Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 555
  • Мнения: 2 034
Веси, нямам шунковар, а и няма как да поръчам, за това търся алтернативен вариант.

можеш и да не си поръчваш. Става с подръчни средства - в блога си съм писал как може да се ползва консервна кутия.
Достатъчно ти е да имаш подходяща съдина - кръгла, квадратна. Може и метална или от термоустойчева пластмаса. Изрязва й се подходящ капак от стара дъска (който при ползването се завива с фолио да не мокри. В плик за печене се слага месото - отгоре импровизираният капак и нещо за тежест. Даже и буркан с вода върши работа ...
Само мерак да има...

# 556
  • Мнения: 46
аз ползвам захарница за пудра захар от Метро събира точно 0,500 гр. материал.

# 557
  • here and now
  • Мнения: 859
http://schmidling.com/ham.htm

Не се различава от правенето и в шунковар като принцип. Разликата е, че е от цяло парче месо без кайма. Проблемът е наистина в поддържането на температурата. В слоу кукър няма да стане, защото времето ще е повече, според мен. Ако ти дойдат идеи, казвай. Аз поне месец няма да мога да правя нищо, но после не пречи да се пробвам.
Аз включвам бързото нагряване на котлона и след като достигне температура от около 75-80 градуса на водата го оставям на 3.5 ( без капак)- моя котлон поддържа температурата на водата 80 градуса като има степени от 1 до 9 с половинки + бързо нагряване. Идеята ми е, че трябва да си пробваш котлона за да установиш коя степен какви градуси би поддържал.
Малко объркано го написах, надявам се да е станало ясно.

# 558
  • Kazanlak
  • Мнения: 25
И може би да се снабдиш само с термометър за готвене. Тук е момента да попитам дали може да ме насочите откъде аз мога да си купя такъв, защото оригиналния термометър на шунковара не ми харесва особено. Вероятно не е много добре уплътнен, защото стъклото му се запотява и е цяла мъка да се следи температурата.

# 559
  • Мнения: 16 690
Бате, аз съм кифла, подобни неща няма да се хвана да правя, а и за голямо парче трудно ще намеря нещо подходящо.

Котлонът ми е газов, но имам термометър. Ще пробвам скоро и ще пиша.

# 560
  • Мнения: 46
И може би да се снабдиш само с термометър за готвене. Тук е момента да попитам дали може да ме насочите откъде аз мога да си купя такъв, защото оригиналния термометър на шунковара не ми харесва особено. Вероятно не е много добре уплътнен, защото стъклото му се запотява и е цяла мъка да се следи температурата.
аз имам един от метро и един алиекспрес

# 561
  • Мнения: 2 034
Не мога да не покажа поредното си творение паприкован сушен свински врат, който се приготвя страшно бързо и за разлика от другите домашни сушени колбаси става за 3-4 дни, а не за месец примерно



и

# 562
  • срещу летището
  • Мнения: 1 098
Бате, това изглежда направо страхотно  Heart Eyes.
А и не отнема много време - баш като за нетърпеливи лакомии като нас. Mr. Green

# 563
  • Мнения: 2 034
така си е и важното, че става наистина бързо. И на вкус се доближава почти до сушеното - разликата е неуловима...

# 564
  • Пловдив
  • Мнения: 200
така си е и важното, че става наистина бързо. И на вкус се доближава почти до сушеното - разликата е неуловима...

Благодаря за рецептата! Много ми хареса най-вече заради бързото изпълнение!
Но имам едно въпросче  newsm78 Ако фурната е без вентилатор, това ще окаже ли влияние на доброто изпълнение?

# 565
  • Мнения: 2 034
Смисълът е именно във вентилатора според мене. Не съм пробвал без вентилатор.
Възможно е да стане, но вероятно ще иска повече време... Някой ден ще пробвам

# 566
  • София
  • Мнения: 11 277
Ужасно отдавна не съм ви навестявала  Sunglasses
Днес, обаче реших да правя шунка и викам, я да прочета... Laughing
Ето ме... ще чета Hug

# 567
  • Мнения: 2 034
Ужасно отдавна не съм ви навестявала  Sunglasses
Днес, обаче реших да правя шунка и викам, я да прочета... Laughing
Ето ме... ще чета Hug

само с четене не става - иска и пробване ....  #Crazy

# 568
  • София
  • Мнения: 11 277
Ужасно отдавна не съм ви навестявала  Sunglasses
Днес, обаче реших да правя шунка и викам, я да прочета... Laughing
Ето ме... ще чета Hug

само с четене не става - иска и пробване ....  #Crazy

Е, чакай де... теорията преди практиката Wink Трябва малко подсещане как се правеше

# 569
  • Мнения: 6
Здравейте единомислещи дами и господа.Занимавам се с домашно приготвяне на разни вкусотийки от както се помня,но в последните години се преместихме в нглия и малко изоставих производството.Но след като се установихме в наш имот,страстта се завърна с пълна сила.Закупих си шунковар на Тескома и производството на домашна шунка започна.Първи опит-греда!По необясними причини,реших да варя само 2 часа и получих съответно полусурова шунка от свинска плешка.Изяде се с допълнителна топлинна обработка.Втората зарядка-пилешка се получи отлично,при спазване на правилата.Беше изядена от семейството след изваждането и не успях да направя снимки.Третата серия-пуешко+свинско 70-30 стана невероятна.Даже съпругата която по принцип не харесваше особено подобни храни се включи подобаващо.На гребена на вълната направих и серии от домашни суджуци,луканки и пастърми,след което реших да направя нещо което НИКОГА не съм правил-негово величество САЛАМА!Стана уникален!!!Сега ще се опитам да кача снимки от шунката и салама,дано ми се получи. newsm78Не ми се получава...Някакви съвети как да кача изображение от компа?



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт