Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 137
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
593-601 от 593 отговора


Мнения: 41
Нелка, много благодаря за изчерпателните отговори Smile
Вие къде ги качвате предварително снимките? Моите са във ФБ, пробвах да го копирам линка от там, но не се получи Sad
https://www.facebook.com/210851162431507/photos/a.21111065907222 … ype=3&theater

Експериментирахме и мисля че получихме добри цветове. Тортата  ще я сглобяваме днес, така че утре ще ви я покажа.
 Hug
Искам да ви питам и дали сте запознати с курсовете за сладкари-декоратори. През м. юни видях че Академия Гранд Гурме по кулинарни изкуства организира курс. Водещата се казва Даниела Савова. Не съм се интересувала до сега и не съм запозната кой кой е в този бранш, знаете ли дали е наистина професионален и въобще всякаква информация ще ми бъде от полза. Проблема е че не сме в София и 4 уикенда трябва да се пътува до софия, а имаме и ангажименти..
« Последна редакция: пт, 19 май 2017, 08:14 от vanita_m »
Цитирай

София

Мнения: 196
Привет Ванита! Защо хреди да инвестирате време в курс не почетете първо теория и до погледате туториали в ютюб? Аз като се замисля,сега се чувствам много по ок за курс,след като съм запозната с базовите неща,отколкото ако бях започнала директно с курс (все още не съм ходила,та е напълно възможно да не съм права и да подхождам субективно) Поздрави и успехи:)
Цитирай

Norge

Мнения: 602
Вани, привет Smile Гледам да обяснявам малко по-многословно, все с надежда, че няма да се получи двусмислие и че от това, което го пишем, ще има някаква полза  Hug

Включвам се обаче малко на пожар. За курса.
Опитах се да намеря малко информация и попаднах на страница, която обявава следното:



Няма да обсъждам граматическото състояние на нещата.
Макар че и то, само по себе си, говори.

В обявата са поместени крадени снимки!
Които и да са тези хора, те рекламират с чужд труд, което нарушава всякакви - писани и неписани - правила.
Не бива да се дава доверие на хора, които търсят успех чрез измама от този тип.

Съжалявам, ако си имала предвид някакъв друг курс.
Което обаче по никакъв начин не променя написаното от мен за конкретния случай.
Освен, разбира се, ако курсовете не се водят от авторите на съответните торти. В такъв случай моля за извинение  Very Happy
Цитирай


Мнения: 41
Момичета, може би сте прави за курса , аз също се двоумя, затова се допитвам до вас. Притеснявам се че някои неща ни куцат, а аз искам да са перфектни.
Днес правихме торта , която жената много хареса, но аз бях много критична. след като облякохме тортата, фондана леко се напука по ръбчетата. Не мога да разбера защо се получава така ?
Благодаря ви, много сте мили:)
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 147
mlv ,надявам се да ти хареса.Иначе тортата Египет ми харесва много.

Ванита,хубаво е да си критична,това те кара да искаш повече от работата си.Няма как обаче тортите ти да стават перфектни веднага.Иска време и опит,а когато има желание ще има и добри резултати.
Фондан се къса поради различни причини-лош фондан,тънко разточен или прекалено търкане за ръбче/при мен се случва/.

ето и една бърза тортичка от мен измазана с маслен крем
Цитирай

Norge

Мнения: 602
Тути, много хубава тортата с кремовия финиш!  Hug

Съгласна съм с мислите ти и за фондана, и за процеса на добиване на умения.
Ванита има желание да се научи и е ясно, че можем да дадем различни съвети, но доколкото всеки изхожда от своето виждане, съответно и предложенията са различни.
Защото има хора, които учат по-добре сами, а има други, за които е от решаващо значение да попаднат в съответната среда и да бъдат направлявани.

Едно е сигурно, че дори да посетиш курса на световен шампион, ти няма да излезеш оттам виртуоз. Нищо не стават с магическа пръчка, но е истина, че в една такава среда много неща ти биват подсказвани и показвани. Неща, които иначе биха ти отнели дълго лутане и неувереност.

Лично аз обаче съм върл  35  противник на еднодневните курсове.
Цитирай


Мнения: 41
Тути, много е  хубава тортичката Smile Нелка, права си. На курса няма как да ти кажат всичко, но все ще ми станат по-ясни нещата. Аз обичам всичко да ми е ясно , и така ми е много некомфортно Smile
За напукването на фондана май го разгадахме- мисля че сме го омесвали с повече нишесте... вчера правихме торта и сложихме съвсем малко и резултата беше почти отличен Smile
Искам да ви питам ка се прави  такава торта със силуети - https://www.google.bg/search?q=wedding+cake+silhouette&clien … rc=2sV8EQ7ABJ-tiM:

Намерих два вида резци на силуети. Изрязват се с черен фондан и се лепят на тортата. така ли? А може ли да стане ако силуетите се напечатат на фонданова хартия и се запепят на фондана? идеята ми за това е защото намерих само два вида силуети, а ще ни трябват още за да постигнем ефекта за торта, която търсим.

Другия ми въпрос е за поставка. Трябва да направим торта на 3 или 4 етажа. Притеснявам се дали ще издържи, да не се разпадне....ако е от този тип на който тортите са едно върху друга...
А ако е от тези които имат разделителни колони между етажите - малко ми стоят като отделни торти, а не като една завършена...
Цитирай

Norge

Мнения: 602
Ванита, виж как с експерименти човек постепенно се досеща за едно и друго. Успех и нататък! Smile

Силуети досега не съм правила, но не мисля, че има проблем да ги напечаташ и изрежеш.
С резци е ясно, че става, освен това може и с помощта на шаблон (stencil).
Освен това съществуват и постелки, които се ползват с вид смес като тази за дантелите.
И, разбира се, може всичко това да се нарисува на ръка или да се комбинира рисунка с някои от останалите методи.

За поставките, на които тортите се поставят всяка за себе си, знам твърде малко, никога не съм ползвала.
Но ако искаш да направиш многоетажна торта, където всеки етаж лежи директно на по-долния, няма никакъв проблем. При правилна технология нищо няма да се разпадне  Hug
Цитирай

София

Мнения: 196
Ето и моите последни напъне (Павловата не е кой знае какво от към декорация,но пък стана адси вкусно и симпатично оползотворяване на белтъците,останали от другата торта Wink )







излишъкът по дантелата беше отстранен ,не съм я предала в този безобразен вид!:)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
593-601 от 593 отговора