Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 1 792
Здравейте! Не е точно по вашата тема,но не знам има ли по-подходяща. Някой правил ли е роле "Трапезица",получава ли се и може ли да споделите рецепта?

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 13 637

М/у другото "сгрешената" ни шунка, за която очаквах, че ще е ужасяващо безсолна и суха, си стана много добре - е, можеше и повече сол да поеме, ама не много.

# 17
  • Мнения: 2 034
Сега остава да я видим ....  newsm78

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 13 637

Ми не може. Отворихме я на 31ви вечерта (с очакване за жестока безсолност) иииии... ами, нали се сещаш какво се случва с шунките тогава. Ех, празници, ех, купони...

# 19
  • Мнения: 2 034
сещам се - всичко е хубав спомен Joy

# 20
  • Мнения: 21
Здравейте! Не е точно по вашата тема,но не знам има ли по-подходяща. Някой правил ли е роле "Трапезица",получава ли се и може ли да споделите рецепта?
Ето тук http://digital-bushman.com/?p=437 колегата е дал страхотно обяснение на нещо подобно. При роле Трапезица преди да го сложиш в червото не го обмазваш с подправки.
Ето тук http://www.mzh.government.bg/mzh/ShortLinks/ZashiteniNaimenovani … oleTrapezica.aspx е спецификацията на продукта. Втория ПДФ ски файл. Можеш да го приложиш към малко количество и си спестиш примерно нитритите.

# 21
  • Мнения: 66
Честита и успешна 2016!

Да споделя и да благодаря за идеята за филе на парното (някой беше споделил в тема втора) - стана супер бързо и не така сухо както когато го суша в хладилника. И някак по-крехко, не жилавко. Вече само така ще действам в сезона на парното.
Сега съм хвърлила око на шунката на Сашо. Благодаря ви ,че споделяте! Бъдете здрави!
PS В сайта на Бушмена има яки идеи.

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 19:41 от deka

# 22
  • Sofia
  • Мнения: 13 637

А? Кой' тоз сайт?

# 23
  • Мнения: 21
Първата връзка в предният ми пост.

# 24
  • Мнения: 3 414
Пилешката шунка по колко време я варите и на какви градуси. Довечера ще заложа за първи път такава. За солта си знам - на пилешко по-малко сол.

# 25
  • София
  • Мнения: 4 020
Пилешката шунка по колко време я варите и на какви градуси. Довечера ще заложа за първи път такава. За солта си знам - на пилешко по-малко сол.


Тази съм я варил като останалите шунки. Около два часа на 80ОС.

# 26
  • Мнения: 3 414
Благодаря дядо хаджия bouquet, ще спазя  Peace

# 27
  • Мнения: 1 682
Предполагам сте видeли рецептите за домашни мезета, които показаха в Бонапети тази седмица:
Домашни кренвирши
Домашно чоризо
Домашен бекон
Домашен суджук
Домашна шунка

# 28
  • Мнения: 2 034
някои рецепти дори ги изгледохме - сега му е момента, докато е студено, да си направим тези мезенца и съм заложил на тях, а не на шунки и други варени неща

ето и един деликатес от свински врат


# 29
  • Мнения: 1 682
После да споделиш какъв е резултата. И аз ги гледах и изглеждаха и лесни и апетитни! Simple Smile Ще трябва да пробваме.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт