Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 септ. 2015, 23:06 ч.

Да се научим да работим с Excel - тема 3

  • 21 362
  • 262
  •   1
Отговори
  • Манчестър
  • Мнения: 1 334





<a href='http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=705716.0&# … 18;topic=705716.0</a>
-Да се научим да работим с Excel - тема 2






Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 23:29 от Ave

# 1
  • Мнения: 291
Записвам се да черпя идея и да помагам, когато мога Simple Smile

Имам за задача сега да създам база данни в Ексел. Знам, че Ексел не е най-доброто място за такъв тип информация, но данните от базата ще 'захранват' екселски файлове. Все още обмислям какъв ще е оптималният начин да го направя  Thinking Става въпрос за безкрайно дълги ценови листи и съответно във файла, където се прави оценка на проект, да се вмъкват цените по бройка от въпрсната ценова листа. Освен това трябва да измисля лесен начин за търсене на определени стоки - 'търсене'-то на ексел не ме радва много.
Това е проект за близкото бъдеще и засега съм на фаза 'обмисляне', но ще се радвам ако някой вече е правил нещо подобно и даде идеи   bouquet

# 2
  • Варна.
  • Мнения: 802
Благодаря за новата тема.  Wink

# 3
  • 70% Варна, 30% Шумен
  • Мнения: 70
Привет!
Как мога да импортна текстов файл (txt), който съдържа код и наименование в excel?

# 4
  • Мнения: 291
Малко повече информация за данните, които има във текстовия файл? Аз по принцип използвам copy/paste и после с text to column си оправям колоните. Но това ще работи само ако информацията е разделена със запетая или разстояние, или ако е еднакво дълга.

# 5
  • 70% Варна, 30% Шумен
  • Мнения: 70
значи текстовия файл съдържа код от 3-4 цифри отсреща е наименованието на продукта, някои са по-дълги, други съдържат по-малко символи. Спомням си, че импортването ставаше от Data->XML->Import или нещо друго от това меню. С копирането не става, просто данните се копират в една колонка.

# 6
  • Мнения: 291
Ако текстовият файл е comma delimited то тогава данните ще са разделени със запетая. Когато ги копираш в една колона, маркираш колоната, отиваш на Data и от там има икона Text to columns. Следваш инструкциите и избираш да ти ги раздели като използва запетаята като разделител.

Виж тук инструкции https://support.microsoft.com/en-us/kb/214261

# 7
  • 70% Варна, 30% Шумен
  • Мнения: 70
Оправих се, значи стартирам Excel, File->Open избирам .txt файла, появява се прозорец, откъдето се избира с колко колонки да е таблицата и подходящия код, така че да чете текущия файл и накрая finish. Благодаря на озовалите  Simple Smile

# 8
  • Мнения: 2 586
Имам едно нещо, което не ми става и направо ще си захапя опашката. Не ми сработва условното форматиране в една колонка, в която има съвсем проста формулка. Колоната е дата. Понеже правя файлчето за моя позната, живееща в UK, промених локацията вместо Bulgarian, на English UK. Обикновената ми проста функжийка работи, ама форматирането - не. Някой да има идеи от какво ми идва тая жега?

# 9
  • ES
  • Мнения: 1 934
Вместо да ти дава дата ти го изчислява ли? Каква функция използваш?

# 10
  • Варна
  • Мнения: 2 061
Имам едно нещо, което не ми става и направо ще си захапя опашката. Не ми сработва условното форматиране в една колонка, в която има съвсем проста формулка. Колоната е дата. Понеже правя файлчето за моя позната, живееща в UK, промених локацията вместо Bulgarian, на English UK. Обикновената ми проста функжийка работи, ама форматирането - не. Някой да има идеи от какво ми идва тая жега?
В американския формат първо е месецът, после деня. Това съобразено ли е?

# 11
  • Мнения: 2 586
Къде бих могла да я кача освен на собствения си сървър, за да я видите?

# 12
  • ES
  • Мнения: 1 934
В google drive ако имаш поща в gmail или dox

# 13
  • Мнения: 24 345
Силно препоръчвам този сайт:

Скрит текст:

Ако някой иска, да ми пише на ЛС, ще му дам код за безплатни обучения.

# 14
  • Мнения: 2 586
Ами.... Обърнах датата да е в bg. Не работи и не работи условното. Confused
Говорим за колона M. По-нататък се повтаря. Но то като не ми работи на тази колона условното... какво да копирам...

link

sheet "Project"

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 10:38 от Защо ме търсиш?



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт