Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 март 2006, 10:48 ч.

Въпрос към Наталина за кюфтенцата

  • 366
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 412
В темата за тънкостите при готвенето Наталина беше написала, че:

Каймата за печени на скара кюфтета, изисква дълго месене, затова я пригответе ден преди да я използвате, като хубаво я омесите с чаша топла, солена вода. На другият ден, прибавете насърган лук и подправки и я омесете с още малко солена вода, оставете 2 часа в хладилника , отново омесете и оформяйте кюфтетата - стават като от кебапчийница!

Пробвах и наистина, каймата стана пухкава, но много омекнаха, направо се разтекоха по скарата на фурната и част от тях изпопада в тавичката, която слагам отдолу.
За сметка на това бяха много вкусни!

Наталина, може ли да дадеш съотношение - чаша вода на килограм кайма ли е и защо според теб станаха такива кюфтенцата- каймата ли не беше хубава? newsm78

# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 614
Здравей мeчтица:)

Ами да ти кажа и на мен ми се е случвало в началото - явно зависи и от каймата, но после като видя че започне да става рядко, просто преставам да слагам. Една чaена чаша - 180мл е за 500г кайма, но задължително трябва да се остави през ноща за да си я поеме. После при второто месене се слага съвсем малко - само да се омеси добре.

Ако обаче не може да прецениш и каймата стане рядка, добави и малко галета или смлян стар хляб, за да попие - 1, максимално две лъжици стигат!

Дано съм помогнала!

# 2
  • Мнения: 1 412
Точно така я оставих - 24 часа в хладилника след първото размесване и наистина добре стана. Синът ми изяде 4  Shocked Ще продължавам с опитите  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт