Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Моля някой дя ми помогне   chef трябва да сготвя свинско - с кост е,и то с картофи на фурна,а и идея си нямам как  newsm78 ooooh!
Цитирай


Мнения: 4 740
Това е за "червени" картофи
Загрявам, колкото да се затопли,  в тенджерата малко олио и 1 глава лук. Прибавям 1 с.л. червен пипер, веднага след това  месото - нарязва/начуква се на порции с костите. Добавям 700-800мл. вода и сол на вкус. Като поуври месото (започне да се къса) добавям картофите, нарязани по-на едро - около 1кг. изчистени и коло 200гр. домат от консерва (или 2-3 пресни домата, нарязани на едро) и 5-6 скилидки счукан/пресован чесън.    Ври около половин час - картофите вече трябва да са омекнали. Сгъстява се с 1-2 лъжици брашно и тук аз добавям 2-3 дафинови листа и изсипвам това от тенджера - в една тава и запичам за още половин час във фурната. Ако има желаещи за магданоз - ръси, но аз го ръся по чиниите, като слагам, защото лично аз не го ям.
За бели картофи:
Сварявам месото отделно, картофите обелени и едро нарязани в тавата, добавям месото и бульона - ако е много, не всичкия, да не плува - до средата на картофите и ако е нужно добавям малко олио. За подправка слагам самардала, а понякога розмарин или чубрица. Захлупвам с друга тава отгоре и задушавам около 1 час. Ако не са запечени, оставям за половин час да се запекат.
Цитирай
 Smile много благодаря, направо ме спаси,аз рових,рових из готварсите сайтове,но нищо не намерих Tired  Wink  сега ще видим какво ще сътворя  chef
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз шпиковам месото ( правиш малки процепи в месото и слагаш вътре по половин скилидка чесън) и намазвам със зехтин (олио). Овалваш месото (цяло) в подправки- сол, червен пипер, риган. Слагам го в глинен съд с вода и вино (червено или бяло по избор), похлупвам го и слагам във фурната за 2-3часа на 160-170 градуса. Когато месото е почти готово добавям нарязаните картофи и добавям още зехтин и подправки.  
Цитирай


Мнения: 4 740
Забравих, при белите картофи слагам чаша бяло вино понякога.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Свинското месо с кокал, се прави на порции, осолява се и се слага в електрическа тенджера, като се долива малко вода.
Когато месото е почити готово (след като си го обърнала от двете страни да се поопече), се слагат картофите, които предварително осоляваш с разни подправки на вкус.
Това е, в електр.тенджера свинско с картофи става страшно вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.