Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Моля ви за помощ - сега разбрах, че довечера ще имам гости, които не ядат друго освен пилешко. Миналия път им правих пиле със сметана в йенска т-ра, но сега не знам. Давайте идеи, че аз нещо блокирах.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
погледни тук:

http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=7564
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=7988
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=6230
Цитирай

Varna

Мнения: 304
Цитат на: Anonymous
Моля ви за помощ - сега разбрах, че довечера ще имам гости, които не ядат друго освен пилешко. Миналия път им правих пиле със сметана в йенска т-ра, но сега не знам. Давайте идеи, че аз нещо блокирах.


Аз съм любителка на китайската кухня. Затова ти предлагам да направиш пиленцето по китайски. Аз нарязвам филето на лентички. В сгорещена мазнина го запържвам леко, после добавям лук нарязан на едро, може и пиперка и накрая изсипваш готов сладко-кисел сос на Uncle Ben's и го оставяш още малко да поври. За гарнитура приготвям ориз.

Другото, което се сещам е пилешка кавърма.
Успех Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Към рецептата на rossitza бих добавила - преди да метнеш нарязаното пилешко месо го мариновай с малко соев сос и 2-3 лъжици нишесте. Ако нямаш готов сладко-кисел сос можеш да налееш малко бяло вино+1 с.л. оцет+1с.л. захар ако е необходимо и малко водичка, ако имаш сусамено олио - върши чудеса. Към зеленчуците аз бих добавила и гъбки печурки.
Цитирай


Мнения: 1 464
ето и от мен една рецепта-
продукти-около килограм пилешко бяло месо,500 гр гъби,1 връзка магданоз,1 глава чесън,600 гр сметана,200 мл олио, по 50 мл коняк и бяло вино,сол и черен пипер на вкус.
месото и гъбите се нарязват и изпържват ,посоляват се и се поръсват с черен пипер.Отцеждат се от мазнината и се добавя наситнения магданоз, пресования чесън, коняка , бялото вино и сметаната.Оставя се да поври на котлона,докато се получи гъст сос.Сервира се със задушен ориз.
Цитирай


Мнения: 5 125
Може да направиш пилешка каварма с Малки тайни - хем вкусно, хем лесно, и много върви примерно с картофено пюре за гарнитура.
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Цитат на: Anonymous
Моля ви за помощ - сега разбрах, че довечера ще имам гости, които не ядат друго освен пилешко. Миналия път им правих пиле със сметана в йенска т-ра, но сега не знам. Давайте идеи, че аз нещо блокирах.

Ето виж и тук:
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?p=76669
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.