Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 205
Мили мами търся идея за приготвяне на скумрия?! Моля помогнете, че ми е омръзнало все на скара и ми се иска нещо различно. Благодаря Ви  Hug
Цитирай

София

Мнения: 431
http://www.bonapeti.tv/search.php?q=%F1%EA%F3%EC%F0%E8%FF&x=49&y=17                               

 Дано си харесаш нещо newsm10
Цитирай

Там някъде

Мнения: 1 112
Скумрия с доматен сос
Скумрията (около 3 бр.) предварително изчистена и измита се нарязва на шайби с дебелина около 2 см, осолява се на око и се овалва в брашно. Подрежда се в намаслена тава и се поръсва леко с олио. Слага се във загрята фурна да се запече леко, а през това време се приготва сосът. В тиган се запържва 1 по-голяма глава лук и 5-6 склидки чесън, нарязани на дребно, прибавя се 1 шише доматен сок (аз ползвам дом. сок на Филикон, в кутийките), 1 чаена лъжичка захар,  слага се 1 -2 бр. дафинови листа и 6-7 зрънца чер пипер, и се оставя да заври. Ако е необходимо се слага сол (ако дом. сос няма). После се залива рибата в тавата, като се гледа соса да стигне до горната част на рибните шайби (ако не стигне се долива топла вода) и се доизпича. Когато се изпече сосът се е посгъстил.
Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
В неделя ни се дояде риба, пратих мъжа ми за скумрия.

Попрегледах тук рецептите и накрая той забърка следното: почисти скумрията, наряза я на парчета, посоли я, нареди я в намазнена тава, отгоре наръси с нарязан лук, резенчета лимон, доматеното пюре го замени с кетчуп (това имахме на момента) и около рибата сложи нарязани кубчета картофи, добави водичка и ови тавата с фолио. Всичко това се пече някъде около 1 час на 200 градуса.
Стана доста прилично като за първи път, а  и вкусно.  Smile
Цитирай

у наше "село"

Мнения: 922
Скумрийка с маслинки Hug
скумрията - на шайби или парчета (както ти е лесно).
За соса: задушава се лук до златисто. Прибавят се пасирани домати (може и от консерва), водичка. Като поври 15-тина минутки се прибавя сол и маслини (обезкостени). Сваля се от огъня.
Скумрията се нарежда в намазнена тава. Залива се със соса и се пече
На финала се поръсва с магданоз
Успех Very Happy
Цитирай

Sunshine State (of mind)

Мнения: 2 257
Използвам темата, с извинение към автора, да попитам някой знае ли коя риба е най-близка по вкус до скумрията? Страшно я обичам, но тук (Флорида) няма и много ми е домъчняло за една проста скумрия на скара....
Цитирай

Пловдив

Мнения: 205
Благодаря на всички. Избрах си една рецепта от тези на Бон Апети скумрия с дом. сос с маслини - Стана вкусно. Много е подобна на тази на daisy_g.Ще си копна и вашите рецепти за следващия път.
Цитирай


Мнения: 1 393
Използвам темата, с извинение към автора, да попитам някой знае ли коя риба е най-близка по вкус до скумрията? Страшно я обичам, но тук (Флорида) няма и много ми е домъчняло за една проста скумрия на скара....


Пробвай trout. Wink
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
И днешната рецепата на Звездев е със скумрия - Скумрия по камчийски .
Доста лесна и бърза ми се видя.
Цитирай


Мнения: 5 768
И днешната рецепата на Звездев е със скумрия - Скумрия по камчийски .
Доста лесна и бърза ми се видя.

И доста вкусно звучеше thumbsup
Дайте рецептата насам.Мерси.
Цитирай


Мнения: 5 768
Благодаря за експресния отговор!!!Сега ще вида рецептата.
Цитирай

София

Мнения: 1 671
Знам една рецепта от моята прабаба:
Скумрия по русенски
3-4 скумрии се разполовяват и се слагат в намазана с олео тавичка да се пекат. Като се запекат до златисто отгоре се излива следната смес: 1 кофичка кисело мляко, 3-4 яйца и счукан чесън на вкус (аз слагам 5-6 слилидки, ама на мъжа все му е малко Smile ) Изчаква се сместа да се стегне - тя става златисто-червеникава отгоре.
С тая рецепта омаях свекито - много е леко яденето, а е и по-нестандартен начин на приготвяне на риба. Дано да съм била полезна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.