Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

спретната къщурка край селО Сливен

Мнения: 7 430
Момичета, вчера сестра ми предложи да си направя една тортичка и аз купих само сметанка и я направих за половин час  Party
Толкова е лесна и бързо става Wink...ама и още по - бързо се изяжда Mr. Green

Правих я без ром и орехи и пак стана разкошна Wink
Върху първият плат нарязох и сложих банан  Wink

Ето я и нея Laughing

Сметанова торта

ПРОДУКТИ:
блат:
3 жълтъка
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.кисело мляко+1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. какао
1 ч.ч. счукани орехи
1 ч.ч. брашно
ром за сиропиране

крем:
300 гр. заквасена сметана
5 сп.л. пудра захар
3 белтъка
плодове от сладко
смлени или натрошени орехи
кокосови стърготини


 ПРИГОТВЯНЕ:
Смесва се захарта с какаото и орехите, прибавят се киселото мляко със содата, жълтъците и накрая брашното - не се разбива с миксер. Блата се пече при 200 градуса в тортена форма с хартия за печене на дъното или намазана с олио и поръсена с брашно форма. След като изстине се разрязва на 2 части и всяка се поръсва с ром. Върху първия блат се слагат вишни от сладко или др. Плодове( може и пресни). Върху тях се намазва 1/3 от сметановия крем, захлупва се втория блат и се намазва тортата отгоре и отстрани с останалите 2/3 от крема. Украсява се отгоре с настърган шоколад, смлени орехи или кокосови стърготини. За крема - сметаната се разбива със захарта с миксер, белтъците се разбиват на гъст сняг отделно и се съединяват с леко разбъркване. Добавя се една ванилия по желание. 

Тук имам 3 снимки  за по-любопитните  Hug
« Последна редакция: пн, 27 мар 2006, 20:27 от ДидКа лЮбопИтКа »
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
ммм вкусно...
и красиво
ще я пробвам  chef
Цитирай

Cтраната на лалетата...

Мнения: 7 914
Дидкеееее,
потекоха ми лигите рано-рано днес  35  ....мммм колко вкусно изглежда.... eat !
Точно на време ми даде страхотна идея за следващия weekend action033  newsm68 newsm44


 Hug
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Аз си знаех, че не трябва да гледам снимките  Laughing Love Crazy
Цитирай

Торонто/Сливен

Мнения: 1 725
Дидка, откъде взимаш заквасената сметана? Много съм се чудила какво ли пише на кутийката и как да я търся. Thinking
Цитирай

Торонто/Сливен

Мнения: 1 725
А, и колко е диаметъра на формата за печене?
Цитирай


Мнения: 4 748
И аз искам да знам диаметъра на формата, защото събота или неделя съм решила да правя (дори сметаната купих) Ама ползвам суха сметана
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
Торта, а? А аз муам домати и сирене в офиса, лигите ми текат по твоите снимки и нямам търпение да се прибера в нас и да си спретна една такава вкусотийка!
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
И аз искам да знам диаметъра на формата, защото събота или неделя съм решила да правя (дори сметаната купих) Ама ползвам суха сметана
   Според мен със суха сметана няма да има общо с Дидкината рецепта. Сухата сметана е сладка, а заквасената сметана накиселява.
Цитирай

софия

Мнения: 589
ММММ Много вкусно изглежда.
Цитирай

Торонто/Сливен

Мнения: 1 725
Ехооо, Дидка, мини и насам, де, дай отговор, че само се облизваме. Wink
Цитирай

Toronto, Canada

Мнения: 449
nadi_n, заквасената сметана тук се казва Sour Cream. Купувала съм от Food Basics и IGA. Предполагам, че и в други магазини можеш да намериш. Има от 5% и 14% масленост. Най-много ми харесва Beatrice от 14%.
Цитирай

Торонто/Сливен

Мнения: 1 725
nadi_n, заквасената сметана тук се казва Sour Cream. Купувала съм от Food Basics и IGA. Предполагам, че и в други магазини можеш да намериш. Има от 5% и 14% масленост. Най-много ми харесва Beatrice от 14%.

Благодарско.  bouquet Днес бяхме в "Доминиън" и като видях  въпросната Sour Cream предположих, че това е, което търся, ама нали не бях 100% сигурна. ooooh!

И малко офф, ама случайно да знаеш как казват на хумата тук? Embarassed Из речниците е fuller`s earth , но определено не ме разбраха в една дрогерия. ooooh!
Цитирай

Торонто/Сливен

Мнения: 1 725
Още нещо се сетих - откъде да купя готови блатове за торта и под какво кодово име да ги търся? Laughing
Цитирай

Toronto-Canada

Мнения: 369
Каролина, ползвала ли си го този sour cream за сладкиши? Аз само на пържоли с гъби съм го слагала и става,  но малко се различава от българската сметана. Та и на мен ще ми бъде интересно ако Дидка сподели с какво точно прави крема.  Praynig
 Иначе точно същата торта съм я правила в Бг със сметана на Данон 500 гр и винаги обирах овациите с нея. Peace

nadi_n блатове и аз не съм виждала да продават тук. Гледала съм и по руските и полските бакалии, освен в големите магазини. Аз лично използвам едни сини опаковки полуфабрикати "Added Touch"  към които се добавя само вода, яйца и олио, но пак трябва да се пече около 40 мин.

 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора