Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 апр. 2006, 12:03 ч.
  • Преглеждания  19 413  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • София-до езерото
  • Мнения: 1 919
Вчера не можех да влезна във форумите.  Close Исках да намеря някаква рецепта за св. джолан. И накрая взех че го сварих ooooh! И сега? Освен на супа на какво друго да го сготвя? А днес прочетох страхотни рецепти за шпиковано джоланче, ама на, като бързам doh Banghead
Давайте идеи! Laughing

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 4 819
След сваряването го запържиот всички страни, после в една тавичка го сложи, добави някакъв зеленчук и фолио отгоре и печи до готовност на зарзаватите. Тройна кулинарна обработка - връх в приготовлението на свинско джоланче, практикува се в повечето механи. Това съм чувала, но не съм имала честта да сготвя. Но има логика и мисля, ще стане чудесно.

# 2
  • София-до езерото
  • Мнения: 1 919
След сваряването го запържиот всички страни, после в една тавичка го сложи, добави някакъв зеленчук и фолио отгоре и печи до готовност на зарзаватите. Тройна кулинарна обработка - връх в приготовлението на свинско джоланче, практикува се в повечето механи. Това съм чувала, но не съм имала честта да сготвя. Но има логика и мисля, ще стане чудесно.
Страхотно предложение! Много ти благодаря Hug

# 3
  • Мнения: 1 349
Или мързеляшката го запечи за хрупкава коричка, после ръсиш с чесън, оцет и червен пипер.... маммма миааа.... А от бульончето става страшна супа Wink

# 4
  • София
  • Мнения: 4 266
със зеле  Mr. Green

# 5
  • софия
  • Мнения: 694
Слагам джолана в тенджера под налягане. Прибавям лук, морков, черен пипер, бахар, сол, кубче бульон и дафинов лист. Задушавам го, след което го изваждам и го поставям в тавичка да се пекне от всички страни. Приготвям едно картофено пюре или сос от топени сирена като гарнитура. Става вкусно.


# 6
  • Бургас
  • Мнения: 383
Сваряваш джолана,махаш костите,надробяваш месото.Вземаш пакет бутер тесто(от тези с 2х0.500кг),в една по-голяма тава(ако имаш квадратна още по-добре) слагаш единия лист от бутер тестото и го покриваш плътно със предварително приготвена смес от надробения сварен джолан,мариновани гъбки,дом.пюре или домати,или доматен сок,печени чушки,нарязани на лентички,чесън, нарязан,мариновани краставички,грах,моркови,задушен лук,резенчета топено сирене,може и печени орехи,маслини,почистени от костилките.Изобщо слагаш в плънката  неща,които ви харесват като вкус.После покриваш всичко с втория лист от бутер тестото,нарязваш на броя порции(обикновено аз го режа за 4 порции-четири доста големи квадрата стават,а ако то трябват повече порции,режеш квадратите на по два триъгълника(ама как го обясних само Simple Smile),поръсваш с настърган кашкавал леко,около 100гр ти трябва,само за вкус,и слагаш да се опече.
 Правя това ядене и със варено пиле,и със варена риба,като само съобразявам кое как се комбинира със съответните меса във плънката.Надявам се да ви се услади!

# 7
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
Сваряваш джолана,махаш костите,надробяваш месото.Вземаш пакет бутер тесто(от тези с 2х0.500кг),в една по-голяма тава(ако имаш квадратна още по-добре) слагаш единия лист от бутер тестото и го покриваш плътно ...
Правя това ядене и със варено пиле,и със варена риба,като само съобразявам кое как се комбинира със съответните меса във плънката.Надявам се да ви се услади!

Ще ни се услади, няма на4ин!  Peace
 Мерси за рецептата. Яла съм нещо подобно. Страхотно е. Ще се възползвам от указанията ти, Дидик   chef   bouquet

# 8
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Обязкостявам го и слагам в тава. Поръсвам с настърган кашкавал и галета, за да има хрупкава коричка. пече с ена грил до почервеняване.

От бульона правя супа.

# 9
  • София-до езерото
  • Мнения: 1 919
Ле, ле , убихте ме с тези рецепти. HugСега ще трябва  поне още един джолан да купувам и да готвя.  chef  food002

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт