Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 март 2006, 19:40 ч.

Свинско със сладък сос?

  • 1 586
  • 4
  •   1
Отговори
  • Плевен
  • Мнения: 262
Здравейте!
Преди време четох, че свинското, а и пилешкото месо е много вкусно, ако се готви със сладки сосове. Не става въпрос само за китайските ястия, а и за европейска и американска кухня.
Да имате някави идеи и изпитани рецепти?

# 1
  • Мнения: 6 053
Аз съм го готвила свинското по следния начин:
1. запържвам лук и моркови
2. запържвам месото, нарязано на късчета
3. слагам лука и месото в тенджерка, в която слагам 1 ч.ч. (може и по-малко) бульон на кубче, разредено в гореща вода
4. нарязвам скилидка чесън при месото
5. после изливам едно шишенце доматен сок или нарязан и обелен пресен домат
6. оставям да покъкри на 2-3 степен на котлона
7. взимам 2-3 ч.л. горчица и 2-3 ч.л. мед и ги обърквам и ги добавям към месото.
Стана страхотна манджа, въпреки че напълно импровизирах. Мисля си, че вместо горната смес, може да се сложи 1 лъжичка захар и малко оцет може би.
Да видим и другите какво ще пишат

# 2
  • Мнения: 974
Ето ти още една рецепта карамелизирани карета  така и не успях да я направя, ако ти хареса ще съм много благодарна на отзиви   bouquet

# 3
  • Мнения: 5 660
Здравейте!
Преди време четох, че свинското, а и пилешкото месо е много вкусно, ако се готви със сладки сосове. Не става въпрос само за китайските ястия, а и за европейска и американска кухня.
Да имате някави идеи и изпитани рецепти?

Ето една изпитана рецепта на Биби от другия форум, дори и ма и снимка, само че е с пилешко, но не виждам какво пречи да е със свинско. Аз лично ще пробвам и двете, още повече няма от онези тежки и остри подправки.

Количествата зависят от броя на хората, които ще хапват, затова оставям на вас да ги прецените.

пилешко месо (обикновено го правя с обезкостени бутчета, защото месото им е по-сочно)
чесън (предполагам може и стар, и зелен)
прясно изцеден портокалов сок от 1-2 потокала
Месото се запържва в растителна мазнина (който каквато обича), докато добие златиста коричка. След това се добавят портокаловия сок и чесъна. Когато сока се изпари, ястието е готово!

Благодаря, Биби! Grinning Grinning

# 4
  • UK/Габрово
  • Мнения: 108
на мен винаги ми е било много вкусно по американски: свинско, нарязано на хапки и запечено с барбекю сос (продават го по магазините) - бързо лесно и вкусно Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт