Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

UK

Мнения: 3 394
А сега де - да го меся ли, пържа ли, що ли  newsm78

Защо ли съм го купила? Ами и на това се чудя???

Идейки Praynig Praynig Praynig
Цитирай
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=85452.0 newsm10
Цитирай

USA

Мнения: 62
Мафинс

***170 грама брашно
***60 грама оризово брашно
***1 1/2 пакетче бакпулвер
***170 грама прясно мляко
***120 грама кафява захар
***75 грама разтопено караве масло
***1 яйце
***ванилия
***200 грама замразени или пресни малини, или друг вид плодове


Смесваш сухите съставки.
Разбъркваш млякото, захарта, яйцето и кравето масло.Добавяш към сухите съставки и разбъркваш добре, докато се смеси.Добавяш и малините.
Пе4еш на 200 градуса.
Цитирай


Мнения: 901
Палачинки с оризово брашно


240 мл оризово брашно
3 яйца(3 белтъка)
160 мл мляко(вода)
1 с л олио(масло)
1/2 ч л сол

По желание:

2 ч л захар
1 с л розова вода
1/2 ч ванилова есенция


• Яйцата се разбиват с млякото и маслото.
• Брашното се пресява и всичко се омесва добре.
• Тесто си почива 1 час.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Какво ще кажеш за платки за торти, пасти, петифури?
Цитирай
Направи малеби. Пропорцията е 1 супена лъжица оризово брашно на 1 чаена чаша /200 г/ прясно мляко. В заврялото мляко се сипва, като се бърка непрекъснато, размитото с малко студена вода брашно. Като се сгъсти, се снема от огъня и се разпределя в купички. Прави се сироп от равни количества вода и захар, който се оцветява със сладкарска боя - непременно червена, ароматизира се с розова вода /ако нямаш, става и ванилия/. При сервирането студеният крем се полива със сиропа.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.