Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Какво с карфиол?

  • 8 апр. 2006, 13:41 ч.
  • Преглеждания  8 627  Мнения  30  Онлайн  1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Момичета,мъжът ми видял пресен карфиол много изгодно и сега у нас има три ОГРОМНИ буци с карфиол.Ядохме един път салата,един път пекох във фурната със сос и кашкавал,но все така имам 2 глави и 2/3.Просто не знам какво друго да го правя,а за туршия май вече е късно.Идеи?  Rolling Eyes

Реклама
# 1
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 105
накъсан на розички и леко сварен - и после паниран в брашно, яйце и галета Simple Smile
на яхния с картофи, върви с телешко месо също Simple Smile
в гювечета Simple Smile
сварен, пасиран и подправен на пюре като гарнитура Simple Smile

# 2
  • гр.Бургас
  • Мнения: 695
паниран карфиол много е вкусен приготвя се както тити е писала cook

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Тити,  newsm51

# 4
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 424
накъсан на розички и леко сварен - и после паниран в брашно, яйце и галета Simple Smile


 newsm10 smile3521
Да знаеш колко водка изпива това мезе... Mr. Green

# 5
  • София
  • Мнения: 3 537
паниран карфиол много е вкусен приготвя се както тити е писала cook
newsm10 Паниран

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Паниран,ама аз хич не искам да ям пържено... Sad

# 7
  • София
  • Мнения: 2 535
Можеш да го задушиш, и отгоре да го полееш със сос от кисело мляко, майонеза,чесън, черен пипер и сол. Супер е!

# 8
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Можеш да го задушиш, и отгоре да го полееш със сос от кисело мляко, майонеза,чесън, черен пипер и сол. Супер е!

Имам уред за пара и после с този сос,мерси.
Ще опитам от всичко,толкова много има  Crazy

# 9
  • София-до езерото
  • Мнения: 1 919
Бланширан в подсолена вода , за около 5 мин.След това панираш с паста патафри( брашно, яйце, чесън, чер. пипер, копър, 1 ч.л. горчица )  и заливаш с чеснов сос. А количеството което ти остане можеш да го замразиш по следния начин:
1. бланшираш
2. замразямаш по -отделно всяка розичка в тава ,след като замръзне ги събираш в един плик
 така после можеш да панираш без да размразяваш.
Да ви е вкусно!

# 10
  • София
  • Мнения: 1 318
Аз също го панирам и става страхотно!
Правиме си и салата с карфиол, моркови и праз лук - също е много вкусно! МЪжото си слага и царевица.

# 11
постна мусака с карфиол

накъсваш на розички и сваряваш в подсолена вода или на пара, ама внимаваш да не се развари. после в една намазана с олио или масло тавичка размесваш карфиола с натрошено сирене и нарязани скилидки чесън, черен пипер, копър, ако трябва и още малко сол. отгоре заливаш като мусака и запичаш във фурната. чудесно мезе за бира и вино, а през лятото е супер и студена от хладилника.

# 12
  • София
  • Мнения: 30 538
Ох, колко обичам паниран карфиол... стига да не прекалявам с него.
Останалото количество накъсай го на по-малки китки и бутни във фризера.

# 13
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
Ядохме един път салата,

Блонди, каква салата правиш от карфиол?
малко офф - страхотни снимки!   bouquet

# 14
  • Мнения: 9 810
Уфф, и аз малко off - Blondi, страхотно мила страничка на бебчо сте направили! Grinning

А по темата - когато имам карфиол вкъщи, така и не дочаква да бъде сготвен. Омахвам го суров, както си шетам из кухнята или вися на компютъра. Предпочитам го натюр. Е, понякога го слагам в салатата от домати и краставици, ако остане, разбира се! Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт