Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 март 2006, 19:37 ч.
  • Преглеждания  7 343  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 410
Днес си купих шипково брашно, но сега се 4удя какво да го правя. Продава4ката каза 4е в сурово състояние имало много вит Ц, но дали не е малко моето 4адо още. според нея можело да давам в много малки коли4ества на върха на лъжи4ка.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 114
Ето какво намерих, но е крайно недостатъчно май за да отговори на въпроса ти.
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/article_74
Някои продавачки са доста осведомени, питай в други диетични магазини.
Всъщност като се замисля няма логика да се употребява в сурово състояние, аз бих го използвала я за курабийки за чесане на венците, я нещо такова, в комбинация с други брашна.

# 2
  • Испания
  • Мнения: 1 327
soleil, откъде го купи това брашно?

# 3
  • Вече в Ал Айн
  • Мнения: 535
Аз  видях шипково брашно в един диетичен магазин, но не съм взела. Не знам за какво да го използвам. Но пък си взех оризово брашно и мисля да го използвам за каши, лошото е, че е бяло. А какво мислите за оризовите макарони, кус-кус и тн? Те могат ли да се дават на бебе на около 10 или 11 месеца?

# 4
  • Испания
  • Мнения: 1 327
Аз  видях шипково брашно в един диетичен магазин, но не съм взела. Не знам за какво да го използвам. Но пък си взех оризово брашно и мисля да го използвам за каши, лошото е, че е бяло. А какво мислите за оризовите макарони, кус-кус и тн? Те могат ли да се дават на бебе на около 10 или 11 месеца?
малко ОФФ
sansi, оризово брашно може и сама да си направиш! купуваш си кафяв ориз, измиваш го,  изсушаваш го във фурната и като изстине го смилаш със блендера. аз си го държа в кутия от чай на хип и ми е много удобно

# 5
  • Варна
  • Мнения: 410
купих го от магазин за хранителни добавки и здравословно хранене...може би за каша да го ползвам...имаше и ябълково брашно...май ще из4акам с тия брашна засега

# 6
  • Испания
  • Мнения: 1 327
купих го от магазин за хранителни добавки и здравословно хранене...може би за каша да го ползвам...имаше и ябълково брашно...май ще из4акам с тия брашна засега
а де го тоя магазин, че ме заинтригува  Grinning

# 7
  • София
  • Мнения: 1 771
А какво мислите за оризовите макарони, кус-кус и тн? Те могат ли да се дават на бебе на около 10 или 11 месеца?

Крис много ги обича. За сега леко ги начиквам и ги варя, че Крис едвам си отваря устата.
Прибавям сиренце и масълце.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 771
купих го от магазин за хранителни добавки и здравословно хранене...може би за каша да го ползвам...имаше и ябълково брашно...май ще из4акам с тия брашна засега
а де го тоя магазин, че ме заинтригува  Grinning

По Алабин, след Витошка, посока пл.Македония, втората пряка в ляво и на няколко метра в ляво.

# 9
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 242
Аз имам ябълково брашно и добавях на дребната в кашите от него - леко подслажда и придава приятен вкус и оцветява подобно на какао. Имай предвид, че само с такова брашно не можеш да направиш каша, понеже не сгъстява. Няма проблем да се дава на детето - като имаш все пак предвид, че шипките запичат.

# 10
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Хедра подлагаш ли го на някаква термично обработка или просто го прибавяш към кашите?

# 11
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 242
Ами аз не се втелясвам чак толкова за тия неща и карам както дойде - докато правех кашите от брашна, бърках директно всичките брашна заедно и съответно варях заедно,значи е минавало през неколкоминутна термична обработка.Сега като варя вече цели зърна, които искат по-дълго варене - прибавям след като е сварена кашата. Слагам го и в сладки и сладкиши като правя, просто за да имат храните повече компоненти (това разнообразява храненето) и подобрява вкуса в някои случаи.

# 12
  • Вече в Ал Айн
  • Мнения: 535
Elito, аз си купих и кафяв ориз, и елда и просо, и ленено семе и киноа, само шипково ми липсва май(а, и ябълково)  Laughing Но какво пък, може и да си купя.... И така от всичко си направих и брашно и малкият много го харесва. Само от елдата и ориза съм си оставила и цели зърна, защото като стане по- голям няма да го иска много ситно смляно, предполагам. Та кажете все пак дали наистина могат да се смесят всички брашна, аз съм захранила с почти всичко освен с киноата, за която така и не намерих някакво свястно решение.  newsm78

# 13
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 242
За себе си имах предвид просто че смесвах даденото брашно, от което съм решила да правя каша този ден, с ябълковото - иначе смески от разни видове зърнени брашна не съм правила. Но не виждам да има някакъв проблем - ако загледаш готовите каши, много от тях са смес от 4-5 зърнени култури.

# 14
  • Испания
  • Мнения: 1 327
да се похваля! днес си купих това шипково брашно! струва 1.20лв, 500 гр, точно се побира в кутиите от чай на Хип  Laughing сложих от него в каша "зърнин" на "Слънчо" и малката я омете с голям кеф.
Купих го от диетичния магазин, който се намира на ул. Екзарх Йосиф срещу Халите. Жената там е много любезна и определено има и нужните знания. Обясни ми, че шипковото и ябълковото /в момента нямаха, но чакат зареждане днес-утре/ брашна не се подлагат на термична обработка, тъй като тогава се губят витамините им.
Имаше и КИНОА, на самия пакет има дадени рецепти. Струваше 2.80, ама колко беше грамажа не погледнах..
Там имаше и оризови макарони, брашна от обикновено до пълнозърнесто...
Stansi, и аз смятам да правя миксове сега с всичките брашна дето събрах...

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт