби да сложа... newsm78

Мисля си за гарнитура зелена салата (нали уж да покажа, че сина и го храня здравословно..уфф...а за десерт желирано кисело мляко, подсладено с мед и боровинки.

Какво мислите по въпроса момичета?
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Няма нужда да се шашкаш толкоз!Можеш да импровизираш и да слагаш каквото ти харесва.Аз всеки път правя плънката на руло Стефани различна,в зависимост от това какво имам в хладилника.Обичам да го поднасям с гъбено сосче,но не винаги.Можеш да го сервираш с варен ориз,картофено пюре,салатка и т.н
Пека го на 180 градуса около 40 минути,като отгоре му слагам галета за да стане хрупкава коричка.
Цитирай

София

Мнения: 368
За плънката- слагам и кисели краставички  Smile
Цитирай


Мнения: 7 473
За плънка слагам от готовите зеленчукови миксове(грах, царевица, морков, чушка) и варено яйце нарязано на кубчета за по- лесно.
Цитирай


Мнения: 1 429
еднстванета по-различна хитринка , която използвам при правенето му е ,че като разстела каймата я намазвам с горчица цялата и тогава редя плънката, коята при мен е яйця, кис краставички и моркови
Цитирай

Враца

Мнения: 862
Аз лично слагам сварени яйца и моркови,кисели краставички ,грах и малки тънки резенчета бекон за аромат.Винаги го печа отсрани с картофи и ги използвам за гаритура.Огторе да не забравиш да го намажеш с белтък-за гланц.Печа около един час на 200 градуса.Импровизирай , все ще е ефектно, но и свекровещицата  никога няма да е доволна.   Mr. Green  Затова не му мисли много Важното е ти да си го харесаш.!  Peace
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 477
Щом свекървището е такава маниачка на тема здравословно хранене, що ще рискуваш с руло "Стефани"? Ще вземе да го изкара я мазно, я нещо друго...
Предлагам ти да наблегнеш на здравословната кухня:
1. Салата от маруля - сервираш цели листа като подчертаваш най-новите открития на лекарите, че тревопасането е изключително полезно за здравето на зъбите (ти кон с кариес виждала ли си?).
2. Таратор с повечко чесън! Ако вземе да се мръщи на чесъна, започваш лекция за антивирусните, антибактериалните и антиоксидантните му свойства. Наблягаш и на ефекта на бълг. кисело мляко върху дълголетието - даваш пример с 200 годишните родопчани, да дойде да ги пита на колко години са, ако не вярва...
3. Пилешки пържоли на скарата с гарнитура задушени зеленчуци (възможно най-безсолни и безвкусни) - много е диетично!
4. Десерт - плодова салата с ядки и мно-о-о-о-о-ого лимонов сок (нали знаеш колко е полезен и той?)! И като й видиш киселата физиономия, ще осъзнаеш, че това е най-успешния обяд, който някога си приготвяла! Успех!  chef
Цитирай


Мнения: 4 744
Поздравления за идейките, как'Сийке, но заради пилешкия грип (да няма мрънкащи пак)  добре е да се сменят пилешките пържоли с ....... риба да кажем. Някоя с мнооооооооооого и ситни костици и приготвена на пара-така че всички да са си по местата. Да е толкова заета свекито, та като приключи с храненето да е балдисала и дума да не може да отдума
Цитирай


Мнения: 882
Аз като сложа Рулото Стефани в тавичката и празното място около него го запълвам с картофи - нарязани на шайби или половинки шайби. Хем готова гарнитурата - хем поемат излишната мазнина!!! А плънката също я правя рязлична в зависимост какво има в хладилника.
Цитирай


Мнения: 973
Щом свекървището е такава маниачка на тема здравословно хранене, що ще рискуваш с руло "Стефани"? Ще вземе да го изкара я мазно, я нещо друго...


 smile3532 moresmile Мнооого яко

Само да не се превърне обяда във война 35

Иначе по темата за рулото Стефани ....аз в каймата добавям малко пушено сирене и става доста приятно. Гарнитурата обикновенно ми е картофено пюре

Успех и после да се похвалиш как е минало   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 058
Дано не съм закъсняла... ама има една хитринка! когато завиеш рулото, го полей с нагорещена мазнина. така няма да се нацепи при печенето...


Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
На мен руло Стефани ми е винаги тежко, затова правя руладини - в кайма колкото за голямо кюфте завивам кубчета сварено яйце, кашкавал, краставичка, грахчета и морковче или каквото искаш, с влажна ръка завивам рулцето и аз го пържа, но може и да се изпекат с картофки около тях. Някак е по-леко и има добър вид.
Аз ли не разбрах или ти сама правиш шоколадови бонбони - ако е така, може ли рецепта!
Цитирай


Мнения: 270
Поздравления за идейките, как'Сийке, но заради пилешкия грип (да няма мрънкащи пак)  добре е да се сменят пилешките пържоли с ....... риба да кажем. Някоя с мнооооооооооого и ситни костици и приготвена на пара-така че всички да са си по местата. Да е толкова заета свекито, та като приключи с храненето да е балдисала и дума да не може да отдума

 35 35 35
Цитирай

Bath, UK / Варна

Мнения: 1 581
Аз го пека завито във фолио - с фолиото и го завивам по-лесно, пека на по-слаба фурна (150-200гр.), става малко бавно, но вкусно. Яйцата ги слагам цели (за красота  Laughing), грах, моркови, кис. краставички. Като се изпече, разрязвам фолиото отгоре и настъргвам кашкавал - дори и да има пукнатини, така се скриват - и допичам. Не слагам гъби вътре, а отделно правя гъбен сос, който слагам отделно - да си слага, който иска.
Но ако е маниачка на тема здравословно хранене, няма да го одобри  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 386
Аз лично го правя така:омесвам кймата след това слагам в нея кисели краставички на кубчета, сварени моркови,картофи сварени,яйцата.Всичко това се обърква много добре поставям го вържу найлон или фолио и го разплесквам.Вътре нарендвам кашкавал и гъби и нещо пушено. Оформям на руло мажа отгоре с яйце и посипвам със галета.Пека и става много хубаво.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора