Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 апр. 2006, 18:55 ч.

руската сникерсова торта е страхотна

  • 9 825
  • 32
  •   1
Отговори
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
направих я в събота и само мога да изкажа възхищението си от вкуса й и съжалението, че вече я няма Mr. Green
 наистина се доближава до вкуса на сникерса, а ако разполагате с робот направата на тази сладост се оказва фасулска работа Mr. Green

тук, парче от нея
 снимките не са много добри, но все пак се вижда, че съм я докарала на вид  Blush

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=77913.msg1512494#new от тук я гепнах рецептата  bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 3 631
Ммммм - вкусно, а аз съм напълнялаааааааааа ooooh! ooooh! ooooh!

# 2
  • Мнения: 5 830
Точно ли изпълни рецептата?Защото единия крем се прави с варено кондензирано мляко,а мен малко ме е страх как ще го сваря...Ти вари ли го,и колко време?Аз знам за 2 часа...
Иначе тортата е убиец....браво !

# 3
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
ами не го варих Simple Smile
не ми се занимаваше, ама пак стана. сложих малко повече масло, освен фъстъците, които опекох в микровелето сложих и печени орехи в крема.
а всъшност кондензираното мляко защо се вари?

# 4
  • Мнения: 5 830
 
ами не го варих Simple Smile
не ми се занимаваше, ама пак стана. сложих малко повече масло, освен фъстъците, които опекох в микровелето сложих и печени орехи в крема.
а всъшност кондензираното мляко защо се вари?

Рускините така правят този жълтия крем-варено кондензирано мляко и масло.Млякото се вари във вода(трябва постоянно да е покрито с 2 пръста вода-иначе гърми).И не се отваря докато е горещо!!!
Всъщност,по тази рецепта ли я прави:

Цитирам
Торта Сникерс

Тесто:
5 яйца,1ч.чаша захар,1ч.ч.брашно, ванилия,2 суп.л. мляко, 70-100 гр.шоколад

Крем 1: 400 гр. сметана с масленост 35%, 2 суп.лъж. захар
Крем 2: 2/3 кутия варено кондензирано мляко, 100 гр.меко краве масло, 80-100гр. леко нарязани печени фастъци.
Глазура: 100 гр. шоколад, 2 суп.л. мляко
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
И как печете орехи и фъстъци в микровелето?Аз нямам грил-ще стане ли?

# 5
  • Мнения: 10 089
Точно ли изпълни рецептата?Защото единия крем се прави с варено кондензирано мляко,а мен малко ме е страх как ще го сваря...Ти вари ли го,и колко време?Аз знам за 2 часа...
Иначе тортата е убиец....браво !

Продава се и варено кондензирано мляко. Знам, че руснаците имат такова.

# 6
  • в Tara
  • Мнения: 3 291

ванче, от същата рецепта я правих.
добре де защо се вари, какво толкова става... значи затова този крем не ми стана толкова жълт като на снимката  Blush
а кога се слага маслото, неотворена ли се вари кутията Tired

за фъстъците, аз ги слагам на микровълнова и за секунди се опекоха. знам, че майка така прави фъстъци и семки и реших и аз да се измързеливя Mr. Green

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 15 431
Като се свари се променя вкуса на кондензираното мляко. Говорим за оново гъстото, дето му викат сгусчьонка. Става едно карамелено, ммммммммм  chef

# 8
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Да, точно за това се вари млякото, става карамелено и доста гъсто.

Лелеее, торатата изглежда трепач!
На мен обаче са ми забранили да правя сладкиши, докато не родя, защото мъжа ми станал дебел. (аз само ги правя, като го направя и полсе не ми се яде  Laughing)

# 9
  • Мнения: 5 830

ванче, от същата рецепта я правих.
добре де защо се вари, какво толкова става... значи затова този крем не ми стана толкова жълт като на снимката  Blush
а кога се слага маслото, неотворена ли се вари кутията Tired
Скарлет,Янтра и Мишел вече са отговорили вместо мен,но наистина трябва да е варено кондензираното мляко.Казват ,че така става гъсто,с карамелен вкус и онзи наситен жълт цвят на снимката... Wink
Млякото се вари в съд с вода,която трябва да покрие поне 2 пръста кутията.Отдолу на дъното се застила нещо(за да не дрънчи кутията)  Tiredи се вари 2 часа.Винаги трябва да е покрита кутията с вода!Когато изстине, тогава се отваря,иначе рискуваш да си направиш сталактити по тавана на кухнята... #Crazy
После действаш по рецептата...  chef  bouquet

# 10
  • София
  • Мнения: 4 940
Крем 2: 2/3 кутия варено кондензирано мляко
Имам и аз въпрос - кутията с какъв грамаж да е? Защото кондензирано мляко има в по-малки и в по-големи кутии.

# 11
  • Мнения: 5 830
Аз сложих 2/3 от 410 г,но следващия път ще си взема подсладено от 200 г и ще  сложа цялата кутия.

# 12
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
И аз да питам за това варено кондензирано мляко главно мамите с английски: тук продават едно, на което пише "evaporated" - дали е същото като вареното? (да си спестя варденето на децата от печката, де  Wink )

# 13
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Аз пък не обичам фъстъци  Sick Ако ги заменя с лешници?  Thinking

# 14
  • София
  • Мнения: 4 940
И аз да питам за това варено кондензирано мляко главно мамите с английски: тук продават едно, на което пише "evaporated" - дали е същото като вареното? (да си спестя варденето на децата от печката, де  Wink )
Би трябвало, но по-добре да каже мама, която го е ползвала все пак.

Аз сложих 2/3 от 410 г,но следващия път ще си взема подсладено от 200 г и ще  сложа цялата кутия.
Ха сега де - дай марка на това подсладеното, плийз. И като е подсладено трябва ли да се вари?

Мили, а каква марка е и това, за което ти говориш? Аз съм виждала само това Dutch Lady (не че съм и търсила, де).



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт