Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 5 апр. 2006, 23:51 ч.
 • Преглеждания  15 196  Мнения  478  Онлайн  1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 4 819
Да спишем в тази тема, предлагам аз,
какво възнамеряваме да свършим тоз час!

В Неделя рано по обяд, ще тръгнем ентусиасти,
ще посетим в Провадия децата, ще благотворим отчасти,
подготвили сме дрехи и обуща,
скътали сме и левове за нужда,
която ще разберем каква е,
когато стигнем там на място - това е!

По план, в Неделя (09 април), след 11-12ч обедно време, ангажираните до момента форумки - аз, мама Диана и Милена и Катюша, ще се превозим с личните МПС-та до  Дом за отглеждане и възпитание на деца лишени от родителска грижа (от 4 до 18г.) в гр. Провадия. Обадили сме се и ще ни очакват с нетърпение.  Hug
Имам събрани 140лв към момента, но няма да купуваме нищо сега с тези средства. Ще ги увеличаваме и при следващото ни посещение ще закупим някакъв подарък, от коъто имат нужда - ще разберем на място.
От миналата сбирка има дарения, които Гвендолин и Дива са съхрънявали и ще ни предоставят да занесем, благодарим.
Ако има желаещи да посетят дома, нека да пишат тук, ще ги превозим или те нас - ще се разберем.  Flutter

Ако имате въпроси или идеи с предложения, много моля, да си ги споделяте! Тенкя!  Wink


Имам предложение, в следващите седмици да се посети домът за младежи до Полиграфията (просетете ми невежеството  Embarassed), където е ходила една мама и е носила дрехи. Тя сподели в предишната тема, че била мизерно и се разчита на дарения изцяло. Та предлагам мъжките работи да занесем там?

Не остава време, но трябва да се свържем с няколко дома с малки дечица, за които могат да се съберат твърди и меки употребявани играчки и книжки. Вместо да се изхвърлят, никому ненужни, ще зарадват бедни детски сърчица! Та връзката аз бих могла да осъществя и ще пиша с кого и какво съм говорила телефонно.

Предходната благотворителна тема.


Ъм, има някаква вероятност, в Неделният ден да отсътвам от града, просто ни е спешно семейно пътуване до много болен роднина и има вероятност да е тогава, та простете ми липсата, евентуално.  Blush Ще кажа със сигурност в Петък.

Реклама
# 1
 • Варна
 • Мнения: 3 553
Ще се включа с мъжки обувки за дома до Полиграфията.Ще следя темите за коя дата се уговаряте за посещение там и ще се опитам да дойда на място.Ако нещо изпусна може да ми пратите ЛС.
Също така имам и дрехи за бременни,ако някоя от вас знае за нуждаеща се бремелинка да свирка!
Възхищавам ви се момичета!  bouquet

# 2
 • Варна
 • Мнения: 206
Да обобщя ще тръгнем за Провадия в НЕДЕЛЯ -12,45ч-"Хоризонт",ако има и желаещи без кола при нас ще има място ще ви чакаме до 13ч.Небесна краставица ще поръча две торти,а аз ще купя наурални сокове и сладки да почерпим децата!

# 3
 • Варна
 • Мнения: 4 819
Поръчах 2 чудесни торти, по 20 парчета всяка, общо за 36лв от Амбелино. Господин продавачът сподели, че са дарявали сладкиши и децата много са се радвали на тортеното изделие и въобще на шоколадецът. Ще бъдат много щастливи деца! Hug

# 4
 • Варна
 • Мнения: 41
Аз също ще дойда в неделя. Без кола съм, но ако мога с нещо друго да помогна, казвайте!

# 5
 • Варна
 • Мнения: 206
Away,за колата няма проблем за сега се очертава да сме с три ,ще има място!Днес говорих със собствениците на храниталното магазинче пред нашия блок ,хората казаха ,че ще дадат натурални сокове за децата- благодарих им предварително ,дано да се намерят повече отзивчиви хора!

# 6
 • Варна
 • Мнения: 2 336
Аз ще се включа също с мъжки дрехи за дома до Полиграфията. Как мислите дали имат нужда от ризи, понеже баща ми има поне 20 които са му вече тесни.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 206
Според мен ще имат нужда ,половината момчета са големи,направо мъже!

# 8
 • София
 • Мнения: 30 531
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=88405.msg1538893#msg1538893

В тази тема се опитах да подредя домовете по области.
Успех момичета  Hug

# 9
 • Варна
 • Мнения: 206
AnMary,ние ги видяхме в деня в който пусна темата,и ти благодарихме в темата!!!Много ни помогна ,супер си !!!

# 10
 • Варна
 • Мнения: 4 819
Утре кой може да ме превозва с един чувал дрехи и 2 кутии торта? Децата заминават на излет и ме изоставят самотен, употребен.
Все още не съм взел нищо от Дива и Гвен, въобще не ми остана никакво време з анищо, то не беше рожден ден, не бе чудо - 3 деня, бетер сциганска сватба... Толкова нещо съм сглупил напоследък, че голям срам ме гони. Забравил съм що значи дейност, тъй щей на дърти години...
Утре по обяд тъгадък, тъгадък до Провадия, ама тъй и не питах как се стига до дома, Утре ще разбера телефонно от който трябва.
Извинявам се на всички, които пострадаха от мойта несериозност и дезорганизация.  Embarassed

# 11
 • Варна
 • Мнения: 4 819
Ще тръгнем за Провадия в НЕДЕЛЯ -12,45ч-"Хоризонт",ако има и желаещи без кола при нас ще има място ще ви чакаме до 13ч... (уговорката остава)
Още никой не е поел ангажимон да ме пренесе, щот никой не е чел, ама ще ви се обаждам аз...

# 12
 • Варна
 • Мнения: 4 819
Уморен, употребен, изтощен, хищен хиен. Накратко ще обобщя, а другите ще си споделят личните впечатления (стига пивото да не им е дошло в повече!) от мероприятието. Отидохме, запознахме се с децата, почерпихме ги сок и дребна сладка от Диана, банани от Тони, торта от всички нас. Показахме дрехите и изчакахме да се премерят и награбят - мисля, че децата останаха много доволни, понеже дефилираха после по центъря на Провадия на групички, накипрени по последна мода.  Wink Побъбрихме и се прегръщахме, сега се почесваме и пощипваме, но за това ще говорим във форун Въшлива мама.  Blush Беше приятно и интересно, наречете ме коравосърдечен, но не се разчувствам особено, гледам трезво на нещата. Обещах, че скоро ще отидем пак, трябвало им гаща и чорап, друго си имат. И плакати на певачки съм обещал.
Нека другите мадмазели да спишат вчепетленията си, че аз вече забравям собствените си, с тоз блудкав мозък и дезориентация.  Embarassed

Та ползотворно събитие беше, ще нарочим ден да занесем останалите дрехи, нови гащи с чорап и плакати.
Нови мероприятия са събиране на мъжки работи за домът до Полиграфията. Тони ще каже от какво има нужда един дом за бебета и деца до 18г с умствени увреждания в Рудник и ще се постараем да помогнем, а също задача има Ани, която ще ни информира, дали можем да сме полезни на едно оздравително училище по пътя за Златни (ако съм запомнила добре)...

# 13
 • Варна
 • Мнения: 206
Небесна е супер в обяснението си както винаги !Какво да допълня ?Събрахме се Небесна краставица ,Ани с мъжа и бебето,Миленка с мъжа и бебето ,Катюша с бебето ,Тони,Аз с мъжа и бебето .Роси с мъжа и бебето оставиха дрехи и парички,но не можаха да дойдот с нас защото са болнички!В дома ни посрещнаха 25 деца ,зарадваха ни се много !Възпитателката ни посрещна и ни посъветва да не влизаме в дома с бебетата ,защото някои деца били болни ,мъжете и Катюша с бебетата ни чакаха в кафето на прилично количество бири и чипс.Децата от дома хепнаха от лакомствата и разпределиха дрешките по между си ,веднага се преминиха с тях . Не мога да кажа че приех  срещата си с тях спокойно ,развълнувах се много ,особенно когато децата ме гушкаха и питаха ще отидем ли пак,а когато се обръщах към тях с "МИЛИЧКО"коментарите на някои бяха "тя е като майка "!Раздялата с тях не беше лека имаше деца които бягаха след колата като тръгвахме. През целия път до Варна не можех да говоря много ,сега съм си вкъщи и продължавам да мисля единствено за децата!Искренно съжалявам че не мога да помогна с много ,освен да ги посещавам от време на време! Мисля да  отидем скоро и да им занесем бельо и поръчаните от децата плакати на фолк звезди ! 

# 14
 • Варна
 • Мнения: 4 819
То вече досадна съм със себе си, обаче докато разправях вкъщи преживелиците се сетих, че искам да заявя нещо.
На тези деца им подействахме адски подтискащо и травмиращо даже. Всъщност предполагам, че се чувстват така след всяко посещение, на който и да е външен човек. В техните очи бяхме най-красивите, най-прекрасните създания, потенциални майки. Сигурна съм, сега ще бленуват за такива родителки дълго време. Направо смятам за грешка туй мероприятие, трябваше да отидат един-двама бащи, да дадат каквото трябва и да разпитат и туйто.
Ние се изтъпанихме 5 каки(лелки де), облечени, сресани, парфумирани, с татковци и бебета (които чинно се разхождаха из сентъря), показахме колко сме добри и уредени, подписахме им се по ръцете, напрегръщахме ги и айде - чал.  Confused  Разсъждавам писмено в момента, прощавайте ме. Навярно при тези обстоятелства, тези деца са се почувствали безкрайно самотни, изоставени, отхвърлени и не знам как още да го нарека... Правилно ли е така?
Едно детенце поиска да дойде с мен, да му стана майка. Казах му, че мога да съм майка само на едно дете, нищо друго не ми роди глупавата кратуна. После ми поиска нещо за спомен - нищо не му дадох. Всъщност, въобще не се трогнах, щото зная, че това е нормално. Обаче разсъждавам върху ситуацията, хич не е работа да растеш на такова място, в това време, в тая държава (не зная по другите страни как е, би трябвало да е по-добре?) Пак ще кажа, че съм коравосърдечна.  Embarassed И по-добре така.
 newsm78


Една позната започва работа в дом за малки дечица във Варна, до 3-та гимназия. Ще я помоля другата седмица да разпита имат ли нужди и от какви семейства са децата. Надявам се да получи информация за нуждаещи се многодетни семейства, на които можем да бъдем в подкрепа с някой дреха или каквото и да е.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт