Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Берковица

Мнения: 1 858
Ами то въпроса е в заглавието трябва ми бързо и за това не пуснах търсачката. Моля ако знаете кажете.
Цитирай


Мнения: 149
Crème Brûlée за 6 порции

500 мл течна сметана (в оригинала е double cream, която е с 48 % масленост)
1 голяма шушулка ванилия / 1 ч.л. течна есенция (от онази кафявата) или няколко прахчета ванилена захар
100 г ситна бяла захар
30-50 г кафява захар за поръсване отгоре
6 жълтъка

Фурната се загрява до 140 С/ 275 F.

Сметаната се изсипва в касеролка. Ваниловата шушулка се цепва по дължина и вътрешността и се остъргва в сметаната. Шушулката се начупва на парченца, които също се слагат в сметаната.

Касеролката се слага на огъня; като заври сместа, температурата се намалява, колкото да се поддържа къкрене. След 5 мин съдът се сваля от котлона. С цедка се изваждат парченцата ванилия. Оставя се да се охлади леко.

Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят. Към тях на тънка струйка и при непрекъснато бъркане се добавя сметаната.

Сместа се изсипва в шест формички за крем брюле (стават и формички за суфле или просто огнеупорни купички) до 2/3 от обема на съдинките.

Купичките се поставят в тавичка. Между тях се налива топла вода (която да стига максимум до 1/2 от купичките).

Кремът се "пече" на водна баня около 30 мин или докато по краищата е по-плътен, а в средата леко "се колебае".

Купичките се изваждат от водата и се охлаждат до стайна температура. След това се прибират в хладилника.

Преди сервиране се поръсват с кафява захар и се карамелизират с бренер. При липса на такъв се използва грилът на фурната, но тогава кремът трябва да е със стайна температура, за да не се спукат купичките.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Тук е обяснен стъпка по стъпка Smile
Цитирай

Берковица

Мнения: 1 858
Благодаря ви но май рецептата за крема не е една има много рецепти. Едни се варят други се пекът...
Цитирай


Мнения: 1 393
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73431.0
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.