Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 март 2006, 13:31 ч.
  • Преглеждания  7 152  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
Моля някой дя ми помогне   chef трябва да сготвя свинско - с кост е,и то с картофи на фурна,а и идея си нямам как  newsm78 ooooh!

Реклама
# 1
  • Мнения: 5 306
Това е за "червени" картофи
Загрявам, колкото да се затопли,  в тенджерата малко олио и 1 глава лук. Прибавям 1 с.л. червен пипер, веднага след това  месото - нарязва/начуква се на порции с костите. Добавям 700-800мл. вода и сол на вкус. Като поуври месото (започне да се къса) добавям картофите, нарязани по-на едро - около 1кг. изчистени и коло 200гр. домат от консерва (или 2-3 пресни домата, нарязани на едро) и 5-6 скилидки счукан/пресован чесън.    Ври около половин час - картофите вече трябва да са омекнали. Сгъстява се с 1-2 лъжици брашно и тук аз добавям 2-3 дафинови листа и изсипвам това от тенджера - в една тава и запичам за още половин час във фурната. Ако има желаещи за магданоз - ръси, но аз го ръся по чиниите, като слагам, защото лично аз не го ям.
За бели картофи:
Сварявам месото отделно, картофите обелени и едро нарязани в тавата, добавям месото и бульона - ако е много, не всичкия, да не плува - до средата на картофите и ако е нужно добавям малко олио. За подправка слагам самардала, а понякога розмарин или чубрица. Захлупвам с друга тава отгоре и задушавам около 1 час. Ако не са запечени, оставям за половин час да се запекат.

# 2
 Simple Smile много благодаря, направо ме спаси,аз рових,рових из готварсите сайтове,но нищо не намерих Tired  Wink  сега ще видим какво ще сътворя  chef

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз шпиковам месото ( правиш малки процепи в месото и слагаш вътре по половин скилидка чесън) и намазвам със зехтин (олио). Овалваш месото (цяло) в подправки- сол, червен пипер, риган. Слагам го в глинен съд с вода и вино (червено или бяло по избор), похлупвам го и слагам във фурната за 2-3часа на 160-170 градуса. Когато месото е почти готово добавям нарязаните картофи и добавям още зехтин и подправки.  

# 4
  • Мнения: 5 306
Забравих, при белите картофи слагам чаша бяло вино понякога.

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Свинското месо с кокал, се прави на порции, осолява се и се слага в електрическа тенджера, като се долива малко вода.
Когато месото е почити готово (след като си го обърнала от двете страни да се поопече), се слагат картофите, които предварително осоляваш с разни подправки на вкус.
Това е, в електр.тенджера свинско с картофи става страшно вкусно.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт