Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 дек. 2015, 14:29 ч.
  • Преглеждания  78 106  Мнения  635  Онлайн  1
Отговори
# 15
  • Мнения: 22
Сашо Башо, много добре изглежда снимката, а сниманото вероятно е дзверски вкусно.
Как го направи?

Първо честита нова година и много здраве на теб, за да правиш все така вкусни мезета и на близките,  за да могат да им се радват и наслаждават.

Рецептата е същата, като за шунката от бут, но ползвах филе. Стана добре дори направих чехски рулца с нея.При притискането в шунковара се отделя доста течност и предния път преди варенето я излях. Сега я оставих и стана доста по сочно, макар, че филето по принцип е доста сухо, като месо.
Сега съм заредил пак бут, но към сместа за инжектиране добавих и малко мащерка, ще видим какво ще стане. По принцип обичам шунката да си мирише на месо със съвсем лек нюанс на подправки. Тогава ми е най-вкусна.

Реклама
# 16
  • Sofia
  • Мнения: 13 581

Честита Нова Година на всички!!!
Много вкусни мръвки - и поводи за празнуване, с мезене и пийване!!

# 17
  • Мнения: 1 718
Здравейте! Не е точно по вашата тема,но не знам има ли по-подходяща. Някой правил ли е роле "Трапезица",получава ли се и може ли да споделите рецепта?

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 13 581

М/у другото "сгрешената" ни шунка, за която очаквах, че ще е ужасяващо безсолна и суха, си стана много добре - е, можеше и повече сол да поеме, ама не много.

# 19
  • Мнения: 2 024
Сега остава да я видим ....  newsm78

# 20
  • Sofia
  • Мнения: 13 581

Ми не може. Отворихме я на 31ви вечерта (с очакване за жестока безсолност) иииии... ами, нали се сещаш какво се случва с шунките тогава. Ех, празници, ех, купони...

# 21
  • Мнения: 2 024
сещам се - всичко е хубав спомен Joy

# 22
  • Мнения: 22
Здравейте! Не е точно по вашата тема,но не знам има ли по-подходяща. Някой правил ли е роле "Трапезица",получава ли се и може ли да споделите рецепта?
Ето тук http://digital-bushman.com/?p=437 колегата е дал страхотно обяснение на нещо подобно. При роле Трапезица преди да го сложиш в червото не го обмазваш с подправки.
Ето тук http://www.mzh.government.bg/mzh/ShortLinks/ZashiteniNaimenovani … oleTrapezica.aspx е спецификацията на продукта. Втория ПДФ ски файл. Можеш да го приложиш към малко количество и си спестиш примерно нитритите.

# 23
  • Мнения: 65
Честита и успешна 2016!

Да споделя и да благодаря за идеята за филе на парното (някой беше споделил в тема втора) - стана супер бързо и не така сухо както когато го суша в хладилника. И някак по-крехко, не жилавко. Вече само така ще действам в сезона на парното.
Сега съм хвърлила око на шунката на Сашо. Благодаря ви ,че споделяте! Бъдете здрави!
PS В сайта на Бушмена има яки идеи.

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 19:41 от deka

# 24
  • Sofia
  • Мнения: 13 581

А? Кой' тоз сайт?

# 25
  • Мнения: 22
Първата връзка в предният ми пост.

# 26
  • Мнения: 3 219
Пилешката шунка по колко време я варите и на какви градуси. Довечера ще заложа за първи път такава. За солта си знам - на пилешко по-малко сол.

# 27
  • София
  • Мнения: 3 889
Пилешката шунка по колко време я варите и на какви градуси. Довечера ще заложа за първи път такава. За солта си знам - на пилешко по-малко сол.


Тази съм я варил като останалите шунки. Около два часа на 80ОС.

# 28
  • Мнения: 3 219
Благодаря дядо хаджия bouquet, ще спазя  Peace

# 29
  • Мнения: 1 631
Предполагам сте видeли рецептите за домашни мезета, които показаха в Бонапети тази седмица:
Домашни кренвирши
Домашно чоризо
Домашен бекон
Домашен суджук
Домашна шунка

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт