Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 458
Маика правеше едни пържени ромбоидчета със сирене вътре ,почти бяха кухички от вътре.Знам че като омеси тестото /сиренето си го слагаше вътре в тестото/ разточваше го на по дебело и го режеше на ромбоиди които след това пържеше и става вкусно ама като и името им не помня.Та моля на някой ако му е станало яно/щото не го обясних както трябва/ да ми каже рецептатат ще съм ви много благодарна Hug
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Мисля, че става въпрос за бухтички.
Я виж тук и линка вътре също:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=85381.msg1473730#msg1473730
Цитирай


Мнения: 8 581
Прочети тук:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=85381.msg1473730#msg1473730 а ако искаш още потърси на БУХТИ - ще ти изкара още рецепти.
Цитирай

София

Мнения: 29 944
Или пелмени... много обичам

Цитат
   
Пелмени

Продукти 
250 мл  мляко краве прясно
5 мл  олио
1 бр.  яйца
250 гр  кайма
60 гр  лук кромид стар
500 гр  брашно тип 500
   рецепта

Приготвяне
1.Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче
2.Постепенно прибавяйте млякото и водата. Замесете тесто, като накрая сложете олиото
3.Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета
4.Върху всяко пелменче сложете малко пълнеж
5.Можете да го приготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук
6.Краищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец
7.В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея
8.Когато изплуват на повърхността, ги извадете
9.Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.