Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Бяхме на пицария и със запечените картофки моят син си поръча питки,които  бяха страхотни.Големината и вида е като на блатовете за пица,но са много мекички,едните са сусамови,другите чеснови,имам чувството,че са печени върху някаква чугунена плоча и после намазани с масло.Едни такива тънки,но мекички и много вкусни.Някой правил ли е подобни питки и може ли да ми дадете идейка как да ги приготвя?
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Аз им казвам пърленки. Правила съм като разточвам тесто за пица на тънко, намазвам отгоре с масло, настъргвам кашкавал и запичам. Може да се добави сусам, стрит чесън или друго по желание.
А тестото за пица го правя по тази рецепта:
500 гр брашно
250 мл вода
1 пакетче суха мая (или 1/2 кубче)
1 ч л сол
1 ч л захар
Омесвам тестото и едва тогава добавям 1 с л зехтин и отново омесвам. Оставям го да втаса, размесвам отново и разточвам.
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Благодаря ти за рецептата.  bouquetСега ще опитам и ще докладвам.
Цитирай


Мнения: 973
Ако искаш да бъдат най-близо до вкусът от пицарията, в домашни условия е малко по-различна технологията.
Питките/блатовете се запичат предварително до готовност без да се зачервяват, само колкото да се опече тестото.
След това вадиш мажеш с някаква смес (масло+чесън+риган+сол например аз така правя) и след това пак запичаш докато се разтопи маслото или  ти замирише на чесън 35. Така ще останат мекички, а ако намажеш върху сурово тесто   трябва да е много тънко разточено, за да се опече бързо и да не изсъхне питка.
Успех   bouquet
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Аз разточвам на много тънко тестото като за пица, със същото тесто, което ти е дала Svetla1, само дето прибавям и 1ч.л.оцет. намазвам тезтото с масло и подправки или каквото си искаш и пъхам в нагорещената фурна, на максимум за 10-тина минути. като се зачерви коричката- вадя. Стават хрупкави и пухкави едновременно. Ползвам чесън на прах!
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Давам отчет-направих ги с тестото,което е ала Светла,пробвах по двата начина.По-вкусни станаха тези по предложението на Anim.Стават по-мекички от маслото,а и същевременно са изпечени добре.Благодаря ви  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Давам отчет-направих ги с тестото,което е ала Светла,пробвах по двата начина.По-вкусни станаха тези по предложението на Anim.Стават по-мекички от маслото,а и същевременно са изпечени добре.Благодаря ви  bouquet
Ще взема и аз да опитам предложението на Аним
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.