Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София-до езерото

Мнения: 1 919
Вчера не можех да влезна във форумите.  Mad Исках да намеря някаква рецепта за св. джолан. И накрая взех че го сварих ooooh! И сега? Освен на супа на какво друго да го сготвя? А днес прочетох страхотни рецепти за шпиковано джоланче, ама на, като бързам doh Banghead
Давайте идеи! Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
След сваряването го запържиот всички страни, после в една тавичка го сложи, добави някакъв зеленчук и фолио отгоре и печи до готовност на зарзаватите. Тройна кулинарна обработка - връх в приготовлението на свинско джоланче, практикува се в повечето механи. Това съм чувала, но не съм имала честта да сготвя. Но има логика и мисля, ще стане чудесно.
Цитирай

София-до езерото

Мнения: 1 919
След сваряването го запържиот всички страни, после в една тавичка го сложи, добави някакъв зеленчук и фолио отгоре и печи до готовност на зарзаватите. Тройна кулинарна обработка - връх в приготовлението на свинско джоланче, практикува се в повечето механи. Това съм чувала, но не съм имала честта да сготвя. Но има логика и мисля, ще стане чудесно.
Страхотно предложение! Много ти благодаря Hug
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Или мързеляшката го запечи за хрупкава коричка, после ръсиш с чесън, оцет и червен пипер.... маммма миааа.... А от бульончето става страшна супа Wink
Цитирай

София

Мнения: 4 266
със зеле  Mr. Green
Цитирай

софия

Мнения: 694
Слагам джолана в тенджера под налягане. Прибавям лук, морков, черен пипер, бахар, сол, кубче бульон и дафинов лист. Задушавам го, след което го изваждам и го поставям в тавичка да се пекне от всички страни. Приготвям едно картофено пюре или сос от топени сирена като гарнитура. Става вкусно.


Цитирай

Бургас

Мнения: 382
Сваряваш джолана,махаш костите,надробяваш месото.Вземаш пакет бутер тесто(от тези с 2х0.500кг),в една по-голяма тава(ако имаш квадратна още по-добре) слагаш единия лист от бутер тестото и го покриваш плътно със предварително приготвена смес от надробения сварен джолан,мариновани гъбки,дом.пюре или домати,или доматен сок,печени чушки,нарязани на лентички,чесън, нарязан,мариновани краставички,грах,моркови,задушен лук,резенчета топено сирене,може и печени орехи,маслини,почистени от костилките.Изобщо слагаш в плънката  неща,които ви харесват като вкус.После покриваш всичко с втория лист от бутер тестото,нарязваш на броя порции(обикновено аз го режа за 4 порции-четири доста големи квадрата стават,а ако то трябват повече порции,режеш квадратите на по два триъгълника(ама как го обясних само Smile),поръсваш с настърган кашкавал леко,около 100гр ти трябва,само за вкус,и слагаш да се опече.
 Правя това ядене и със варено пиле,и със варена риба,като само съобразявам кое как се комбинира със съответните меса във плънката.Надявам се да ви се услади!
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Сваряваш джолана,махаш костите,надробяваш месото.Вземаш пакет бутер тесто(от тези с 2х0.500кг),в една по-голяма тава(ако имаш квадратна още по-добре) слагаш единия лист от бутер тестото и го покриваш плътно ...
Правя това ядене и със варено пиле,и със варена риба,като само съобразявам кое как се комбинира със съответните меса във плънката.Надявам се да ви се услади!

Ще ни се услади, няма на4ин!  Peace
 Мерси за рецептата. Яла съм нещо подобно. Страхотно е. Ще се възползвам от указанията ти, Дидик   chef   bouquet
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Обязкостявам го и слагам в тава. Поръсвам с настърган кашкавал и галета, за да има хрупкава коричка. пече с ена грил до почервеняване.

От бульона правя супа.
Цитирай

София-до езерото

Мнения: 1 919
Ле, ле , убихте ме с тези рецепти. HugСега ще трябва  поне още един джолан да купувам и да готвя.  chef  food002
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.