Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 март 2006, 18:45 ч.
  • Преглеждания  2 119  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Испания
  • Мнения: 1 327
Здравейте момичета, искам да направя домашна каша на гяволето, но се затруднявам как точно...
дайте съвети как се приготвя? имам следните видове брашна - от кафяв ориз, от елда, от просо, пълнозърнесто, царевично, шипково...
мерси предварително!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 11 613
Тази тема може да ти бъде много полезна:
Рецепти за домашни пюрета и каши

# 2
  • Испания
  • Мнения: 1 327
Viviто, тях ги четох, но искам ощеее, още искам  Laughing

# 3
  • София
  • Мнения: 11 613
Ееее, от мен-толкова Laughing

# 4
  • софия
  • Мнения: 7 282
ами какво още, освен да я направиш както се прави кисел, не виждам друга възможност

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 1 739
Точно и аз щях да пусна същия линк. Grinning

Иначе - към всички зърнени култъри, които си изброила, след като ги сваря, пасирам в тях пресни плодове (ябълка, круша, авокадо), предварително накиснати сушени плодове (сливи, стафиди, фурми) или всякакъв сварен зеленчук (броколи, карфиол, моркови, бейби зелен боб, спанак, лапад, цвекло, чушка).
С пълнозърнесто царевично брашно правя "качамак" като пасирам в него червена печена чушка и кърма/АМ, а ако си въвела сирене и масло, можеш да сложиш от тях.
Шипково/ябълково брашно бих добавила след сваряване на кашата само в суров вид.

# 6
  • Испания
  • Мнения: 1 327
ами какво още, освен да я направиш както се прави кисел, не виждам друга възможност
не знам дали слушаш по БТВ рекламите, но там за книгата на рекордите на Гинес се казва "ВИНАГИ МОЖЕ ОЩЕ! ЧОВЕК ВИНАГИ МОЖЕ ОЩЕ!!!"  Joy

# 7
  • София
  • Мнения: 1 444
Тъй като малката ми дъщеричка се роди с разни алергии и беше нон стоп на диети и се налагаше да правя разни бабини историйки за да наддава, та правех следната каша: Във фурната, в тавичка препичах брашно, обикновено бяло брашно.Като добие златист загар го вадиш и оставяш да изстине.Към него можеш да прибавиш АМ, може и соево-зависи детето какво яде, може да се прибавят и сушени плодове, нишестените готови кремове и каквото се сетиш. После с много топла преварена вода объркваш сместа и готово. Малката страшно много го ядеше, получава се един страхотен аромат и вкус. Слага се и малко масълце ако обича бебо, абе към препеченото брашно може всичко да се добави, то е като основа и едно че е вкусно, второ е много хранително.  Naughty

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 1 739
Я кажи как се пече брашното, че съм купила пълнозърнесто за каши, ще е супер да не го варя и да ми залепва по съдовете всеки път. На колко градуса да е фурната, колко време се пече? Сигурно се разбърква от време на време? Така сухо и направо в тавата ли се пече?

# 9
  • София
  • Мнения: 3 537
Аз препичам брашно в тигана на котлона,слагам 3-4 суп.лъж. в нагорещен сух тиган и бъркам непрекъснато докато стане кремаво.След това правя от него брашнена каша с прясно мляко и сирене,става супер вкусно.Правя го както нишестето,сгорещявам млякото и сипвам размитото брашно на тънка струйка и бъркам,натрошавам сирене накрая,малко масълце и готово Wink

# 10
  • София
  • Мнения: 1 444
Ами на 150 градуса го пека, като го бъркам от време навреме.Ти ще го видиш, бързо става. На котлон също може, но не зная защо на фурна като чели става п-добро..............може и да си внушавам.На котлон е по-бързичко. Понеже малката мляко не можеше да приема правех кашите както Мимис е обяснила, но със соево мляко на прах.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт