Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

plovdiv

Мнения: 830
Здравейте любители на бързите и лесни неща  Wink
От скоро научих тази рецепта , и вече доста пъти я правя - всеки път се получава и е много леко и свежо на вкус ! А щом аз го правя , всеки друг ще го направи още по-добре  Laughing

За блата трябват :
4 яйца
1 ч.ч.захар кристална
1 с.л. брашно
3 с.л. какао

Всичко това се разбива пухкаво . Пече се в правоъгълна тава ( аз дори си купих специално за целта , толкова ми хареса този сладкиш , моята е с размери 24 на 34 см . ) върху леко намазнена хартия за печене ( и после дори и тава няма за миене  Wink ). Аз пека в умерена фурна на 3 степен , бързи4ко става .
След като се изпече се завива с влажна кърпа .
Прави се крем - разбива се една заквасена сметана на Данон , голяма , с 5-6 с.л.  кристална захар .
Блата се маже леко с някакво сладко , аз най-харесвам с шипков мармалад , след това се намазва със сметаната , оставят се няколко лъжици и за отгоре.
С помощта на хартията върху която е печено се навива на руло . Намазва се отгоре с останалата сметана , добре е да престои малко в хладилник , но и веднага консумирано е много вкусно !
Цитирай


Мнения: 5 125
А за брашното сигурна ли си, че е само 1 лъжица?
Цитирай

Varna

Мнения: 304
Цитат на: Sim
А за брашното сигурна ли си, че е само 1 лъжица?


И аз това се канех да попитам. Аз правя същия блат, като пандишпан- колкото яйца, толкова лъжици захар и толкова лъжици брашно.
Цитирай

plovdiv

Мнения: 830
Да , точно 1  супена лъжица е . И аз се чудех отначало , но се получава , бъдете сигурни !
Цитирай


Мнения: 5 125
Звучи вкусно, ще го пробвам.
Цитирай

София

Мнения: 2 809
Цитат на: nadia
Да , точно 1  супена лъжица е . И аз се чудех отначало , но се получава , бъдете сигурни !


А на мен ми бяха дали същата рецепта, само че на 4 яйца - 4 лъжици брашно. Правих го, но нищо не стана, мислех че е от печката, но ето сега разбирам че от 3-те лъжици брашно в повече ще да е...
Причината да е в мен я изключвам  Wink  Laughing  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 2 809
Цитат на: Sim
Звучи вкусно, ще го пробвам.


Иначе съм го пробвала, наистина е много вкусно...
Вместо мармалад/сладко обаче го бяха направили с банан вътре(около него се вие рулото), а отгоре със сладко и карамелизирана захар...
Цитирай

out of space

Мнения: 7 337
Често правя това руло, но без грам брашно! Вместо мармалад слагам течен шоколад на Финети, сметана и нарязани банани.
Цитирай
Цитат на: nadia
Здравейте любители на бързите и лесни неща  Wink
От скоро научих тази рецепта , и вече доста пъти я правя - всеки път се получава и е много леко и свежо на вкус ! А щом аз го правя , всеки друг ще го направи още по-добре  Laughing

За блата трябват :
4 яйца
1 ч.ч.захар кристална
1 с.л. брашно
3 с.л. какао

Всичко това се разбива пухкаво . Пече се в правоъгълна тава ( аз дори си купих специално за целта , толкова ми хареса този сладкиш , моята е с размери 24 на 34 см . ) върху леко намазнена хартия за печене ( и после дори и тава няма за миене  Wink ). Аз пека в умерена фурна на 3 степен , бързи4ко става .
След като се изпече се завива с влажна кърпа .
Прави се крем - разбива се една заквасена сметана на Данон , голяма , с 5-6 с.л.  кристална захар .
Блата се маже леко с някакво сладко , аз най-харесвам с шипков мармалад , след това се намазва със сметаната , оставят се няколко лъжици и за отгоре.
С помощта на хартията върху която е печено се навива на руло . Намазва се отгоре с останалата сметана , добре е да престои малко в хладилник , но и веднага консумирано е много вкусно !

А това руло как вис е струва? Май е на Иван Звездев, дали е добро? А сега де кое да спретна в неделя?  Rolling Eyes


Руло:

6 яйца, 6 суп лъж какао,  6суп лъж захар. Отделят се белтъци и жълтъци. Белтъците се бият на сняг и се прибавят към сместа йултуци+захар+какао. Правоъгълна тава се покрива с фолио , което обилно се нагорещява и маже с масло. Изсипва се сместа и се пече около 10-на мин. Докато е топъл блата се маже с крем от разбита сметана със 150 гр захар. Реди се някакъв плод. Завива се и се маже отгоре с част от сметаната.


Е, как ви се стува?
Цитирай

София

Мнения: 2 220
Momi4eta, otkyde si kupuvate hartiq za pe4ene? Dosega ne sym sre6tala... Rolling Eyes
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Защо ми се струва, че 3-те лъжици брашно са заместени от 3 лъжици какао в тази рецепта? Idea А някои прибавят и бакпулвер, за да бухне по-хубаво.
Цитирай
Бакпулвер на пандишпанов блат! Едва ли Very Happy
Цитирай

plovdiv

Мнения: 830
Хартия за печене - в Метро , Била , в по-заредените хранителни магазини , където има и алуминиево фолио .
Цитирай

out of space

Мнения: 7 337
Цитат на: toninna
Momi4eta, otkyde si kupuvate hartiq za pe4ene? Dosega ne sym sre6tala... Rolling Eyes


От фантастико, Европа...във всички по- големи супер маркети има, а при нас и на пазарските сергии
Цитирай

София

Мнения: 2 220
Мерси, за информацията, момичета. Наистина логично е в големите магазини да я има. Непременно ще проверя и мисля да си направя рулото! Поздрави на всички!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора