Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 507
Момичета, дайте ми идеи как да приготвя месо ( пиле, заек, телешко) с топено сирене?
Все ги правя или със сметана и гъби, или  с китайски микс, та затова искам да пробвам и нещо друго.
10x.
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Здравей,
Месо нарязано на хапки (свинско или пилешко)+сол+черен пипер+коняк+1 пушено топено сирене, всичко слагам в йенска тенджера и мятам във фурната. Пека на умерена фурна докато месото стане готово. Слагам малко сол, защото понякога сиренето е солено, добавям почти на края след като съм го пробвала.
Много е вкусно с някаква лека гарнитура, че си е калорична бомба  Very Happy .
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Аз съм пробвала само с пилешко. Едната рецепта е пилешко месо със сметана и топено сирене - нареждам месото в йенска тенджера, посолявам го, отгоре слагам топеното сирене и поливам със сметаната и малко вода. Пече се около 1-1.30 ч при 200 градуса С.

А ето и още една рецепта, но е с пилешки бутчета:
4 бутчета
150 гр. топено сирене
100 гр. кашкавал
1 ч.ч. бяло вино (или бира)
3 суп.л. заквасена сметана
Бутчетата се осоляват, овалват се в брашно и се пържат. Нареждат се в йенска тенджера. Отгоре се реди сиренето, а от виното, настъргания кашкавал и сметаната се прави сос и се излива върху бутчетата. Тенджерата се затваря с капак и се пече около 30 мин при 200 градуса С.

Телешкото месо е доста жилаво и ми се струва, че първо ще трябва да го свариш, за да стане по-крехко и след това да го готвиш със сметаната.
Цитирай

София

Мнения: 7 580
Аз слагам месцето, нарязано на хапки, плюс гъбки на парченца - сурови или от буркан в йенска тавичка и отгоре нарязвам парченца масълце, поръсвам с черен пипер, сол (или още по-добре един натрошен бульон). Похлупвам тавичката и я слагам във фурната. Гъбките пускат вода и всичко се задушава. Когато месото е почти готово и водата се е поизпарила, добавям топеното сирене и една малка кофичка сметана и една лъжичка сушена мащерка. Разбърквам добре и мятам обратно във фурната.
Изключително лесно, бързо и ммммммм-вкусно! Wink
Цитирай


Мнения: 6 142
Тази рецепта е идеална за телешко, което иначе често става сухо и жилаво. Със свинско става много мазно, затова не го правя. Нарязвам месото на пържолки, начуквам ги леко и ги мариновам с подправки. След това ги овалвам в брашно и ги запържвам до порозовяване. В йенска тенджера нареждам ред мръвка, ред топено сирене, ред мръвка и т.н. Накрая заливам със сос, приготвен от мазнината от пърженето, още малко брашно и вода (бульон).

Сол, чер пипер - на вкус. Задушава се в умерена или слаба фурна в зависимост от това, колко време имаш за готвене.

Става супер!!!
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.