Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

при любимите ми хора

Мнения: 149
моми4ета гледам 4е сте невероятни готва4ки тука...и ви се възхищавам за това  bouquet
даиде некакжа идеика за пържолки 4е аз ги правя по 3 на4ина само и ве4е ми писнахаааа Embarassed
благодаря ви предварително  chef  bouquet
Цитирай


Мнения: 7 473
Слагам ги в тава овкусени(сол или подправка) с малко вода(един пръст). Като се запекат отгоре (в тиган задушавам лук + с.л.брашно + коф.заквасена сметана или домати(2 малки бурканчета) и в двата случая става вкусно+ 1 бульон) и изсипвам върху пържолите. Оставям ги да къкрят на 100 градуса около 1,5часа. Стават мозък!  chef Peace
Цитирай


Мнения: 5 768
Овкусените пържоли овалвам в брашно,изпържвам до златисто в малко мазнина и нареждам в тава.В същата мазнина изпържвам няколко ск.чесън доливам 1 ч.вода и като заври го изливам при месото.Слагам фолио и пека.Гарантирам отличен резилтат дори при телешките пържоли.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Начуквам ги хубаво и ги посолявам. Овалвам във червен и черен пипер и ги мажа със счукан чесън. Така престояват в хладилника 30-40 минути, след което доливам малко водичка в тавата, ако не са много мазни сипвам и малко олио и ги пека под фолио докато не се разкапят. Накрая махам фолиото последните 10 минутки за да се зачервят отгоре и ....да ви е сладко  Very Happy.
Цитирай

София

Мнения: 910
в купа слагам настърган лук (или пасиран), подправки (чер пипер, кимион и къри), олио, оцет (не повече от супена лъжиза за 3 пържоли), соев сос. разбърквам добре и накисвам счуканите свински пържолки за около час, може и повече. сместа трябва да е достатъчно за да се покрият месцата. после "пържа" в тефлонен тиган с много малко мазнина.
за обичащите леко алангле стават страхотни chef
Цитирай

sofia

Мнения: 388
Начуквам,овкусявам,слагам ги в глинен съд с капак .Добавям гъби,топено сирене,малко бяло вино и пека на слаб огън дълго време. Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 229
Здравейте  bouquet!  Ето и моята рецепта за пържолки:
Начуканите пържолки овкусявам със сол и черен пипер. Правя марината от 1 с.л. твърд алкохол, 2 с.л. мед и 2-3 с.л. соев сок. Заливам месото и го оставям да престои поне 2-3 часа. След това пека в глинен съд, като добавям малки главички лук и предварително задушени гъбки. Става супер! Peace
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Да се разпиша и аз с любимата си рецепта за пържоли.
Осоляваш пържолите,запържваш от двете страни в масло.Подреждаш ги в тава.Към маслото се добавя 1ч.ч прясно мляко,малко сол.Върху всяка пържола слагаш бекон,а отгоре кашкавал и запичаш във фурната.Една зелена салатка и биричка  Wink
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Пържоли по аржентински - с майонеза в йена - рецептата е от форума, но не мога да я открия...
Цитирай

Pleven/Sofia

Мнения: 505
Правиш ги на фурна  и като станат почти готови заливаш с един сос на Дерони с малко вода и става вкуснотийка-хем месце, хем сосче
Цитирай

München

Мнения: 2 567
Вчера правих свинско печено в бира по рецептата на Хонда и стана фантастично! Smile
СВИНСКО ПЕЧЕНО В БИРА
Продукти:
1кг свинска рибица
1 ч.л изсушена мащерка
1 ч.л изсушен риган
50гр лук
10гр чесън
2с.л растително масло
250мл тъмна бира
1 ч.л захар
1г черен пипер
10гр сол

Приготвяне:
Месото се почиства от мазинини и се оформя. Смесват се солта и стритите мащерка и риган. Подправките се втриват в месото.
Месото се запържва от всички страни в нагорещенето растително масло. Поставя се в тавичка, а в тигана се задушава ситно нарязаният лук и скилидките чесън.
След като се задушят, се добавят бирата и захарта. Сместа се кипва и се изсипва в/у поставеното в тавичката месо.
Месото се пече в умерена фурна (на 170 градуса) около 90 минути
Нарязва се на филии. По 2-3бр. за порция
Ястието се сервира топло, с гарнитура от варени или задушени зленчуци
Цитирай

при любимите ми хора

Мнения: 149
евала моми4ета,сега 6те имам са неколко седници напред да му ги правя на моя мъж,и тои 6те си мисли 4е са си моя идея Twisted Evil Twisted Evil
БЛАГОДАРЯЯЯЯЯЯ  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 208
Ако имаш пликове за готвене също пържолките стават много вкусни и крехки. Взимаш и ги начукваш сред това ги слагаш в марината от бира, лук/нарязан/ ,черен пипер, малко червен пипер и индийско орехче. Така престоява около 6ч. в хладилника. След това взимах един плик слагаш пържолките в плика/без маринатата/ малко бира и нарязани картофки,солчица и олио. Печеш във фурната около 1ч. Става много вкусно!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 549
Начуквам,овкусявам,слагам ги в глинен съд с капак .Добавям гъби,топено сирене,малко бяло вино и пека на слаб огън дълго време. Peace
Peace При мен е само тази разлика, че запържвам пържолите леко преди да ги наредя в съда. Стават мозък  Very Happy

Ето и още две  предложения, но не съм ги пробвала още  Rolling Eyes Като цяло принципът е един и същ.
1. Пържоли с гъби
Пържолите се почистват от костите и ципите и се начукват.Поръсват се с черен пипер и сол и се подреждат в огнеупорна или емайлирана тавичка или тенджера, като помежду им се поставят гъбите,нарязани на ивички и парченца от маслото,също поръсени с черен пипер.Похлупват се с капак и се задушават във фурна при умерена температура.Поднасят се с пържени картофи и салата според сезона.    
2. Пържоли с кашкавал
1 кг котлети
1 ч.чаша вода
200 мл.бяло вино
60 гр. Краве масло
100 гр. Кашкавал
сол и черен пипер на вкус.
Приготовление: Котлетите се начукват и натриват със сол и черен пипер. Задушават се в тенджера под налягане с водата, виното и маслото,докато омекнат напълно. След това котлетите се прехвърлят в тавичка,поливат се със соса, в който са се задушавали, и върху тях се настъгва кашкавалът.Запичат се във фурна, докато кашкавалът се разтопи.Сервират се с гарнитура от варен ориз или задушени картофи.

Някъде продуктите са на око, но мисля че това няма да ти е проблем.
Да ви е вкусно   chef
Цитирай

София

Мнения: 29 940
Аз май ги правя твръде традиционно.
Начуквам ги, след това ги накисвам във вино, вода, зехтин, подправки.
И след това в тава, с много гъби, и виното. Но понякога пак ми стават сухи.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора