Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Испания

Мнения: 1 327
Здравейте момичета, искам да направя домашна каша на гяволето, но се затруднявам как точно...
дайте съвети как се приготвя? имам следните видове брашна - от кафяв ориз, от елда, от просо, пълнозърнесто, царевично, шипково...
мерси предварително!
Цитирай

София

Мнения: 11 065
Тази тема може да ти бъде много полезна:
Рецепти за домашни пюрета и каши
Цитирай

Испания

Мнения: 1 327
Viviто, тях ги четох, но искам ощеее, още искам  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 11 065
Ееее, от мен-толкова Laughing
Цитирай

софия

Мнения: 7 281
ами какво още, освен да я направиш както се прави кисел, не виждам друга възможност
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 739
Точно и аз щях да пусна същия линк. Very Happy

Иначе - към всички зърнени култъри, които си изброила, след като ги сваря, пасирам в тях пресни плодове (ябълка, круша, авокадо), предварително накиснати сушени плодове (сливи, стафиди, фурми) или всякакъв сварен зеленчук (броколи, карфиол, моркови, бейби зелен боб, спанак, лапад, цвекло, чушка).
С пълнозърнесто царевично брашно правя "качамак" като пасирам в него червена печена чушка и кърма/АМ, а ако си въвела сирене и масло, можеш да сложиш от тях.
Шипково/ябълково брашно бих добавила след сваряване на кашата само в суров вид.
Цитирай

Испания

Мнения: 1 327
ами какво още, освен да я направиш както се прави кисел, не виждам друга възможност
не знам дали слушаш по БТВ рекламите, но там за книгата на рекордите на Гинес се казва "ВИНАГИ МОЖЕ ОЩЕ! ЧОВЕК ВИНАГИ МОЖЕ ОЩЕ!!!"  35
Цитирай

София

Мнения: 1 444
Тъй като малката ми дъщеричка се роди с разни алергии и беше нон стоп на диети и се налагаше да правя разни бабини историйки за да наддава, та правех следната каша: Във фурната, в тавичка препичах брашно, обикновено бяло брашно.Като добие златист загар го вадиш и оставяш да изстине.Към него можеш да прибавиш АМ, може и соево-зависи детето какво яде, може да се прибавят и сушени плодове, нишестените готови кремове и каквото се сетиш. После с много топла преварена вода объркваш сместа и готово. Малката страшно много го ядеше, получава се един страхотен аромат и вкус. Слага се и малко масълце ако обича бебо, абе към препеченото брашно може всичко да се добави, то е като основа и едно че е вкусно, второ е много хранително.  Naughty
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 739
Я кажи как се пече брашното, че съм купила пълнозърнесто за каши, ще е супер да не го варя и да ми залепва по съдовете всеки път. На колко градуса да е фурната, колко време се пече? Сигурно се разбърква от време на време? Така сухо и направо в тавата ли се пече?
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Аз препичам брашно в тигана на котлона,слагам 3-4 суп.лъж. в нагорещен сух тиган и бъркам непрекъснато докато стане кремаво.След това правя от него брашнена каша с прясно мляко и сирене,става супер вкусно.Правя го както нишестето,сгорещявам млякото и сипвам размитото брашно на тънка струйка и бъркам,натрошавам сирене накрая,малко масълце и готово Wink
Цитирай

София

Мнения: 1 444
Ами на 150 градуса го пека, като го бъркам от време навреме.Ти ще го видиш, бързо става. На котлон също може, но не зная защо на фурна като чели става п-добро..............може и да си внушавам.На котлон е по-бързичко. Понеже малката мляко не можеше да приема правех кашите както Мимис е обяснила, но със соево мляко на прах.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.