Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Плевен

Мнения: 262
Здравейте!
Преди време четох, че свинското, а и пилешкото месо е много вкусно, ако се готви със сладки сосове. Не става въпрос само за китайските ястия, а и за европейска и американска кухня.
Да имате някави идеи и изпитани рецепти?
Цитирай


Мнения: 6 020
Аз съм го готвила свинското по следния начин:
1. запържвам лук и моркови
2. запържвам месото, нарязано на късчета
3. слагам лука и месото в тенджерка, в която слагам 1 ч.ч. (може и по-малко) бульон на кубче, разредено в гореща вода
4. нарязвам скилидка чесън при месото
5. после изливам едно шишенце доматен сок или нарязан и обелен пресен домат
6. оставям да покъкри на 2-3 степен на котлона
7. взимам 2-3 ч.л. горчица и 2-3 ч.л. мед и ги обърквам и ги добавям към месото.
Стана страхотна манджа, въпреки че напълно импровизирах. Мисля си, че вместо горната смес, може да се сложи 1 лъжичка захар и малко оцет може би.
Да видим и другите какво ще пишат
Цитирай


Мнения: 973
Ето ти още една рецепта карамелизирани карета  така и не успях да я направя, ако ти хареса ще съм много благодарна на отзиви   bouquet
Цитирай


Мнения: 4 747
Здравейте!
Преди време четох, че свинското, а и пилешкото месо е много вкусно, ако се готви със сладки сосове. Не става въпрос само за китайските ястия, а и за европейска и американска кухня.
Да имате някави идеи и изпитани рецепти?

Ето една изпитана рецепта на Биби от другия форум, дори и ма и снимка, само че е с пилешко, но не виждам какво пречи да е със свинско. Аз лично ще пробвам и двете, още повече няма от онези тежки и остри подправки.

Количествата зависят от броя на хората, които ще хапват, затова оставям на вас да ги прецените.

пилешко месо (обикновено го правя с обезкостени бутчета, защото месото им е по-сочно)
чесън (предполагам може и стар, и зелен)
прясно изцеден портокалов сок от 1-2 потокала
Месото се запържва в растителна мазнина (който каквато обича), докато добие златиста коричка. След това се добавят портокаловия сок и чесъна. Когато сока се изпари, ястието е готово!

Благодаря, Биби! Very Happy Very Happy
Цитирай

UK/Габрово

Мнения: 108
на мен винаги ми е било много вкусно по американски: свинско, нарязано на хапки и запечено с барбекю сос (продават го по магазините) - бързо лесно и вкусно Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.