Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 1 794
най-после осъществихме нашата среща. Изкарахме страхотно, беше голяма веселба Very Happy разбира се имаше кебапчета и тиквеник Very Happy ееех, почти като у нас Very Happy а Дорето я признавам за майстор на тиквениците Wink облизахме си пръстите.  Very Happy

ето ни и нас. приятно гледане.

http://community.webshots.com/album/208414440EgIyUD
Цитирай

Bristol

Мнения: 6 647
Супер сте!!! Започнах да преглащам като видях кебапчетата  Laughing И Алекс много е пораснал!! Аз го гледах на смимките от БГ последно. Сега на малко момченце си прилича и е много чаровен  Wink
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Страхотна среща сте си направили. Хубави снимки Smile
Цитирай
Цитат на: Anna
най-после осъществихме нашата среща. Изкарахме страхотно, беше голяма веселба Very Happy разбира се имаше кебапчета и тиквеник Very Happy ееех, почти като у нас Very Happy а Дорето я признавам за майстор на тиквениците Wink облизахме си пръстите.  Very Happy

Браво на вас, и браво на Дорет. Ама какви сте ми хубави. И Иво да ме извинява ама Алекс наистина прилича на мама Ани Wink  Very Happy
Пък да се похваля и аз правих тиквеник (ми то така като съм се юрнала да дълбая тикви Wink ) и най-важното мъжо яде и за първи път каза, че такова нещо му харесвало. Аз знаех, че не обича и тъкмо точех зъби, че сама ще си го ям ама.....ИЗНЕНАДААА Laughing  Laughing И остава да подчертая, че за първи път правя Cool
Отплеснах се от хубавите снимки Embarassed
Цитирай


Мнения: 1 794
Цитат на: Honda
Цитат на: Anna
най-после осъществихме нашата среща. Изкарахме страхотно, беше голяма веселба Very Happy разбира се имаше кебапчета и тиквеник Very Happy ееех, почти като у нас Very Happy а Дорето я признавам за майстор на тиквениците Wink облизахме си пръстите.  Very Happy

Браво на вас, и браво на Дорет. Ама какви сте ми хубави. И Иво да ме извинява ама Алекс наистина прилича на мама Ани Wink  Very Happy
Пък да се похваля и аз правих тиквеник (ми то така като съм се юрнала да дълбая тикви Wink ) и най-важното мъжо яде и за първи път каза, че такова нещо му харесвало. Аз знаех, че не обича и тъкмо точех зъби, че сама ще си го ям ама.....ИЗНЕНАДААА Laughing  Laughing И остава да подчертая, че за първи път правя Cool


ааа, не обичал мъжо тиквеник Wink я виж как му е харесало, а пък ти криви сметки си си правила да си го хапнеш самичка Wink  Very Happy  браво и на теб! Smile
Цитирай

Ispania

Мнения: 4 049
Hei,mnogo ste sladki.
MNogo gotini snimki.
Цитирай

ENGLAND

Мнения: 2 735
Радвам се, че харесахте снимките. Е, този път бяхме малко, но се надявам пак да се организираме с много повече английски мами,  я някъде на пикник като се постопли или в някое красиво градче в средна Англия.Все пак UK не е само Лондон.
То и аз за първи път правя тиквеник, но стана вкусен. Само дето мъж ми, единствения англичанин на срещата, не хареса тиквеника, не можел да си представи тиква да се яде. Но пак омаха сумати кебапчета. А специалист на кебапчетата беше Венци, и Иво му помагаше.
Нина и Венци са мои приятели, българско семейство дошли да поработят тук.
Спретнахме си хубавичак балгарски моабет.
Ха наздраве и до нови срещи. cheers
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Цитат на: Doret
То и аз за първи път правя тиквеник, но стана вкусен. Само дето мъж ми, единствения англичанин на срещата, не хареса тиквеника, не можел да си представи тиква да се яде.


Чудесна среща!

Както сме се разговорили, как го правите тиквеника? То това е тема за "готварство", но тук ми е по-лесно да опитам.
Цитирай
Цитат на: Laura
...
Както сме се разговорили, как го правите тиквеника? То това е тема за "готварство", но тук ми е по-лесно да опитам.

Ами Лаура аз моят го направих по бързата процедура. Тиквата се настъргва и се омесва със захар и канела (може да се добавят и нарязани орехи, но аз нямах тогава под ръка). Ползвах готови кори за баница. И започвам да редувам. Лист кора поръсвам с тиквената смес, лист кора назан с разстопено масло и така редувам. Най-отгоре завършвам с кора намазана с масло. Пекох го във фурна на около 190-200 градуса. Трябва хубаво да се зачерви за да може да се изпече тиквата. Като поизстине малко се залива с малко сиропена смес направена от равни количества вода и захар. Това беше мойта рецепта. Иначе свекървата рече, че тиквата можело предварително да се позапържи, но каза че ставало много мазно тогава
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Мерси, Хонда,
Аз си замразих тиква, леко сварена със захар (месната част на тиквите, които издълбах). Имам една много пълна средно голяма торбичка за фризер от сместа. Това достатъчно ли е?
Май и у нас само аз ще си я ям, защото никой друг не иска да яде тиква. Sad
Цитирай
Цитат на: Laura
Мерси, Хонда,
Аз си замразих тиква, леко сварена със захар (месната част на тиквите, които издълбах). Имам една много пълна средно голяма торбичка за фризер от сместа. Това достатъчно ли е?
Май и у нас само аз ще си я ям, защото никой друг не иска да яде тиква. Sad

Мисля, че ще стигне. Дето се бъзика мъжо "Зависи каква ти е тавата" Wink  Laughing (това оф) Виж пък аз как не се сетих да си замразя ами остатъка го хвърлих Neutral
Абе ти го направи тиквеника пък ще видим дали няма да ядат. Тя и щерката се пъна и не искаше...Аз й викам " това е сладкиш" и ела да видиш как го атакува.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Цитат на: Laura
Както сме се разговорили, как го правите тиквеника? То това е тема за "готварство", но тук ми е по-лесно да опитам.

Преди време и аz питах във готварския форум, как да си приготвя тиква и ми написаха интересни рецепти и вариации. Виж http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=7769
Цитирай

ENGLAND

Мнения: 2 735
Лаура, рецептата за тикженика е от Кулинар. Ето я, за по-лесно да не я търсиш:
ПРОДУКТИ:
1 пакет фини кори, 1 кг тиква, 1 ч.ч. захар, 100 г изпечени орехи, канела, 1 ч.ч. олио
ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквата се настъргва на ренде и се поръсва със захарта, начуканите орехи и някоко щипки канела. Всяка кора се полива с лъжица олио и равномерно се разпределя плънката от тиква. Корите се навиват на руло. Нареждат се в тава, намазана с олио, поливат се отгоре с малко олио. Пече се на умерена фурна. Преди сервиране се поръсва с пудра захар. (може и кристална захар)
Е, аз моя го правих малко на око, знам ли колко грама са този пакет кори. Но тиквата ми се видя малко тварда, та я задуших предварително с малко олио. Всяка кора я навих на руло, а след това ги наредих в тавата като охлюв. В началото се пече на силно, докато се позачерви, а след това на умерено.
Приятно правене и ядене.
Цитирай

ENGLAND

Мнения: 2 735
Мира, тичай до супера докато има още тикви, може даже и да са ги намалили, че иначе ще трябва да чакаш цяла година. Аз вече се запасих с две, ще имам за цяла зима. Тиквите издържат до пролетта, а вземат ли да се развалят, нарязани или настъргани във фризера. Много са полезни, те англичаните не знаят какво да ядат. А кебапчетата мъвете ги правиха, българските де, и доколкото разбрах се правят както кюфтетата, но без лук. Е, то стана един курс по готварство Very Happy
Цитирай

Bristol

Мнения: 6 647
Ние вътрешността на тиквата я изхвърлихме, но аз използвам други тикви за готвене и тях ги има целогодишно. В БГ ги наричаме кратуни май. Те не са кръгли, а леко продълговати. Англичаните си имат една традиционна супа, която правят от този тип тиква. Като крем супа е. Тиква, малко моркови, вари се и се пасира. После се сервира с добре запържен бекон, кисело мляко и магданоз. Само веднъж съм я яла, но много ми хареса.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора